揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
逢紅必反 是常識吧
咁你都要諗下現實嘅,
公司大學點同一個普通人比。
佢地最多都只係KOL姐,
你期待佢地公開到咩程度?
頭盔嘅講過自己屋企直頭係係紅底共產黨有關,
我覺得戴住個頭盔都好合理。
其實人唔流多
有人帶風就得

記得當年高登時事台嗎,洪非凡個班人加埋可以100人都冇
其實我係有咁既信念同信心, 但而家知道咁樣做引黎反感
我會檢討, 下次唔會再犯同一個問題, 對唔住
宜家都有好多人好似樓主咁帶風向, 將所有唔同聲音打成共諜, 呢樣先最居心叵測。
唔搵佢了, 是非黑白1, 等大家自己判斷就OK
我只係提出懷疑既人, 呢個POST 認同與否都各佔一半,
唔駛特別同我交代, 同各位有睇呢個POST既人交待就OK..,
一次不忠(對手足): 何玉芬博士
有樣野叫本土攪炒派...
佢地覺得個制度有問題,偏向用制度外既方法去諗,我覺得有冇咩問題
劉細良先係共碟,以前係cpu打工㗎嘛。
其實我真心覺得Gummomo係共諜..
然後樓主不斷幫細良護航,話細良只是太緊張件事, 按樓主的講法, 其實細良都好似係鬼
獨派有班都唔會投
跟佢成篇野講 呢兩班人嘅政治光譜都係共諜
一個普通KOL點同燒山背景比,
再講其實一個正常人嘅背景都冇乜值得分享嘅地方,
咪又係個啲學歷讀乜之前做乜依家幾歲。
佢地大致都講過下啦係直播,
91年90年、紅底家庭、黃絲家庭、
普通文員、讀BBA,
仲可以分享啲咩。
你一開始出呢個POST就以經分化緊架啦

首先佢d片你唔同意都好 但好多論述觀點都有d啟發性 有佢存在既意義 你自己點接收係個人既選擇黎 就算有人睇完受到你所謂既嚴重影響 我都唔覺有咩問題 你可以話佢on9冇腦(雖然我唔覺) 但你要尊重個人既選擇

你話佢對運動冇咩大幫助 我唔同意 拍片講多d關於政治既知識己經係一種對運動既負出 所有政治KOL拍片既內容對思考上係都有幫助既 姐係唔通佢私底下勇武抗爭 又錄埋片share你睇咩?

你話你指出佢係共諜假如你錯,會唔影響運動,我唔撚認同既。我好buy佢套觀點,我自問又都對場運動付出唔小(你信唔信都好啦, 反正唔係泛民FANS就係鬼),聽到你班仆街又出黎割,話人共諜,我就好撚唔爽既,直頭有d心淡想放棄既感覺tim
樓主曬撚氣

跟據以往係連登同人辯劉細良既post經驗

九成九comment既都唔係有心機睇足城寨佢期期個幾兩個鐘既節目,然後捉住D稻草人狂打

最典型既例子就係so-called劉細良叫停光復香港時代革命句口號,但佢明明個集都講過話年輕人鍾意浪漫,可以續用,重要既係附予實質meaning俾句slogan。
你都係嘗試擊破佢嘅論點啫
就算你論點贏咗佢 都唔等如佢係諜㗎喎
咁你點樣分佢係共諜 定係講錯嘢?
劉細良嗰啲出錯就話佢都係傳統泛民
白兵嘅就係鬼
咁點解唔可以係掉返轉
又或者兩個都唔係鬼?
我只係想講一樣野
你認為條友講嘅野錯 就用論點打佢
當其他人都覺得你比較有道理
條友係唔係鬼都好 都會自動收皮
但你一黎就話人係鬼 對成個討論都極唔健康
你又話佢係鬼 佢又話返你係鬼
私怨咪就係咁樣開始
用你的邏輯, 細良、李怡都係鬼

唔好用雙重標準, 將你覺得唔啱聽的說話就打成鬼啦。

唔通我又可以話你係鬼係度搞分化咩
反駁就得,唔使捉鬼,如果堅係鬼,佢哋就想同你鬥爭黎建立自己嘅地位,如非則傷和氣不見好事
根本連登仔接受唔到同佢唔同做法嘅人,
唔好話藍絲,就算同路人都批評到隻狗咁,
難聽啲講,民主自由真係暫時未配有。
太長,推完慢慢睇,我睇過佢哋兩條YouTube片,認同佢哋係收咗中共錢,分化我哋.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞