揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
只要唔係投親中就可以表明立場

另外,以民生為主的選民究竟會係建制定反對派呢,你地諗啦
呢個世界評論點會有中立同埋客觀
睇下邊個泛民啦,泛民光譜咁闊
有一(大)部分係重要議案都缺席係真
好既真係太少

總之唔覺得有咩大問題
細良散水黨又spin去淨係黑警問題忽視體制又唔見你屌
一句講哂唔捉鬼呀標題黨
白兵係共諜咁城寨算咩?

佢意思係維穩制度入面點打爆維穩

應該直接dq成個制度
簡單黎講,你搞錯一樣野,唔簽唔代表會彈返去兩院。

外媒報導固然需要參考,但第一樣要知既野係人地政治制度點運作。
旭輝就多啲
細良就頭腦清醒先去聽好了
條友基本政治常識都冇 淨係信消息人士
民生為首要目的唔代表係束縛
兩者無必然關係
我都有留意佢哋

平時言論就好大路
但一去到某啲位就好奇怪
例如區選暗示大家要點「理性」投票
同白兵自己都講會去陳云講座
(暗示某情度受佢影響)

而樓主所講佢哋一開始切入點
係好soft
先吸納一批人先
但之後已經無再出類似題目
加上佢哋開台直播叠住某些大啲嘅網台
但就避開同類型嘅網台(說書X)
好有一種互相接力
(他們要有互相吹捧)
大家要小心
嘩, 唔係講咗不分化咩? 乜又要分泛民本土啦? 仲屈埋連登係泛民大台咁有趣
高質
P牌扮推
假設親共派贏,兩唔敢話 Stand with Hong Kong People , Fight for Freedom。

Hong Kong People 要親共啵,唔要 Freedom 個邏輯變咗唔成立。
十級致命大錯,除左區議員薪金,還有社區資助,仲有最致命既係向中資機構批出天價工程撥款,(5000萬音樂噴泉,16億元朗行人天橋),中資機構獲得巨額工程項目後,再用損款方式損助建制陣型,佢地咁「聰明」呢D無理由唔知啦掛?
另外泛民區議會掌握大權,可以向政府部門機構提出獨立調查等等事項,最重要係將過去比建制控制左22年既貪腐問題撥亂反正,將區選會既方向重回正軌唔再係蛇齋飯糉,對像唔再一面倒係老人家,將資源好好分配回饋番社會,震興社區經濟;另聘請被捕手足,係社區合法推廣濃牆等等等等呢D唔駛我講好多人都提出了。

成日話光復香港,光復香港唔可能一步到位,第一步就係先奪回地區控制權光復十八區,如果有人係關鍵既一刻同你講光復地區無用嫁對抗爭運動對政治無任何影響力,你仲信唔信呢個人呢?

如果因為「白票KOL」成功令自己人(泛民或支持運動既政治素人) 選舉大敗,可想而知香港會失去幾多,淨係呢點夠大錯未?

淨係依個Post頭都冇人解釋左啦

而且你留意返
我冇盲撐樓豬
我一直回覆都有keep住講唔認同白兵係共諜
個Post第一頁我都有Post條片講返白兵有貢獻D乜
你就入黎盲屌
依家邊個小學雞
本土派=共狗
從來分化撚都係泛民
叫勇武休息,做散水撚
唔好叫光復香港,時代革命
大把呢d例子
我個重點就係唔好雙重標準
一做唔岩你心水既野就spin人係鬼
當日Facebook上大把人Forward個post啦,俾你講到劉細良原創個post咁
搞笑到呢
文盲
我咪講左未必係共諜囉
大家口講就攬炒,但完全無攬炒既意欲得把口
同口交部一樣
跟住轉頭又屌真攬炒既人
或者班細知道白兵係下期錄影反駁你呢
請問點做先可以響維穩制度入面點打爆維穩同直接dq成個制度? 係唔係一定做到? 係唔係短期可以做到? 做唔到就乜都唔做? 可唔可以指教下? 大叫天滅中共好易, 但how?
我就咁睇, 區選前一兩個星期其實係運動既最高峯
黎明行動去到開槍射殺手無寸鐵既示威者.
再攻佔兩大
知唔知尤其理大一役, 勇武手足所受到既心理陰影同創傷係幾大你明唔明白?
兩大戰役全部都係勇武精英黎, 一部份被mark低個人資料受到監管, 部份被個幾日既人性受到短期既傷害.,
你叫人點樣短期內再重新出發有番11月頭個種激裂抗爭呀?

你咁講係完全漠視中間抗爭運動上所發生既重大事件去用自己主觀諗法去評論運動有否降溫, 咁唔係幾o岩喎,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞