[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
咁對我黎講 佢係水泡又真係冇錯既
不過應該好多人都係為興趣
我自己就唔清楚b1,不過都有無聊睇下人地點分析B1/2,基本上都係覺得做B1打完discount咁不如做B2,考慮到英文reading都係抄,又有mc
最緊要係穩住個心情溫書呀,唔會考唔到,依家仲早
你覺得佢係水泡係一件事
人地讀係為興趣係人地嘅事
你唔熟悉果科又係另一件事
因為咁去話一個discipline係廢科就太武斷了

咁嘅心態 可能做下野先再讀返會好d呢
good luck

利申:暴大人
其實我冇話過依科冇用 事實上我冇可能否定曬成個faculty咁多個major 話佢地全部冇出路
我亦冇否認有好多人係對個一科有興趣
我只係用最直觀既收生分數去做結論 意指呢一科係hku入面冇其他科咁好
如果你覺得冒犯既話講聲對唔住先
冇所謂 各人有各人睇法
入到大學 分數其實唔係決定一切
你話冇諗到「廢科都咁competitive」
因為基本上科科都好competitive同有好多叻人囉
會咁諗證明你真係好後生 老鬼表示羨慕

兜個圈先啦
祝你可以搵到自己真正想做同讀嘅野
2019雙修retake, 2020 quit u順便tritake
唔洗考試既話mechanics係好玩
唔同em個啲 就算冇考試都唔會想讀
14 年retaker留名
諗返之前日子真係好唏噓
不過依家做嘢又係另一種痛苦
加油
都係返黎算
乜做私補冇份正職係咪真係好似佢講咁失敗😑
私補做得掂咪勁囉,咁最正路睇錢啫
個個人發展人生既方向都唔同 可能係搵多啲錢 可能係環遊世界 可能係溝曬啲女
唔係一定要飛黃騰達先叫成功既
至於你話要面對現實 最低要求 養到自己咪得囉
點解一定要時時都比現實框死曬自己想做啲乜?
17 18 19lm
努力啲考LS 會有意外收穫都唔奇
2 5* 5**
有咩秘訣
好想LS有星
巴打tritake ? 定齋報當玩下
Tritakenow暴大
因唔夠分而tritake?
考之前會唔會爆到呢個post
咁仲開唔開(2)好?
第2年入左u 玩足一年6月先走的
都無後悔既 不過條路難行左
但唔試肯定會後悔
老實答你 真係無秘訣
多讀書多看報 睇多啲無謂既歷史背景
答題會幾有幫助

我第3年考 係因為陪fd玩下
佢17年考左次得4
我2》5*之後 佢就想報仇 突登報
點知佢都係4 我就變左5**
上考試局個考試年報 應該得我一個咁升分法
6月仲報得切jupas咩?
我都係讀左一年U再retake
玩左一年先退 唯一既缺點唔係大過人地
缺點係 你好似同人分左手咁
到第間學校玩ocamp果陣
唔覺得自己係belong果間新學校
自己好似過客 為左個名咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞