(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區54

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有冇玩calisthenics既巴打

可以介紹多d youTube channel關於calisthenics既information

Eg stipke,Austin Dunham 果d youtubers
https://www.sportsplanetmag.com/article/desc/190004664?fbclid=IwAR3vYiMBIKSh8LqnFV9-rtHqOtkT-ByjLKH6NMuCl54ZkvMbTZWYh0MQ9U8
重訓者一個月增肌多少才合理?近年多項研究計劃發現這個祕密!
我就係睇左先上來問大家意見
Tom marrick
p記部inbody可唔可以自己去用係咪一定要叫啲“教練”黎搞
可唔可以講多少少
好幾次做完覺得膊頭感受度唔夠
要次次瘋狂飛膊drop set先應
想問吓係咪正常
試下做5-8 rep range ohp
之後飛下10-15 rep range膊
呢個係兩個動作當1set 計
定擺最尾superset做
分開兩個動作 各做4set度啦
我以為係連續做
想問吓通常巴打你咁樣做個膊有冇feel
因為推膊方面我都係跟巴打你呢個rep數同set數
飛膊我通常會做15-20x5
但係做完都冇好似做胸做背個啲酸痛感
無乜
我個膊又係唔曉痛無乜酸 不過size同力都有進步就得啦
今年仁愛都有人打拳,雖然睇到好尷尬但係都欣賞佢上台嗰種勇氣
學到野
一直好驚我做錯野個膊先唔識痛
不過學巴打你話齋size同力勁咗就得
搭單問吓巴打你覺得膊係咪好難先厚到
飛膊我會每組都dropset
30lbs * 10
20lbs * 10
10lbs * 10
做4-5組

然後再做多個cable 4組12-15下
膊算係我比較強嘅部位
所以我覺得還好啦

膊嘅話大重量同輕啲玩tempo兩樣都玩下好快進步
30lbs
巴打你呢個係擺最尾做定點
收到繼續努力
師兄可唔可以講多少少
係for肌肥大?
你唔熟p 記啲教練佢地會趕你走,一係你一朝早/臨收工就偷雞入去用
想消脂增肌係咪要飲分離乳清蛋白?
唔知點撳
join嗰陣我記得個pt撳咗好多下先用得
來來去去都係打你ID (電話no.), 有你之前個record 然後enter 就係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞