[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
真 識個朋友senior entry trans左去另一間u
佢間唔時都仲會着舊個間u既soc tee返學
未必既,最少我對之前個間冇咩留念,依家當自己重新過多次中六
我做yr1 但都會咁著法
總之所有野都熟晒果陣 就好難太firm新學校
係舊校都幾多朋友 新學校好似為左拎個學位咁
咁可能你果陣同啲人唔firm
一來我果陣又住hall又差啲上莊
8大黎講 我地間學校啲人都算最善良
住hall住到上下幾屆都識
依家果到 啲人都係好好 但唔係果回事
不過冇初第一次入學既感覺,知道大學既野,例如點reg科e.t.c
想知邊間最善良
其實真 今年識既幾班人都覺得佢地幾好玩
有時都會諗 去左第二間未必再識到啲咁好玩既朋友
True有人認到都係咁話
好肯定你去第間 唔會識到呢堆咁好既人
我都想知邊間
有無人好似我咁 走去retake但係完全無目標知自己大概想要咩分但係想讀邊間aim咩科都仲未諗好
咁不如是旦揀科神科當係aim
咁會好無動力囉,好似話就話叫中六最後關頭唔好理咁多衝咗先,唔係錯,不過無個目標ff下,好難頂
一開始想讀商 因為計埋weighting入唔到Ust bba 但係見有同我同分入到 先走去retake 去到依家對商又無咩興趣 唔知想讀乜
求其入暴大啲BA科 跟住tran科啦
輕鬆過3
aim住科有啲興趣嘅先囉,再慢慢explore就無時間

不過能力上有得做更好既話梗係都會嘗試。。例如搵多d學生
都岩...thanks
朝早起身到依家六個鐘,咩都冇溫過
咁去啦,唔想出年又見到你
我都係 一模一樣
依家開始溫先😂
So true 你會永遠都覺得舊學校係你嘅學校 新學校完全冇歸屬感 甚至唔鍾意返新學校
琴日四點半訓,朝早九點醒,依家好眼瞓,集中唔到
不如瞓下先
sleep everyday
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞