[睇書撚]究竟香港仲有無人有睇書既習慣?

1002 回覆
160 Like 3 Dislike
睇緊God father
好大本
留名睇介紹
最近睇嘅係 李碧華作家嘅 霸王別姬 同胭脂扣
外國文學嘅話 姊姊的守護者 好值得一睇
有無人中意睇余華

看過佢好多本,值得看

余華d文字真係好靚
巴打有冇睇王小波

余華我看過活著,許三,都好多年前看架啦

活著電影版好似都看過,電影中心做過,btw我成日一個人看電影,有無中意日本電影的巴絲係度,最近中意裕枝的電影

有呀 勁鐘意睇
海街 比海還深 海邊咖啡屋

電影中心成日買唔到飛,有飛又唔岩時間 好灰
最近套幸福澡堂都無機會睇

你好巴打,我生活圈無人中意看,每次都只能自己看

巴打你好 我好幸福地女朋友唔厭呢類生活節奏慢既戲 陪我睇
一個講書既post居然推得咁快
好神奇
一個講書既post居然推得咁快
好神奇

坐車瘋狂f5中
最近有時間重溫返A Song of Ice and Fire
等年中新一季劇集

Paperwhite真係正到暈
有無人中意睇余華

看過佢好多本,值得看

余華d文字真係好靚
巴打有冇睇王小波

余華我看過活著,許三,都好多年前看架啦

活著電影版好似都看過,電影中心做過,btw我成日一個人看電影,有無中意日本電影的巴絲係度,最近中意裕枝的電影

有呀 勁鐘意睇
海街 比海還深 海邊咖啡屋

電影中心成日買唔到飛,有飛又唔岩時間 好灰
最近套幸福澡堂都無機會睇

你好巴打,我生活圈無人中意看,每次都只能自己看

巴打你最近睇左邊幾套?
最近睇緊夢中的橄欖樹

三毛
一年至少12本書
個post去得好快
mark低咗好多本書
睇緊God father
好大本

個封面靚到
本來想買,但真係大本過頭
邊度買書平, 有幾本想買

博客來又未有優惠...
岩岩睇緊我們仨同活著

我好鍾意睇余華嘅長篇小說
活著,許三觀賣血記,在細雨中呼喊,第七天...
佢嘅文筆好感動我,成日睇到喊

博客來又未有優惠...

旺角嗰幾間樓上書店都平過連鎖嘅
我想中文文筆有進步 有冇咩書推薦
我唔太鍾意中國近代個種…覺得用字累贅

董橋英華沉浮錄系列, 特別鍊字X句是禮貌

古德明出嗰兩本講中文敗筆都正

個人認為好過陳雲

自己經歷就係中學時non stop 咁睇哂金庸同衛斯理就已經進步咗超多
個人意見要中文進步睇舊武俠小說無得輸

博客來又未有優惠...

博客來無做優惠都已經平到笑
以我上次買颶光典藉卷2為例
香港買3xx 差唔多四舊
我上博客來買連埋速遞送上門都唔使三舊水

博客來又未有優惠...

旺角嗰幾間樓上書店都平過連鎖嘅

btw博客來呢排好似有做折喎
睇完嘅有余華本第七天
睇緊嚴歌苓嘅霜降
唔好屌我睇大陸作家

個人認為好過陳雲

自己經歷就係中學時non stop 咁睇哂金庸同衛斯理就已經進步咗超多

梁實秋我都推薦 唔知算唔算近代 小弟當年都係睇佢書增強文筆
岩岩睇緊我們仨同活著

同好喎 兄弟都唔錯
岩岩睇緊我們仨同活著

同好喎 兄弟都唔錯

終於有人睇兄弟
留名
冇追post 唔知有冇重複
睇緊村上春樹嘅 你說,寮國到底有什麼?
睇咗大概1/3 感覺似係佢自己隨意寫,一個普普通通嘅旅行紀錄。主要集中係當地文化同當地人生活習慣。如果唔係村上春樹,應該冇咩人想睇

之前睇 賣吉者言,睇返張五常講97問題又幾準,仲話將香港看成一個民族

個人認為好過陳雲

我睇陳雲本中文解毒先醒覺原來我平時電視報紙接收既中文係幾咁垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞