揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
但白兵講既野好有道野
白票撚有佢地一套論述,本土攬炒,獨派都有投白票傾向
人地唔投票,你又唔可以迫人投票

單單因為白票撚成為共諜,理據不足
泛民同本土原本就有分歧,因為反送中先融為一體
同路人意見相左好平常
陳雲都叫人唔好去遊行,收兵論
你應該認同陳雲係最大共諜
我就認為陳雲係派膠,各行其是
唔鐘意泛民就係鬼
熱血時報 =/= 熱血公民

黃洋達 陳雲根 黃Yukman
個個有名有姓

白兵 真名叫乜
(要起下佢底FC左先)
點攻擊點束縛?
做地區工作要做好所以無時間 所以有束縛?
其實上次Admin都大數據分析左,白票L真係有幾多??過撚左去仲係到互相抽擊,不分化,不割席係咪又只係句口號呀?

解決唔到“被帶風向”既問題就去四圍搵d稻草人出黎解決,咁你同中共有乜撚野分別??屌人地帶風向唔撚好屌下自己唔用腦黎獨立思考下,問題係個制度呀嘛!!唔同人政治光譜唔同係咪就唔可以參與抗爭呀??612前面衝既有熱普城你地係咪又要割呀??憑咩可以代表晒所有抗爭者先?憑咩可以壟斷民意先?做得好人家有眼睇到自然會投你啦??迫人地一定要跟你,唔跟就標籤你係共諜,咁你同獨裁有咩分別??

票就投撚左比你,加下選民係咪無資格監察返自己選個議員先??係咪一選左上去就做左神仙,神聖不可侵犯呀?做得唔好抵屌就要抵嫁啦!!!屌你兩句就話人熱狗,無撚野呀???

加下五大訴求爭取左d乜呢?大撚把手足被失蹤被浮屍被女女女,等緊我地救嫁!!!仲有本錢係到搞分化呀?唔該停啦好嗎??互屌重要定出行動po重要呀??
唔贊成起佢底
一陣炒車咁點
最多叫人小心聽
點都唔好亂起人底
政治光譜得淡笑 非泛民=建制 本土=共諜
人哋就逢星期五晚直播,你講到咁,不如上去挑下機。
收皮啦
你地幾時先明就算大家目標一致,意見都可以唔同
打場LoL,你隊友想打團,你想分推偷塔一樣,大家都想贏場tank,點解係要屌對方而唔係搵個大家都可行既方法
我受夠了,成日互屌分化,唔同意自己意見就熱狗三毛,本土同泛民立場本來就唔同,但大家有一致目標洗唔洗合作到咁閪
始終泛民和理非係多數,本土係咪冇發言權?
唔係大家都叫五大訴求政治光譜就一樣
更加唔係小數人唔認同大多數人就係鬼係熱狗係三毛
說好的理性討論?
到底你地上連登係想搵人support自己定想睇下人意見討論下可行性
唔好忘記連登係討論區唔係圍爐Tg group
講得好,不過下次用埋不推文就仲好
我受夠 我都係本土
比人屌咗好耐
忍唔住了
成班和理非喺到批評支持勇武嘅youtuber
你班人知道勇武心路歷程咩?
泛民根本以前就一直出賣勇武
唔通畀你出賣完仲要百分百信任你?
呢個世界唔係敵人都唔代表一定係朋友
投票就係要投可以代表到自己嘅代議士
冇本土 我都係會投白票
因為政府有左應對措施所以要再想對策
無謂送頭
不過聖誕新年,工展會大把野可以研究
各KOL profile

教主:黃毓民 珠海書院 亞視 立法會 普羅

國師:陳雲根 嶺南大學 香港復興會

皇上:黃洋達 TVB 人民力量 熱血公民

CK:何志光 神學 本土力量

神駒:仇思達 高登討論區 城大 港大

白兵:??? ??? ??? ??? ???
up
up
1.) 既然咁多人質疑, 成個直播近3小時, 大把時間比機會佢地教導我地呢d唔識政治既人啦點解要擇日再談呢? 我會覺得搵唔到藉口第日搵到先再為自己辨護

2.) 理大一役黎得太突然同埋理解既係比情緒主導左決定, 其實我覺得結果有錯判係合理,
因為1.) 中大試過守贏, 2.) 黎明行動中幾條主要交通樞紐最後剩番紅隧, 佢地會有個諗法係, 得番你ja 靠你守住呢條最後防線既諗法去做左事後先知係錯誤既決定,
故TG上每一個人都唔係軍師, 只係情感出發,

但,
白兵等人自命比別人優勝, (暗嘲BOB叔唔識政治),
關鍵時刻以指引方式講出自己諗法而唔係佢聲稱既中立判斷, 但呢條路公認係弊多於利, 甚至乎嚴重D 講, 白票或投建制對運動無任何利益, 獲利只有對家..
Agree
我有解釋, 標題雖然係好嚴重指控但我認為我既指控有理據支持
請睇我個幾段文章丫
推比樓主置頂
希望大家訓醒
同意,
白兵明顯係偏本土,
咁就比人屌係鬼係共諜,
連登仔幾時先知就算一齊叫口號一齊抗爭,
根本大家諗法立場支持嘅行動都可以好唔同。

頭盔話有個前線唔鍾意投票,
樓主就話好鬼好鬼,
根本前線都好多攬炒本土派。

其實香港人依家嘅狀態根本都未準備好迎接民主,
連白票、唔投票都未接受到。
咩道嘢
大多數人想搞獨立委員會
我就想搞普選用權力特權法
咁就等於我係鬼係熱狗?
你地可唔可以頭腦清醒小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞