撈左按揭好耐,你問我答(4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Bxc 尾班車嚟,依家應該喺2.625...
點解咁平既? 定你借得少?
想問坊間銀行有提供mortgage link loan 既plan, 同儲蓄利息掛鈎,呢d 係咪都做到7至8成按?有無咩風險?#adore
我都好想知
對於想換樓既我,覺得依個政策好令人振奮,我係咪痴左線
樓花用建期付款可唔可以用新按揭
博士我想問 如果我買500萬樓 做6成按揭

係屋企附近問左幾間銀行
中銀 2.625 1.5% rebate 2年罰息期
交行 2.375 1.5-1.6% rebate 3年罰息期
創興 2.475 1% rebate 2年罰息期
3間比較邊間會好d?

我追post見博士推介Icbc Citi 集友
想問呢3間銀行做按揭有咩好?
tg唔到你 可唔可以tg我
等成個月咁耐
我都等左1個月
請問博士

如做按揭,工商銀行 還是 渣打比較好?

offer 就工商比較好,但會吾會少人用,冇咁好?
你就好~我之前等極都無
博士,想問下渣打個mortgage link戶口係咪真係啲息直入本金?而唔係credit落account?
你點催
催自己banker?

新按揭標準只限現有已落成物業,代表已經有入夥紙單位?
想問下新按揭標準可唔可以靠轉按黎還二按?
想問新按揭成數係咪即時生效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞