揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
可能係真
講完投你鐘意既候選人
九成就即刻講區議會冇用
爭到資源對保皇冇影響
泛民唔識利用資源
咁樣唔係叫人投白票
咁用心寫得咁小like
反而unlike有幾個
連登5毛多到。。。
做乜撚嘢,
人地遊行抗爭救手足乜鳩都做齊,
話人間諜。

區議會冇用依個係體制嘅事實,
佢從來都冇叫過人投白票,
一直都叫人投自己鍾意嘅,
只係叫人唔好覺得體制內贏咗可以幫到五大訴求。

依樣嘢,普遍香港人都知㗎啦。
要走得太前手足放棄自己諗法跟大隊路線係否定自己長時間的思考結果

不過我信大部分人都係教條主義+跟風,2014年本土派&武勇俾人屌到係過街老鼠,之後先有梁天琦同埋今次運動幫武勇正名
屌咁講套落邊個度都得啦,
咁我夠可以話連仔都係臥底啦,
依家只係做緊臥底要做嘅嘢,
重要關頭先出賣。
我明白佢的諗法

區選無乜用&唔好以為鬥贏左果區選就係贏

唔好有維護制度的心態
要心態上反對個制度先係最重要
你好, 我有睇下TWITTER但無你係國際線睇到咁深入,

你有道理, 但而家美國+五眼聯盟, 及部份歐盟國家開始係係全球馬格尼滋人權法等議題上針對中共既人權問題提出反制, 其實係咪未受到主流民眾支持?

同埋其實西方所謂左膠都係偽善, 所謂人權問題係亞洲甚至中國呢個地方, 係佢地眼中都係隻眼開隻眼閉..(香港好成功地感動全世界好犀利)
你睇咩胡圖族圖西族大屠殺, 甚至西藏新彊都無乜西方國家企出黎關注 (係最近美國幾位議員多年提出加上中美貿易戰後中國比西方國家睇穿左係一隻無牙紙老虎後先開始再提出關注)

加上中國不斷以民族主義民族情緒去為自己辯護西方國家已經感到厭惡..
照計提出呢一點西方國家應該會接受

中共而家進行加快換血, 當提出問題既人消失, 就可以同外國講, 香港人權問題已經唔存在
所以二噁英毒氣任放, 務求唔駛用一個血腥既畫面屠殺我地香港呢代年青人..(真係放棄兩代人)

而家香港人民族精神覺醒, 並係危急存亡之秋, 講得激進D希望感染更多外國關注都係好事..否則真係比佢成功換血, 香港人就無能力反抗了..
成件事都ON9, 咁易俾人分化係因為個人缺乏常識
自己弱智唔思考, 俾人帶到風向; 唔係反省自身, 而係怪人分化

講唔岩聽脫離大眾又話分化, 最後可能又話啊我地中計了錯怪乜乜乜
浪費時間捉鬼不如提升個人質素
飯民又話錯佢咩, 佢本身係抵死有位俾人入
獨派又一定岩咩, 咁樣批判只會將所有野都簡化二元論, 對件事冇幫助

有時間教人捉鬼, 不如諗下教人點提升公民質素
記得自己為乜而投

如果民生差左就唔好埋怨,倒轉諗就明白

如果以民生為主,到最後民怨只會指向泛民主派
陳怡直頭係紅wo
陳云有時食錯藥,或者酸
記得自己為乜而投

如果民生差左就唔好埋怨,你倒轉諗就明白

如果以民生為主而投泛民主派,到最後民怨只會指向泛民主派
唔同你地政治光譜又屈人係共諜
根本你地就唔容許有其他政治光譜嘅人投白票
迫人同你地一樣咁含
事實上有班焦土派、港獨派本身就唔相信呢個制度
呢班人點會同你地含 佢地鼓吹白票、廢票都好正常
而白兵講嘅野都同李怡差唔多
照你咁嘅套路 李怡都係共諜

首先是外在因素,就是不能輕忽建制派對選民的小恩小惠,包括他們的專車接送、福袋、掌心雷,還有讓人懷疑的種票、外來的幽靈人口等等。這說明在強權操控下,和平的選舉很難有公平結果。

更值得檢討的是內在因素。許多在輿論上、在社交媒體上力撐票投反建制的言論,往往造成反效果。Sonia說「四個字令我好反感:血債票償,尤其係我哋已經有咁多手足犧牲咗性命。」反感的原因是使人感覺這是政客想吃人血饅頭。魯迅說,「血債必須以同物償還」。「票」是要實現這個目的的手段之一,但不是唯一。

另一個說法是仍然沿用舊招,分析形勢,指即使對泛民的過去有種種不滿,但踢走建制是當前最大目的,因此「叫人投白票、廢票者肯定係鬼」「一律視作藍屍看待」。這一說法令一些曾被泛民割席譴責的本土派支持者反感。普選的最大價值是尊重每一個人的自由意志。如果選民對泛民的過往表現不滿以至憤怒,必須予以尊重,投白票、廢票亦讓泛民懂得深入檢討以求進步。過去的甚麼含淚投票、風雷計劃無疑是給泛民錯誤訊息:不管怎樣表現,反正一定有支持的鐵票。

投白票或廢票,是因為候選人讓他「投唔落手」,不願委屈自己含淚投票,這是尊重個人自由意志和神聖權利的表現,有不同想法的人不能動輒懷疑別人是「鬼」。

如果反建制這次大勝,也沒有甚麼值得高興。港共政權或因此說社會趨向平靜,可以不理會五大訴求。實際上卻一切沒有改變。昨天沈旭暉的文章說:「根據北京輸打贏要的作風,假如反對派真的全取選委會117席,就會定性為『陰謀爭奪政權』,屆時依然有種種方式搬龍門、定新例,反映『風雲計劃』和『佔領中環』一樣,都是一廂情願的書生論政,盲目相信習慣不守規矩的對方守規矩,只會變相維穩。」
細良係運動初期係講過五大中政府最少食兩項,個民怨先有可能平息,但我會當依個係分析,早期食兩項的確係好多人接受。

老蕭係細問題上係有瑕疵(好似想過組個大台但唔成功) ,但大是非上佢無問題(救中大、區選投票),而且佢對中老年係有影響力的。

新個批KOL唔係好識。
所以要睇重要關頭個吹奏係咪出賣囉
佢既出現真係好撲朔迷離
假如係出於良心教導香港人認識政治
點解第一條片先係AV 題材呢?
呢條獲得112萬點擊率既影片
照計繼續出呢類題材, 可以令佢有唔錯既收入
但佢選擇左行另一條路, 教世人咩係政治
而時間係剛剛區議會選舉既半年前

覺唔覺得好似成件事好有計劃地進行?
我會咁諗, 兄弟爬山, 各自努力
中共都有好多兄弟嫁嘛哈哈哈哈..
唔覺得佢面目模糊

佢一開波只講燈柱,戰略,所以一涉及意識就發現自己同好多觀眾唔同而被圍插

白兵都有樣,做前做後都係拋個身出嚟
有人做兵,有人做軍師,有人做思想工作
邊有kol講嘅野可以完全啱聽先得架
細良又話共諜 白兵又話共諜
神駒又俾你地話大灣駒 燒山又話燈神
852又話成日放流料 趙氏又話割蓆撚

可能得返bob叔先冇俾人鬧得咁甘
咁白兵邊個重要關頭出賣咗?
頭先聽返佢區選前嘅論述,
都係叫人投自己鍾意嘅人,
最接近出賣嘅論述都係話區選對五大訴求冇幫助,
唔好投個票就當贏咗。
無錯 同路人有唔同意見好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞