揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
你個劉細良係咁叫勇武收皮呀,你又唔話人共諜,仲不斷幫佢護航,雙重標準到咁
咁真接叫你投對家個d呢?
其實咁講啦,白票黨同投票黨(費時用咩熱狗泛民去分,個光譜都可以好大)各自有各自論述,唔可以講邊邊岩曬或者錯曬,因為係行緊兩條唔同既路,問題係現實係大多數人都係投票既想玩埋體制內呢條支線,咁佢地就應該尊重返其他人,下下係度屌人,放大人地缺點,又放大自己優點,淨睇手法都唔會有人buy啦,唔會話唔係同路人,但係個手法好令人反感,佢既論述入唔到屋係自作自受

同埋基本上兩條線唔可以共存,如果大多數人都揀投票,白票跟本反映唔到d咩,倒轉都係一樣,自己唔係主流都唔好係咁屌人同睇到自己好高

最後想講,今次區選果班唔肯放棄議席搞到撞區輸比建制既都係仆街,就算係泛民都要監察。
如果唔做d門面工夫,好快會畀人揭穿.
1未發生 佢係講當你認到佢把聲同建制人物一樣嘅時候
2佢無講過 你捧殺佢啫
3有捉鬼大師話佢係狗
4個重點係帶出有心人同佢家姐講咗乜

你講得出呢幾點證明你有睇佢成個節目 但偏偏無提到每點嘅前文後理 淨係講你質疑嘅部分
你唔一定要信佢 但咁樣剪頭剪尾就真係好奇怪
其實白兵都邀請你一齊對話, 點解你上來抹黑完人地係鬼, 就咩都唔理?

如果真係想去擊破共諜, 為何不直接當面去擊破?
睇埋佢背後理據先啦,
建制底叫你投就話on9姐,
但攬炒派嘅話我完全理解點解有依個諗法喎。
......
不如咁樣啦
一係聽埋今晚白兵點樣回應
再另外開Post討論啦
始終Topic真係唔太好
咁白兵肯回應
我就傾向想聽下佢點答
再咁樣互屌真係冇乜意思
push
又唔見成日有人開po屌蕭生係鬼
今晚咪知點回應囉

不過回應完,隔一陣又會有人出post 話人係智慧型共碟
你地一唱一和屌人 屈鬼先
而家俾班巴打追住嚟問又駁斥唔到
又叫人唔好互屌 你地玩撚哂
都唔知邊個分化先
無奈呢d濕鳩黃屍佔大多數
從來呢堆多數冇尊重過少數
屌撚咗好耐啦。
攬炒唔係要一齊死咩?
點解變左肥人地死自己?
呢排都無話袋兩個先
反而屌建制唔肯認低威就多
唔講依啲點樣繼續做間諜啊。
呢頭講完下次唔再犯 個頭繼續屈 我覺得 係共諜
好難認同
因為光復左香港,唔代表就得返本土同泛民,建制1樣會係到
就而家為例,我相信而家個分佈就係4成泛民,本土大約15-20%, 建制就4成左右
之後泛民都有呢個藉口叫人投佢地
本土都有人信係制度內抗爭
個問題正正就係泛民用贏面大既借口叫人投佢
我相信前線就大多本土,雖然就未必個個攬炒派
但你睇返議席,泛民同本土比例幾多就知
血就本土流,議席就泛民拎
我認同本土派唔係個個梁天琦
但泛民係選舉用less evil呢種方式咁打壓本土,我咪唔投你咁解姐
因為反修例,泛民大勝,但你食飯,都留返d湯渣比人啦
再者,去返主題,唔認同泛民手法,唔代表係鬼
以事論事
樓主我見佢上水既頻率都唔係好密
又唔好盲屌
唔洗轉移視線 幫佢洗白
對區選前開live 講左一半時間泛民有幾衰
但提都無提過保皇 大家知咩事
白兵早期嘅片已經錯漏百出 唔知點解咁都有人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞