撈左按揭好耐,你問我答(4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
博士唔好漏咗我
留名 想要
Thanks 感謝
博士
想問如果我幫人做擔保 岩岩轉公司固定入息 (有限公司)

公司有幫我供MPF
如果我有埋公司信 出糧紀錄同MPF 証明
但因為岩岩做未有稅單可以做擔保嗎
請問利率、回贈同罰息期邊樣重要啲呢?筆數應該點計?

例如2.475%息,回贈做到2.1%,但要綁三年;同埋2.375%,回贈得1.7%,但淨綁兩年,你會揀邊樣?
同埋做借款人同擔保人具體有咩分別?如果手頭冇負債冇物業,收入穩定,但未來考慮再買樓,應該做邊樣好?
即係都會批落黎?但要等佢批左有筆錢先找到數喎,咁佢如果要解左先咪即係唔批?
博士
按保保費如果計埋入貸款額之後多過8球會點?
仲做唔做到9成按?
唔會批 因為供唔起 擔保人拎物業不過無收入係對計數無幫助
你可以上進d揾份高人工d嘅工
孭5. 4M 月入60k再加按
無乜銀行肯做 蝕本生意
財仔幫到你
話搵就搵咩
其實我明
我都掙扎梗為唔為錢轉公司
想問一下各位巴打
本人無申請過信用卡,睇到網上人請tu紀錄唔會好得去邊
而最近想用女朋友買樓,落佢名,我做擔保人,如果女朋友tu係A or B
咁我無tu紀錄會唔會影響到大家申請按揭🙏🏻
巴打做幾多成? 點解可以咁快
博士 想請問現在hkmc接唔接未婚夫妻作擔保人?
博士,請問穩定月入25000,連續兩年bonus都係7萬。
首期100萬。

夠唔夠買420萬樓?
博士,做保險狗,屬$0底薪自僱人仕,全俑金制
呢個情況入息點計?thanks!
想買層樓有死約租客
買係咪要比5成首期?
博士
我都係星期日簽臨約,不過我拖到佢2020年2月頭先成交廢事因快得慢,搞按揭預鬆d時間好d, 不過業主肯12月中交key俾我裝修
咁好既 係norm 黎定係佢好人

利申 未買過
Dr.loan
如果穩定用入$46000, 層樓605萬,要借480萬,會唔會難批?
其實係咪冇得一早申請定
雖然而家份工算穩定
但兩年落成之後比人炒左唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞