[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
食下零食,做下鐘意做嘅嘢,可以調轉諗,你就快結束痛苦,可以去玩
主要係訓唔好,搞到溫一兩個鐘就好攰
咁返去訓囉真係,打晒喊路都無精神溫,無意思,唔入腦
搞清楚你係因為冇地方溫書定係冇心態溫書 冇心態嘅話 建議你休息一日或者兩日 行下山 真係放鬆下唔好掂書 等你內疚 之後再溫好啲 冇地方嘅話 試吓去大學溫書 講真啦 呢30日係俾你 穩定你嘅考試狀態 其實唔會有咩升grade嘅機會 唔排除有 但係好少囉
啱嘅,就好似你retake一科,搵出個問題然後fix咗佢,而唔係一味話低分點算,衰收尾好唔抵
唔經唔覺已經3月
最近呢一年覺得時間過得好快
一開始幾個月咪覺得有排都未考,入咗2020就發覺原來無乜時間,好似我上咗岸,都覺得眨吓眼就完咗
發覺好多補習佬一到3月就好多精讀班,最後衝刺,tips class水鳩班學生錢,等你地上路前食多一筆
最後衝刺班/XX科墳場必備
林場必備
有冇考mock?
今年冇
咁我都有補過習,有無用見仁見智,不過狗衝班基本上係嘥氣,唔通你狗衝一科,其他唔使理咩
當年入屎場前,好多人爭分奪秒咁溫,其實有冇用?
我都無,其實應該報下,不過信自己就得,平時點落到場就點發揮
我就習慣等緊入考場前望幾眼黑馬/都叫係得小小loop得切嗰啲,一來自己無咁緊張,二來人地見你望得幾眼比到壓力佢地
傳說補習社mock係岀得特別難,等你考完淆哂報佢地精讀班
係策略嚟,個個降你兩個grade等你淆底,所以同上連登一樣勿認真
都有感 不過掉轉覺得 我係你度考都有4/5 就會更加大信心
要短期記憶個啲個人覺得係有用既 例如數學有幾個少用既geometry reason 我都係臨考前一兩日開始背
不過絕對唔係欣屍個啲例子集囉
今年yy有無派墳場必備,同埋珍珠奶茶欣師
考語文卷好辛苦
都唔知搵邊個改先岩
英文補完好似無補咁
想背萬用範文入去考writing
入黎放負一下,半放棄狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞