揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
我都想知 DQ 制度嘅手段係咩。
紅媒宜家咪又係話大多數係親中
法案點都過硬
唔同睇法就共諜。 笑左
咁又係, 區選之後既問題, 尤其要平衡地區工作/抗爭運動 呢一點好重要
太過重視地區工作就會令抗爭運動失去支持
太過重視抗爭運動而忽略地區, 四年後建制就會捲土重來

只可以講, 突然間香港企係支持抗爭運動路上既人要負起更多既責任,
只因之前22年, 地區一直係建制派賣港派控制, 反對政府一邊只有街頭抗爭或議會做反對角色所以時間充裕
係無必然關係,但建制選民團體會用呢招去攻擊&束縛新選員,令到佢地有關係
有功能組別你立會點贏呀
立會仲制度內抗爭一定輸
已放棄咗
我敢講假設共匪要分化最高效方法
就係令雙方互相攻擊
即使可能雙方都唔係鬼
中間分裂已經不可挽回
大家自己用腦接收資訊先係正路
其實我係想覆樓主 小學雞
Quote錯Post Sorry
有理據反駁我覺得OK

反駁完佢唔認同未繼續討論
唔洗好似樓主標題黨話人係鬼
陰謀論FF仲要無証據標籤人

我應該Quote番俾樓主
攬炒係要有覺悟
點解講泛民本土就叫分化?咁深黃淺黃係唔係分化?
我同意我直接咁講連登係泛民大台唔係幾好,
但事實上係連登鬧泛民確實係會被屌到反艇。
連登都有手足叫勇武休息架, 淘傑都有叫人散水架, 個個人都有佢自己主張, 有乜問題? 將咁小嘅事放大做臭蟲論backup有用咩?
投票時候叫人投白票或唔投票唔係鬼係乜嘢?
2場大學攻防戰佢無講過唔好去救手足,只係叫人唔好be castle,做左手足春袋

加泰集會不嬲爭議大唔評論

上街抗爭的確係怕失焦,諗清楚效益先行動就唔好話休息撚,為做而做又係令唔到對手有損失

國際線方面陳云都打主打connect美國,方向無錯
世良有時豬豬地唔夠理解年青人既, 始終同年青人有好多代溝..相差30年呀大佬
支那 01 就真係,最後果日出張信任名單真係...
係要一步步嚟嘅,西方Magnitsky Act係制裁喺極權國家內違反人權嘅官,講白D即係關門打狗嘅國家官員,呢樣嘢西方主流民意係支持,我地so far 嘅line都係用人權自由嘅ground打中國。

另外西方亦開始警惕入左嚟國土嘅支國人舉晒國旗又做spy又lobby議員又玩censorship呢樣嘢西方亦開始明白,澳洲人Clive Hamilton果本Silent Invasion就係講呢樣嘢。

佢本書已經係走得比較前,但佢喺本書度都戴定個頭盔先:話我唔係屌所有中國人呀,好多中國人其實都反共同反中國政府架,我剩係屌中國政府、共產黨同佢滲透嘅馬仔咋!

所以我話就算喺西方比較右翼嘅,支持香港嘅人,都唔敢擺明車馬話我地唔要俾中國人嚟,中國人入侵我地等等,就算上次Trump話好多中國學生係spy喺國內都被人屌,所以我話西方仍然都係左膠當道。

當然好多嘢要逐步嚟,Trump話build the wall唔俾移民入,幾年前實被左膠釘死,但美國「沉默大多數」其實support,只係唔敢講,Brexit公投成功都係因為好多英國人覺得D東歐佬搶佢地D工作。不過始終你唔可以話我唔要支國人換血, go back to China,呢樣嘢觸碰到racism,所以好敏感。

所以我地而家喺國際戰線只能夠玩中國侵犯香港人權自由呢條線去打,之於大家都擔心嘅換血我地只能少少慘D講,話佢地中共間諜影響我地選舉,搞愛國集會遊行等等。至於你話150食窮我地福利,大媽跳核突舞果D其實喺國際戰線仲未擺得上枱面。

不過羅家聰單嘢其實係個好嘅切入點,因為係中國人嚟到香港,請中國人唔請香港人,就可以咬實佢話喺我地嘅地方歧視我地。

簡單講,西方慢慢從大左膠到小左膠到少少右,呢方面我地要一齊努力希望可以改變,令換血議題上到國際戰線。
攬炒都要有一定人數先做到
佢提過佢屋企係紅底。

黃嘅身邊有前線完全唔出奇嘅,
講真,前線有咁多人,每個人諗法都唔同,
理念同佢地相同有咩咁出奇姐。
我身邊都有14年打到今日嘅前線,
佢都係對投票好反感。
唔好話攬炒
元氣依排幾撚多港豬排住去食
咁樣就睇得出香港人幾有覺悟啦
Tui
會唔會又好似梁天琦果類。。

D想法觀點企得太前
無人follow 到,就俾人話鬼??

利 申:間中睇佢既片,Not a big fan
你只要聽一d 無腦藍絲口口聲聲話黑衫人死甲由
講d勁無人性又無同理心目光短視自私到爆口腔期既藍絲成日話自己先係沉默既大多數,
到選舉結果佢地開始懷疑自己.唯有搵d 選舉舞弊廢票言論去辨護
真係爽到唔知用咩黎形

唔明區選不但無壞處, 仲有好多好處, 點解唔做..
其他觀點冇乜大問題
最大問題係無用論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞