[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
點解放棄
依幾日都流鼻水,仲要我個區係有幾個人串上武肺,好驚
keep住探下熱,無去乜嘢飯局gathering唔怕嘅
一係睇下醫生先快快脆搞掂
其實你無慢慢清啲嘢,去到最後個無力感會太大,事實上你只可以取巧咁溫啲大路嘢,同埋tip吓題
By topic根本上都做哂 然後都有寫齊notes
但都係無信心
不過又冇發燒,起身個陣先流鼻水,唔知係咪鼻敏感,我都盡量唔出街,成個月冇出過
咁應該無乜事,唔好擔心依樣嘢
真係做足嘅,同自己講,you have already done what you can,結果點固然係重要,但更重要嘅係你已經好努力咁試咗次,真係炒咗嘅亦無愧於心
冇可能 我會憎死自己
頹廢村村長唔好咁頹廢
真 心態好重要
仲記得我上年就係衰係最後一個月到
今年我會同自己講 考成點都唔撚會再tritake
因為已經夠努力了
話說 隔離屋呢兩日開始裝修 真係搞唔掂
有冇咩溫書好去處推介下
咁諗就啱,一般嚟講唔會tritake啦,已經試多次
去啲U溫囉,真係唔知
唔係好多u都要拍卡入咩我知city poly都係
唔係咁想返hku 啲common area好多芝麻仁
不過冇地方都應該要去架啦
睇下大家有冇推介
我都有咁既諗法,以前中學hea讀,今次努力過操卷,如果都係唔得都只能接受,起碼還自己一個努力過既結果,之後唔洗後悔話如果XXX…
懷疑pchan讀小學個女宜家考dse英文已經有3
行有餘力既話可以睇下m&s既probi題目開下眼界
不過覺得用途唔大 始終probi唔係佔分多既topic
除非你tip佢今年第19條出probi啦
btw 個別topic 例如locus 係舊制係歸落中五add math syllabus 都有做既價值
一齊加油啦今年
話說 有冇人知呢個月仲有冇人搞mock
想重溫下坐試場既感覺
想問下 有冇人仲未收到准考證
5/3開始寄
from考評局email
如果只係頭兩年嘅卷太淺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞