[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
文社科唔好揀科大Qsa
好多數要讀 睇清楚curriculum先好揀
有冇人圍下爐
有冇人一齊retake 入mbbs
我今日又hea左,連續三四日低效率
你係咪最後一年考啦
我係較唔返生理時鐘
半夜十二點之前溫唔到書
得既話就係
我都係,我夜晚溫書效率高好多,但係屋企人成日嘈我,係咁叫我訓覺,我啊妹成日霸住電腦,搞到我要用手機睇past paper 好傷眼
得返三個月,覺得有啲收收地皮
因為M1 5**果次core柒左
所以想考埋張完美既
有既,但係位置好少,同埋星期六日成日爆曬位,我prefer用電腦睇試題,但係圖書館既電腦位置少加上電路好廢,有幾次去到發現冇位,局住返屋企
我會自己帶電腦去
不過好難搵插座係真既
我明有啲人真係日光日白無乜心機温書,反而夜晚就幾好狀態,雖然我唔係依種人,但係都有小小建議。首先dse都係日頭考,你最後依段時間個生理時鐘仲係唔match dse,驚唔驚自己考會無精神?入到U大把夜貓,但係都真係早睡早起精神好(雖然好老套),可以試下早少少訓,慢慢shift前啲
同埋你同屋企人拗得嚟都收咗皮,倒不如真係日頭温,夜晚休息,我諗係你未習慣依套,要時間適應
另外做運動會訓好啲,一個禮拜抽少少時間做就已經好好
真嘅記得個penalty 扣唔少
姐係今年core+m1?
以後係校園台見唔到r清了
扣埋penalty 要4個5**, 2個5*先得
2017dse 15分
2018 retaker 20分 去咗space
大家加油要入U
x0.9
當今年個分min 36 都要40分先入到...
點都好加油呀巴打
past paper 印出嚟就實在啲,睇你屋企係咪真係温唔到,去自修室就鬥早霸位,依排有啲凍,啲人無咁早,同埋人地訓覺,你去溫書,先係領先人哋
好的,之前我浪費太多時間,搞到自己依家仲有好多練習未做完,淨係清左dse,依家清緊CE,我覺得我依家係亡羊補牢,明知會失敗,但係仲係度做無謂野補救,自己quit u retake但係咁懶
唔係第一年既分冇penalty咩
巴打今年考成點呀
見你aim咁多粒,我自己都得個三兩粒,無乜好分享,盡力啦,諗好退路就個心會定啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞