(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區54

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
日日暴曬 唔好話搬野,淨行幾個鐘,唔瘦就奇
如果一日兩gym 會唔會over train?
一星期3-4日
唔會
你自己試咗就知啦

人人都唔同

因為我唔知你可以承受嘅訓練量有幾大

* 想知自己有冇overtrain 好容易嘅啫

上網打(Youtube)就有
幫人問 想問下fitmiss delight for women個隻shake
配合埋運動 其實有無用
唔該哂
有啲用
但日常飲食先係要真正注意嘅位
雙管齊下
佢係想減肥 唔洗減好多
淨係想減手臂同屎忽 配合隻shake應該要點飲食法?
或者要做咩類型既運動?因為佢打算做深蹲同埋跑步算
定係workout會更好?
唔該巴打
仲有肚腩
冇局部減肥 全身既重訓都要做 想消多啲就重訓+hiit 頂唔到就重訓+cardio
之後計tdee黎食
3成訓練 7成飲食
唔可以否認佢地活動量真係大,但其實好多時啲地盤佬係攰到/曬到冇撚晒胃口,所以唔係你地想像中食咁多野,有都可能係一餐半餐食多啲

利申識好多地盤佬都係咁

請問下咁多位,小弟本來係飲開粉既creatine ,最近想試下轉丸,點知發現咁多大粒先有1g , 咁係咪照食5粒都係正常?
又唔好講到好易就會減到好多咁
做運動係興趣需要培養,亦需要keep 住做去保持體態
減肥亦冇得局部去減,基因決定fat儲係身體邊個位,因人而異
至於做咩運動係睇佢想要好睇嘅身型定係純粹想要瘦
好睇嘅身型:合適嘅重量訓練
瘦:帶氣
或者可以兩者混合視乎比重,得出你想要嘅身型
上面只係大致方向,有時間睇下YouTube學下野,大有幫助
比佢睇啦
減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)
https://lih.kg/1071429
其實漸漸新出啲肌酸說明都唔再建議 loading , 大概係話 loading 並無實際好處 , 不過我都係睇番黎 , 唔知啱唔啱
Pixel爸曲線推自己個post
(講笑 唔好介意)
因為我自己都係一日食5G, 咁轉左丸食五粒好似好多咁
俾你發現咗
認真 唔好一次過食五粒小心梗撚死
咁睇好似食唔到幾多日5G喎 買咗幾錢?
一般 50kg 以下食 3g , 超過50kg 先食 5g

83 serving , 拾零廿日就清晒
110蚊
照條數計,可以食50日
60KG 先啱
依款好快溶 好難食
加上俾啲sales狗搞臭曬
冇操開 想開始操嘅朋友 第一件事就係問我 會唔會比sales捉住sell john教練堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞