(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區54

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我暫時淨係拉到一餅
所以無用腰帶
如果唔用腰帶 又應該點?
我上係吸啖氣 收腹拉上去 挺胸
落就係屎忽座後 盡量收住腹落
驚條腰傷
同埋我成日都唔係好做到貼住大脾上落
係咪我座得唔夠後呢?
有無師兄可以指教下rack pull既注意事項
以為得我唔明 , 拉時腹會谷實 , 到企直都唔會放鬆 , 所以唔會出現收腹動作
貼唔到大脾上落係重心錯既象徵喎
係咪重心太前,有冇收緊背闊
唔明點坐落去
形容得差掛,我自己FEEL到發力點
https://www.youtube.com/watch?v=k6TLDayGq0A

佢講好D
太葡萄了
我依家都成日搞唔清邊度發力/重心
唯有做多啲 輕既高reps數pause deadlift
收緊背闊即係點???
同埋唔用腰帶 收腹岩唔岩
仲有咩事中間要hold 幾秒先落 ?
都係潛水做CDROM等高手教
講講下rack pull 突然又有個講deadlift, 仲有腰要彎,媽呀我好亂
真心, 如果個教練講腰要彎嘅就快啲換咗佢
你有教練,你先係高手。。。

睇kofgym最新條片見到留言笑到我仆街
細佬我想學rack pull架
我自己UP得唔好姐,其實佢教得好,至少我呢半個月上得好快
當然同我係新手有關,話哂佢都燊TEAM,又出過賽攞過獎
不過有得揀既我想去M PROGRAM操
D成員好多都好誇張,成個EDDIE LAI咁
最近果個5萬哥個胸膊 好好J
https://www.instagram.com/p/Bw34DRkAQc6/?utm_source=ig_web_copy_link
我觀念係rack pull 當係半程嘅 deadlift 有無問題 ?

你堆野幾乎同我做法相反 , 但我無cfu , 而家檢討緊自己
咁我係咪應該學做deadlift先??
同埋 我都係想問 唔用腰帶做 吸啖氣收實個腹岩唔岩
理係識做deadlift自然識做rack pull既
有無用帶都應該係用腹式呼吸
利申無用過腰帶
用唔用腰帶唔影響呼吸。吸氣個腹係會脹, 所以你講收腹會好confuse。如果你所講嘅收腹係脹而實就應該冇錯
睇到R哂頭乜野腰要彎
rackpull 咪短程既deadlift
rackpull 都有唔同既start position
好難一概而論
我聽返黎都係咁
吸左氣入腹,橫隔膜降左,谷實成個腹
聽返黎only
我拉10餅時吸落春袋谷實
屬實兄幾時變得咁識講笑比人爆ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞