(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區54

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
仁愛堂

得sport model根本唔係men physique準則

我覺得180 70左右都夠造 體脂5-6%左右
到底要幾大嘅耐性先會接受到4個月落得4kg嘅進度
所有嘢都係我計算之內

本身都係預計慢慢減

一個月1kg 左右

每日食少TDEE 200-300

再加上係呢段期間見到減少脂肪嘅同時肌肉都有所增長 所以我冇乜所謂

慢工出細貨
我認我心急
叫我食少過tdee仲要落咁慢我一定頂唔到
有乜嘢好急

你趕住喺夏天去沙灘show肌?

你要去比賽?

如果唔係以上原因我真係諗唔到點解要咁急

只要有嚴格嘅控制 成效唔會差得去邊
180 70
其實sports model嗰啲好柒cosplay
可能食少對我黎真係好辛苦
想拿拿臨cut完bulk翻
尋日啱啱開始試做啞鈴深蹲,做完幾組之後條腰有啲拉住拉住嘅feel,但又唔係痛嘅感覺
之前做開普通深蹲條腰都未試過呢種感覺
想問吓係咪正常

我係用呢個姿勢
你講點樣辛苦先?

如果係講成日肚餓嘅話其實好容易解決

食多啲菜/ 食嘢之前飲一大杯水/ 食嘢食慢啲/ 食多啲原型食物/ 飲氣嘅礦泉水⋯⋯
有拎左頭三嘅,我睇住佢堅操左兩三年,副計真係算係咁
但佢為左個比賽cut 完之後個mass原來好細

我唔係話佢操得唔好,只係想表達原來兩三年貨仔真係唔算得啲咩,上得台攞獎嘅原來真係好勁
Bulk大左個胃之後要減量真係好難飽
我理解嘅

我都試過有好多人瞓覺嗰陣時都係肚住

我嘅心態都係唔會死就冇所謂

反正都係短暫,我更加放眼於成效

我理解嘅

我都試過有好多瞓覺嗰陣時都

我嘅心態都係唔會死就冇所謂

反正都係短暫,我更加放眼於成效

一眼訓就好多錯字
我自己cut緊 越cut越想停
但又真係想cut到6-7%睇下咩情況
變到好似I don't even lift
Mass真係要好多年時間嘅build up
我餓住訓嘅話成夜係會不斷餓醒
個人勁精神,訓極都訓好
諗返起都驚
如果一開始新接觸健美運動 可以考慮玩下仁仔攞經驗

因為sport model水準真係唔高,而且好多後生仔

不過比賽之前搞完,如果玩你睇下下年點

揀羽毛球拍,浮板都大路既sport model道具
之前94kg 37% fat
之後cut左 20磅 fat
再操5日抖兩日
再食足crabs protein
短短 一星期上左成3kg 肌肉
證明 休息 食得夠比起操更需要
之前一日玩3個鍾 操哂上半身
隔日就繼續 反而跌肌肉
係咩
月尾去 睇下有無啱樣嘅執返對
證明你個磅唔準多D
inbody波師兄
雖然你可能會話個磅比人較過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞