[睇書撚]究竟香港仲有無人有睇書既習慣?

1002 回覆
160 Like 3 Dislike

半個月無update 紅色大多數係未買嘅 但有啲已經買咗
呢個list係我覺得我會擺個櫃到幾十年嘅書
除咗男人唔可以窮

劉以鬯我買咗本作品選集,
都唔錯。

人間失格都係本必看的書

達哥推薦。

我已經睇緊喇
不過呢幾日太多功課做
無時間

本書好短
一程飛機睇完
睇緊

N-girls 育成記 / 卓韻芝
主要鼓勵女生outgoing d ,提倡yolo
睇完會有啲體會

What if (中文版)
有去慣誠品都應該知邊本
好正 講科學野
唔睇英文版因爲科學既名詞唔想查
異鄉人其實我都想丟,有人想要可觀塘站問我拿

屌點解掉?
Btw想要

都係個句,屋企有位都要留比個仔放玩具,放佢d兒童書。擺係屋企,都會遲早被失蹤(老婆會靜雞雞丟)

俾我啦 我再俾你個仔
人間失格驚睇完會好sad 講左幾年都未敢睇

重新認識呢個世界
一定要睇
睇緊

N-girls 育成記 / 卓韻芝
主要鼓勵女生outgoing d ,提倡yolo
睇完會有啲體會

What if (中文版)
有去慣誠品都應該知邊本
好正 講科學野
唔睇英文版因爲科學既名詞唔想查

睇左what if 中文版
唔錯

有無人講多小小依2本

第二本睇咗
不過好似睇完冇乜感受
睇緊下流老人
有時明明有心水想買某本書,入到書店唔知做乜睇兩睇跟手又買多幾本書
份糧又唔係多,又唔夠時間睇咁多書,都唔知做乜買咁多書

話說有一次係旺角等緊人,無野做就行左上D樓上2手書店行下
(我多數買2手書,唔係下下買新書打幾份工都唔掂)
其實我只係係書局9行左15分鐘,唔覺意又買左4本書落樓

我而家都只去圖書館借書看 屋企真係無位擺

我好小借書,因為我好鐘意儲書

巴打有大屋企,好令人葡萄

只係因為屋企除左擺書無咩其他野擺
異鄉人其實我都想丟,有人想要可觀塘站問我拿

屌點解掉?
Btw想要

都係個句,屋企有位都要留比個仔放玩具,放佢d兒童書。擺係屋企,都會遲早被失蹤(老婆會靜雞雞丟)

俾我啦 我再俾你個仔

唔識pm你

我話要都唔理我
以前好鐘意睇書,為左追續集放假可以通宵睇,依家最主要係無時間睇,返到屋企,做埋D野,訓教又準備返學。

見返以前中文老師,都仲會交流下睇左咩好書,
但連老師都表示自己開始無左閱讀嘅習慣,
有時個習慣一斷左就好難再培養。

我由細到大都好鐘意睇書,不過細個係睇果D青少年小說
有無人記得天航

中間有幾年成日出街玩就睇小左,依家人大左,慢慢鐘意留係屋企一個人靜靜地睇書

被愛因斯坦摑了一巴
最近翻睇返挪威的森林
諗住遲啲買本世界末日與冷酷異境
鍾意睇希臘史同小說
近排睇緊張愛玲覺得有d悶,有冇巴打都有睇但唔覺悶
留個名
成日想開始睇書,不過冇睇開原來會無從入手唔知睇咩好

知唔知自己興趣係咩先?
歷史?愛情?推理?哲學?

非小說會想睇D心理,同人溝通既書
小說就冇乜特定,推理,科幻,愛情都得
有冇推介

有無人講多小小依2本

第二本睇咗
不過好似睇完冇乜感受

老老實實,異鄉人我都要看第二次先大概知佢想表達乜野

我明佢講咩
但係冇想像中咁震撼

interesting?
Strong post留名
有冇人睇開東野圭吾
留個名
成日想開始睇書,不過冇睇開原來會無從入手唔知睇咩好

知唔知自己興趣係咩先?
歷史?愛情?推理?哲學?

非小說會想睇D心理,同人溝通既書
小說就冇乜特定,推理,科幻,愛情都得
有冇推介

心理既依本幾得意

推理我最鐘意東野圭吾同湊佳苗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞