揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
之前重話泛民號召二百萬人遊行 唔怪得民主進程柒足二十年
唔好成日用因人廢言黎甩身

就好似成日話佢未食藥
如果係咁,有病麻煩你收山

呀,佢有講過話收,不過又跳返出黎
初選其實係時候要討論
唔得啊,
樓主話有用個啲部分都係共諜嘅陰謀,
就係為咗呃你信任。
你可以答我未啊? 我個回應邊到有講過係陳雲hkaa 推動法案? 定想再刺草人甩身?
乜野叫不忠
柒左知錯能改
cls 本土就一定係陳雲 熱狗
真係公就佢贏字就你輸
要繼續屌白兵
唔好俾分化撚得逞
估唔到白乒個棚搭咁耐
就係為咗區選
應該係唔止為區選
故要揭發佢
唔係話想屈佢
但睇佢Facebook講野
佢回覆話救得一個得一個
我見到依句就即刻諗起陳雲班弟子
佢地班人好鐘意講話教化世人

如果係依個既話
我當時真係第一感覺係覺得似
但我冇諗到會燒得咁耐
諗住鳩Up句就算
而且冇諗到我之後會繼續討論
我為依個言論願意同白兵道歉 對唔住
泛民必勝 永續社運
太多POST RE唔哂
我覺得如果真係要投白票, 一定要有全民共識,
等同罷工, 未有共識自發行動之前, 夾硬迫人罷工好難做到全民認同,
要好似法國大罷工, 幾多人主動出黎支持, 先有顯著效果
香港始終太多港豬或者理會政治或無個種決心或有包袱同責任

投白票或罷投抵制選舉一來要有全民共識, 二來要有全球民主國家用人權法例去濫測及制衡政府先有作用,
香港人有共識下用罷投抵制選舉向外宣傳香港人唔認同呢個由中共制定既遊戲規則先有顯著成功既機會, 否則只係眼白白將所有資源送比對家, 不但做唔到攬炒既作用, 更比機會對方繼續將香港庫房送比中共,
講到尾, 白票只宜討論, 未係時候付諸實行
2120年 泛民仍在社運
係共匪設計嘅制度內推翻共匪

或者我誤會左

不過我再講多次
你嘅論調同陳雲同hkaa接近一樣
樓豬成個論述完全係建基於白兵係鬼係共諜 然後再揀一啲白兵嘅論述用有色眼鏡批鬥
咁細良叫人唔好用 光復香港時代革命又係咪共諜呀 我會嬲鳩佢 但唔會一黎就屌鳩佢共諜囉
你可以同對家討論 但唔好一黎就assume人地係鬼囉 咁樣對個討論同民主進程都極不健康
同意,支持理性分析
除咗話人論調 就駁唔到
咁點解有人宣揚尼種理念就被標籤係鬼係分化
一直個問題都係在於唔願意接受同自已意見不同既人,仲要標籤埋佢。
天琦出嚟選係想有本土/獨派聲音帶入議會
等本土/獨派支持者琦可以有代議士揀
李怡篇文都講明要理解投白票、廢票嘅人點解咁做
唔係屈人係共諜就搞掂
事實上有班攬炒派、獨派本身都唔相信呢個制度
佢地最想中共取消添 呢班人點都唔會含
咁又共諜?

第二又係啲咩你唔出嚟選又屌要含
我個區有巴打出嚟選 唔撚洗含泛民
但有啲區本身有素人出嚟選都俾人迫走
唔講迫人迫走個啲
好似鄒家成單野咁,就算有本土或者獨派出嚟選
大局為重下有幾多個投咗佢
更加唔好講有班黃絲抹黑人係鬼

分唔分化就唔知 但我就知唔同政治光譜班下
我尊重個班廢票、白票撚
佢地有自由意志去投
亦唔會屌佢地票 因為一係你就去爭取呢班人嘅票
你爭取唔到就咪撚屌人分化
人地唔相信制度唔跟你地玩 唔代表佢地係鬼、分化
係班泛民分化屈人毛姐
exactly
郁D將人打成共謀, 真共謀就有機可乘
呵呵,原來其實你唔止誤會左,重誤會埋右添
點解我既論調似陳雲hkaa啊? 新疆好慘? 美國議員機制啊?
其實白兵從來都唔係白票黨 明明幾次都有講過會投麥德正
利申:白兵打手 共諜 分化撚 五毛
有光纖同發展到5G真係兩個層次喎咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞