揭穿中共間諜第一擊 - Stormtrooper白兵 (YOUTUBER-政治KOL)

857 回覆
205 Like 235 Dislike
點解唔係做左先講有冇撚用
而係未做就講定冇撚用
點discredit法 你咪唔想討論囉
老老實實, 單單叫人投白票已經可以將此人black list, 另外上面有班人永遠有人講親白兵或陳雲班人就用泛民臭蟲論去switch, 想點?
如果證明左藍屍係多數,之後就真係做乜撚都冇用啦
感謝你為眾人所做的
呢d咪叫雙重標準
本土攬炒派唔信制度內就唔得
細良係老泛民就講到咩都接受到咁
一野就spin人係鬼
唔想好似上個post咁嘈
樓主你信唔信都好
只可以講有部分本土攬炒派真係咁諗
制度內抗爭死得啦·
自己2018年新東補選,泛民派出范國威出選,果一票我係義無反顧咁射落海。到2019年區議會選舉,我自己果一區係民主派代表係范國威嘅新民主同盟社區主任,我係有投票。

只可以講我覺得所謂投白票,都應該要因事制宜,只要呢一刻對局勢有利嘅都應該去含淚投票,大局當前,唔應該再以怨憤行先。

不過我極度討厭投白票等於鬼呢一類非黑即白既言論,人哋有獨立思維唔代表佢就係鬼
搞笑既神驅都係叫人投票

咁究竟邊個係鬼?

定係和而不同?
無錯。

用選票證明到親共派係沉默少數派,外國政要先敢出手。
我都覺得區選無9用架,我都會同人禁講

你投唔投係你選擇,你自己有理念有信念,自己就排隊落街投票啦😂

佢又無拉住你唔俾你投,你自己有獨立思想就唔會俾人帶風向啦

當你覺得佢講兩句,非主流香港意見就帶到風向,咁其實香港人應該由第一步學習做起喎
TVB播完搶劫案犯人著黑衫
然後下條新聞就係示威畫面
依D野就識屌鳩TVB
白兵無用論既文字遊戲就話係鳩up
講撚哂啦
其實而家政治環景唔同, 唔可能處於中立思考去睇一件事
太平盛世當然可以客觀唔睇背景只係實事去判斷投票取向
但家陣係大是大非既問題,
只能夠講假如「未得到多數市民支持」就請先暫時放底左右選舉結果既任何可能性
用投票取向有人自由, 概念等同前線勇武既暴力同警察既暴力視為同一暴力去看待處理

記住我地不斷提醒泛民, 係我地香港人推佢上去, 利用佢地制裁賣港賊
係我地香港人借佢地雙手去做我地想佢地做既事
即係其他人認為泛民食緊人血饅頭事, 其實係香港人借佢地雙手向港共政權行刑

假如第日得到真普選, 到時所有選舉唔再係泛民vs 建制
而係 本土vs泛民, 建制已經無任何地位

不過有先後次序之分, 暫時勝負係建制vs泛民, 將來勝利, 先本土vs泛民

只要本土唔好放棄, 唔好好似陳雲咁輸一次就受唔到刺激日日潑婦罵街, 將來香港重光, 一定會有機會捲土重來
所有偏本土嘅人都係連登比人屌到反艇,
佢區選前已經一再強調叫人投自己鍾意嘅人,
現有制度冇用同泛民低屌都好事實喎。
連登係泛民大台,偏本土嘅全部係鬼係五毛係共諜。
關鍵時刻就叫人唔好投票/投票冇用, 咁同香港01有乜分別?
我話兩院俾壓力侵侵簽多過區選結果
你就話我鳩噏 外媒就一定唔鳩嗡嘅
有無撚用同做唔做無必然關係

佢都搬左過往事實例子講區議會有咩作用😂
你反駁佢未反駁佢,扣帽子連小學雞都不如,
又何必話人地係共諜咁on9呢?
請問細良有講過泛民鎅票冇問題咩? 有冇source?
區選証明左香港起碼有4成人係藍絲LOL
外媒嘅報導都只係話「消息指」。
不過依樣嘢真係唔係幾值得討論,
無論邊一邊都係馬後炮而已,
完啦真係。
制度內抗爭
雙普選? 不了
總統有既選擇唔係得簽同veto,仲有低調簽 (包括但不限於:deadline嗰日簽、混喺一堆文件入面簽)、高調簽 (開press con叫好多大人物黎),甚至唔簽等法案自動生效。

基本上兩院過咗之後,法案係一定會生效 (Trump有講過可能動用否決權,但佢上任以黎,否決既從來都係resolution而唔係bill,否決一個兩院絕大多數同意既法案更加係政治自殺),所以簽只係一種行政機關既表態。

好多人focus嗰位喺「Trump簽咗」而冇注意Trump點簽:1. 選擇喺感恩節前一日處理;2. 冇開press con;3. 有signature statement,講明部分條文同行政機關決定外交政策既憲制權力有衝突,未必執行,咁你覺得佢喺表左咩態呢?

簡單黎講,如果著眼點喺「唔洗彈返去兩院」,區議會選舉實際效果係0。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞