揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike

仲諗住依幾日去買
無計, 一來7月係運動早期, , 二來個代人係左膠底,, 三來未夠落戰地既經驗同未見識過警隊既暴行仲信警際仲有一絲良知..
個用心唔係壞既, 只係好心做壞事....
所以當時無一個40歲以上既人可以明白年青人既想法
今日就算才子陶傑都仲係未必明白..(佢有時太自信自負)
有關羅家聰喺大紀元段片,其實佢都幾醒,剩係喺大紀元先講換血,對住FT就無。

呢個亦係我地抗爭運動嘅dilemma,對住國際戰線我地只能夠focus話爭取自由民主抗中等等,其實大家心裏面都知,換算先係最大問題,民主固然重要,但傻根之前都提出左個問題:如果香港玩晒親共大陸人佔主流,咁就算有民主都無,因為選出嚟都係親共支犬。

所以香港人要捍衛嘅係係香港人嘅香港,而唔係共狗支國人嘅香港。

但西方社會始終左膠當道,你講反對換算就會標籤你歧視中國人,問你點解唔教化佢地,反移民喺國際線好易被標籤為右翼法西斯,就算我地話香港移民政策係中共控制嘅殖民手段都百詞莫辯,呢個係我地國際線嘅盲點同局限。
就係思考完就知係共諜

由陳雲熱狗信徒口中聽到分化,笑撚左笑撚埋右
蕭生無問題丫..
只係唔同年代既人對運動既睇法, 貢獻都唔同
記住人呢, 每十年就一個代溝...
加上有D錢, 對運動既付出一定同乜都無既年青人唔同..
real

岩呀
自己考慮
獨立思考
又黎鬥捉鬼
共諜三毛永遠引導人偏向極端
永遠都係要二次元對立
唔認同體制/體制冇用=唔要選舉 投票 資源
投票=放棄勇武=重回體制
唔認同火魔裝修=割蓆勇武
總知共諜三毛就不對推人去極端
屌同路人
無限放大同路人犯錯
不停拎舊新聞攻擊人
無視人地6月到今日既改變或者付出
其實每個人對任何資訊第一時間應該係fact check
然後獨立思考同分析 唔好盲目相信
佢串9細良
白兵講 人權法係老美國策 唔會輕易放棄
因為劉細良講 我覺得老美已經出賣香港人 唔會過人權法
我覺得白兵係8成有道理 2成冇
係唔係共蝶 要再觀察
要獨立思考
同意
而家係一個無大台運動,極需要腦袋full gear
背景同樣唔公關又唔關事既
我地要關心既係佢講乜
唔係佢個樣
意識形態係好難改變,而且係劣質支那文化直接侵略
話佢地左膠無錯,個腦同d膠一樣硬崩崩死腦筋只睇表面
唔覺暫時
私怨撚唔代表唔係同路人
白兵可以係同陳巧文一樣走得太前

中共分化人士同思想走得太前手足又點分呢?

成日捉鬼,只會固步自封,得番基本盤
咁都叫私怨

陳怡都私怨了
仲有storyteller
距冇叫人投白票 距淨係叫人投你鍾意嘅候選人 反而連登好多分化 好多中共情報人員 開呢個post嘅人好鬼
非常認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞