(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區54

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
操到個架 好撚柒,明明係右手慣用手,
以前左胸大過右胸,咁都算正常少少
自從左背頸傷左之後 而家操到右胸大過左胸
個腹就由頭到尾 都全個左邊大過右邊,
腹外斜,腹直都係
師兄比圖睇下?

有無諗過係條SPINE問題
請問拉力帶對chest day 有冇幫助
我會拎黎做啲肩外旋熱身OR 收尾
或者綁住P記啲滑死人既bench
反對修訂逃犯條例 香港的終局之戰

立法會集會:
5月11日 星期六 早上8:30 (開會討論修訂逃犯條例)

若不能阻止立法,稍後立法會二讀/三讀時,行動將升級

事態危急
一定要阻止立法
否則香港直送中國受審
到時中國話你犯咗中國法律 無需證據 無需理由
就可以光明正大係香港夾你返中國
坐黑獄 洗你腦

此修例禍害大於23條立法
23條>>>(需危害國家安全,香港審判,香港監禁)

修訂逃犯條例 >>>(莫需有,中國政府可任意控告香港人多達46條罪行,香港會配合執法將你拘捕,移交中國審判及監禁,無需證據 無需理由)
呢邊
唔少人都會用 為左前臂發力少D
但一唔夠力就甩唔切
屌我老母個仔
我睇左做彈力帶!
諗諗下做bench chest press 好似用拉力帶冇力掉唔切
今朝玩完5*5 squat對腳由五點開始酸
健身唔健眼
今日rack pull 206kg 2rm
你去到我呢個年紀就知咩事
老花真係好麻煩
幾時帶我操
俾我跟你操一次先

如果我做到rack pull 500lb 3rm

你地估我con deadlift pr破唔破到200kg
above定below knee?
???
好似同膝差唔多高度

因為physical既rack架我最低個格都above knee

我都要放餅企高個range of motion

1塊都唔夠。。。可能要兩三塊先 below到膝
開放式哥隻會岩用D
九龍塘附近有冇gym room 推介
本身做開go24,但係搬屋變左好遠
終於試左759隻即食雞胸
講真係麻麻
粗食都ok嘅,鞋口左少少,不過因為切片所以唔會un
Btw幾抵屌
300g熟 $17個幾 only
滑可以著stringer用汗黏住張bench 都還可以
但啲窄到仆街就冇得搞 完全lock唔到scapular

p記呢4樣野最on9:
冇消毒液紙巾提供 好似Golds 咁 雖然價位唔同
垃圾窄bench
啞鈴最高90
垃圾起角餅
鴨掌OK?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞