揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
不如2047齊投白票好冇?
大佬呀 而家講緊2020要有雙普選啊
你話區議會有資源ok
但你明唔明點解有人要投白票啊
因為佢唔信政府啊
六月到而家就係話比人知政府毫無公信力呀
你投區議會係咪姐係你仲信緊政府呀
我唔話泛民啲咩啦
但可唔可以咪咁二元啊
到今日仲標題黨

比香港人有自己諗野嘅機會得唔得呀
如果香港人咁易信一個channel
香港就算有真普選咪一樣會比個香港大陸
算啦,連衛兵因人廢言 佢地一tag咗啲人之後,就點都會話個對象係鬼
呢度5再係5,6月既連登 無咁多本土派既連登仔係到架啦
首先今次區選已經比外國+保皇打做成公投
呢個係事實

第二,白票廢票係有記錄,保皇唔會玩白票,姐係白票更可以表態

第三,以勇武手足理論,泛民係敵人,保皇都係敵人,但你比票保重個一刻,你同佢已經係盟友,接受到咩?
好似無人講到重點
但我廢事回覆打太長
所以啱啱出咗個post
大家有興趣可以去睇下

https://lihkg.com/thread/1772001

重點
有立場唔係壞事,但有立場又唔肯認先係問題
你漏咗陳雲同熱狗啊
諗野唔好咁二元得唔得
其實我真心覺得佢地係間諜
原因我講左.
至於你話佢地對運動有幫助,
咪用80 20 理論既推論去解釋我既睇法,
做臥底梗係要取得你信任, 關鍵一刻引導你錯誤觀念..
究竟咁多人流血無埋條命,但呢一刻諗假如建制繼續取得過半及影響力....因為泛民仆街無用, 資源寧願比建制繼續賣港,
我地繼續係街頭抗爭, 區選唔重要, 勝負都無阻前線勇武士氣,
究竟我地要打既係港共同中共政權, 定係係全球注視既情況下自己人打打對面敵人, 毛澤東金句, 敵人既敵人就係自己既朋友, 追擊泛民咁咪變相做左建制既朋友囉?,
究竟合唔合理呢? 我睇唔清..
唔撑泛民=幫共產黨拉票
勇武係講一種心態行為
本土係一個政治取態
點解可以炒埋一碟講
建制資源使唔使喺區選爭取呀
所以你假設所有既勇武都係本土攬炒派?
唔該唔好情感勒索我,我同你講 我成team人散撚曬,你賠比我?
我流亡同入冊個班就個個都本土攬炒,佢地個個都好撚憎泛民,單單係14年連上台講句"龍和道要人",但班垃圾泛民都唔比人上台;幾個月前,放火魔就比班垃圾已完話佢地係鬼,要佢地拎學生證身份證出黎先放人。
所以佢聰明在於不斷畀假希望聽眾
話黑警好快會被清算 但新疆嶺隻字不提(應該會等到停起先講和理非成功爭取 但唔停呢?) 又話智利學香港流水抗爭 我哋威 但人哋勇武勝利又唔講

八隻大字 好多人記得佢一開始叫人唔好講之後又講 我認為個重點係佢區選前後不斷係節目尾講佢認為嘅意思係點 大勝之後就話光復議會開始做起 佢無話割制度外抗爭 但咪就係好似之前連登吹嘅不斷和理非回合風咁囉

加埋三不口號(btw留意細良用少數人講嘅四不 後面加句不指責) 本來就係警告泛民唔好阻頭阻勢 依家就變咗泛民打手叫人唔好批評泛民嘅理由 你諗清楚就知佢哋用緊同一招 到今時日仲話連登無泛民打手真係搵鬼信

其他就唔詳細講了 本來想開個po驚人話第一個po就點點點 加埋我係現代文盲唔識打字 又懶唔想好似依家咁逐隻字寫 但眼見泛民最近係咁屈人係鬼係熱狗(明明一開始連登仲笑緊hocc 2019年仲講熱狗瞓咗幾耐) 我都的起心肝寫呢篇野 學細良嘅講法 泛民打手們你哋做多咗啦

利申 連登吹奏佢之後嘅節目一路有聽 用嚟練防洗腦一流 你嗰信徒兩字同我某啲諗法一樣
係咪岩時侯呢樣有留意開既自有判斷
實行前大家會考慮時局先去採取不同既行動
但你一黎就label係共諜
呃殺所有討論空間
點討論落去
而家就係屌緊你呢樣野
咁同中共打禁聲分化打壓分別不大
唔應該因為單一事件既結果而否定哂一種思想既角度

重點係白兵冇夾硬迫過任何人
我只係用最關鍵決定一刻去判斷一個人,
所謂患難見真情, 展露人性既光輝
好似71立法會, 本來有4個人諗住留守, 最後佢地選擇入番去抬個4個人一齊走,

平時點講, 無問題, 而家係講緊香港人既福祉問題.., 要留番比香港人,
但選擇送比敵人, 就唔得..!!!
仲有白兵的盟友storyteller前熱狗🌭️成員
所以香港遍地港豬
泛民打手一日唔收皮 香港就玩完
建制直接有中共資源 你點收佢皮啊
但係你幫人決定埋呢
同埋香港人福祉更唔係掌握喺你手
算啦,條友自己就有隱形前設(勇武=本土),佢連自己up緊乜都唔知
明白, 收到
係呀 係呀人地講明支持陳浩天呀
發現講唔贏就情緒勒索
無, 費事應機啦,又大字又紅字, 想嘈交啫..LOOK過咪算..得鬼閒RE咩..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞