(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀高登仔做男朋友

1001 回覆
397 Like 623 Dislike
其實點解愛情變到係一種“交易”
我買你賣咁

真心鍾意對方,根本唔會介意邊個比錢
錢係需要,但唔係評價對方既標準

拍拖到婚姻,錢係重要既生活條件,但係除左錢,真係冇其他野重要喇咩

當你情緒低落既時候,你想要既,係一個關心,一個擁抱,一個肯花時間聽你呻既對象,定係一條幾千/幾萬蚊既頸鏈?

人地見到佢咁既心態 一定唔會同佢過世
呢個係事實 根本出去問十個男人 十個男人都唔會
但人地唔肯接受現實仲話30歲前會上到岸

我哋呢啲上咗岸嘅都係放長雙眼睇下邊個可以笑到最後

無錯
其實我地根本唔洗講d咩 我地一早有齊愛情同麵包
無個d先要嘈

從來我都無同男朋友因為呢啲嘈過,錢我自己唔識搵咩。有陣時唔一定規定要邊個俾,有陣時佢俾有陣時我俾都無所謂,aa都無所謂,最重要都係兩個人一齊個段時光姐。咁計較都唔知做咩。

其實一齊一段時間 對呢方面就有共識咖啦
個個人相處方式都唔同
但下下老馮要人比錢真心好唔要得

佢最好笑係用錢嚟做衡量點,講到自己老馮唔洗出錢,男人生落嚟同佢一齊就係要幫佢俾錢咁。

無諗過呢個世界會有d咁自私既人
永遠都係自己著數行先

愛情根本唔可以咁自私,係要諗埋人哋架囉,佢成廿幾歲人都仲唔明。真心佢前度話佢敗金真係無錯。

佢所講既大波靚女咪係佢唯一資產囉 老左俾人飛鳩硬 因為呢個人根本一d 內涵素養都無 一味講錢

圖呢?有無講過佢咩cup

由頭到尾只係聲稱咋頂

聲稱我話有e都得啦

佢話佢大波 靚女 有錢呀

大波靚女有錢但條仔係咁既質素
究竟個性格係差到咩地步先要搵依種男人要

都係個句啦
你係咩人咪識到咩人
社會低層只會襯到社會低層
無得跳step咖

講到尾,你咪又係要男人比錢先溝到
企咩係道德高地呀?原來除左智障絲仲有一班又要男友比錢又扮唔介意既終極智障絲

WTF
比錢先溝到?又自己作故仔
我大把錢 做乜要貪男朋友既錢?
原來你真係痴撚線咖 救命

你就真係痴撚線喇
成日講自己大把錢博乜
我而家係講緊同男朋友AA 我屋企有錢唔代表要同男朋友AA囉
你有無腦架傻閪

自己有能力都唔同男朋友aa,我剩係覺得呢啲人好自私,好似咩都要人哋奉旨幫你俾曬咁,都係個句啦,你未係佢老婆,佢唔係奉旨養你架。

佢所講既大波靚女咪係佢唯一資產囉 老左俾人飛鳩硬 因為呢個人根本一d 內涵素養都無 一味講錢

如果係有錢仔睇中佢之後包起晒佢
到屌厭左飛起佢搵第個
佢又會屌返人地淨係睇樣睇身材無愛架喇

以為大波靚女就好威威 你要求人地有錢 ok 真係有有錢仔溝你 人地咪又係睇中你對波 你set d 咩條件就自然會吸引到咩人 到老左無哂姿色既時候呢個女人跟本無任何價值 因為人格黎講係垃圾 呂麗君夠正過甘比 結果大劉揀邊個?

WTF
比錢先溝到?又自己作故仔
我大把錢 做乜要貪男朋友既錢?
原來你真係痴撚線咖 救命

你就真係痴撚線喇
成日講自己大把錢博乜
你有無腦架傻閪

自己有能力都唔同男朋友aa,我剩係覺得呢啲人好自私,好似咩都要人哋奉旨幫你俾曬咁,都係個句啦,你未係佢老婆,佢唔係奉旨養你架。

如果係有錢仔睇中佢之後包起晒佢
到屌厭左飛起佢搵第個
佢又會屌返人地淨係睇樣睇身材無愛架喇

以為大波靚女就好威威 你要求人地有錢 ok 真係有有錢仔溝你 人地咪又係睇中你對波 你set d 咩條件就自然會吸引到咩人 到老左無哂姿色既時候呢個女人跟本無任何價值 因為人格黎講係垃圾 呂麗君夠正過甘比 結果大劉揀邊個?

重點係呢 會唔會娶一個咁既人呀?
頂到盡玩一年就完啦

由頭到尾只係聲稱咋頂

聲稱我話有e都得啦

你都係聲稱咋八婆
我好你少少 起碼唔會成日提住/自己主動講
博乜呀想?
人地問我先答而已

無錯
無個d先要嘈

從來我都無同男朋友因為呢啲嘈過,錢我自己唔識搵咩。有陣時唔一定規定要邊個俾,有陣時佢俾有陣時我俾都無所謂,aa都無所謂,最重要都係兩個人一齊個段時光姐。咁計較都唔知做咩。

其實一齊一段時間 對呢方面就有共識咖啦
個個人相處方式都唔同
但下下老馮要人比錢真心好唔要得

佢最好笑係用錢嚟做衡量點,講到自己老馮唔洗出錢,男人生落嚟同佢一齊就係要幫佢俾錢咁。

無諗過呢個世界會有d咁自私既人
永遠都係自己著數行先

愛情根本唔可以咁自私,係要諗埋人哋架囉,佢成廿幾歲人都仲唔明。真心佢前度話佢敗金真係無錯。

我男朋友話 佢ex屌屌下發現佢唔值呢個價
所以要求aa 屌笑死我

由頭到尾只係聲稱咋頂

聲稱我話有e都得啦

你都係聲稱咋八婆
博乜呀想?
人地問我先答而已

huh 你下下提住自己有條件揀呀嘛
事實係你連高登仔都襯唔起

你就真係痴撚線喇
成日講自己大把錢博乜
你有無腦架傻閪

無錯
無個d先要嘈

又一個以AA為榮既智障絲 怪唔得愈黎愈多垃圾男人想不勞而獲

人地係AA 無所謂 唔係以AA 為榮 閱讀理解有問題?就算以AA 為榮 同智障有咩關係 人地唔認同你既價值觀 唔代表人地係智障囉

你就真係痴撚線喇
成日講自己大把錢博乜
你有無腦架傻閪

無錯
無個d先要嘈

唔啱聽就話人智障,我AA又點?至少我有手有腳唔洗人養,唔洗我男朋友咁辛苦,至少我有我嘅做人嘅教養同尊嚴?你?!慳啲啦。聽到人哋AA就話人以AA自豪話人哋智障。根本,我唔係以AA自豪,AA=不勞而獲?屌,同你一齊人哋唔撚洗付出架?佢唔洗付出時間,忍耐,包容,遷就嘅?佢唔洗付出心機嘅?淨係睇錢就話人哋不勞而獲,真係唔怪得你前度話你拜金。做人做到咁撚自私咁撚膚淺。
一句講哂 抵你搵唔到好男人
一個男人肯比錢你請你食飯 睇戲 之後就可以去屌你
同叫雞有咩分別 臭雞
利伸:我喺女人

無錯
無個d先要嘈

人地係AA 無所謂 唔係以AA 為榮 閱讀理解有問題?就算以AA 為榮 同智障有咩關係 人地唔認同你既價值觀 唔代表人地係智障囉

佢既理解同表達能力...都唔知邊個係智障

由頭到尾只係聲稱咋頂

聲稱我話有e都得啦

你都係聲稱咋八婆
博乜呀想?
人地問我先答而已

屌,真心同假膠都唔識分
支持絲打
呢到開post 比班高登仔圍,真係辛苦晒

絲打ex 衰兩樣
一,又要處又要屌
老婆就要處,拍拖又要上床,痴鬼線
仲要係你面前講,完全冇理你感受

二,唔大方
賺到錢都計住計住
乜都aa,點expect 佢會對你好?個人唔大方,好難相處,做朋友都唔想同呢啲人做,根本只係孤鳩寒。佢好明顯只係唔錫你。

正皮係比絲打既
好啦 入鄉隨尻俗 是咁的

之前識左個男朋友上左十幾年高登。真係覺得香港男人愈黎愈cheap,唔知佢既行為係代表全香港定係所謂好撚完美 身高180 會考30分 仲有一畢業就月入5萬 既全能高登巴打

同佢拍過拖之後,真係覺得高登仔真係好撚多可以令y自己站在不敗之地既on9 logic。

首先佢成日話我拜金 我平時行街想食餐飯又唔貴,佢都覺得好肉赤,咁我平時過節日都想收禮物,佢就話我拜金等等。但佢咪又係要大波靚女,咁各有所需佢又嘈乜者?咩高登仔真心覺得睇人有無錢就cheap d,要人有樣對波咩cup就情操高尚啲?

佢話咁男女平等丫嘛,仲主張同我AA制,我地女人付出咁多青春 咁你地班所謂要男女平等究竟付出左d咩?我自己比哂錢仲要拍拖呀屌你?下?典解既?
OK,如果你係吳彥祖咁既樣都仲話可以接受,我請埋你去食半島又點話呀? 你溝女就預左要付出架啦,唔係點叫溝?Get it?

唉佢成日話咩中出即飛,計我話呢就緊係AA即飛,公平啦?

仲有你地想屌哂所有女 見到人地有sp就好撚羨慕 但佢話做佢老婆一定要係處,仲有所有女人都係雞。咁佢係精蟲上腦果下,咁我就問佢:係咪屌完就娶我先?佢又唔出聲。

你地成日話男女唔公平 男人點解要咩都比哂錢
我真心覺得好on9 乜你覺得呢個世界有公平?
咁女人要生仔又公唔公平?
男人愈老愈值錢 可以去到60歲都仲出去偷食 女人30歲之後就人老珠黃想搵人要都難 又公唔公平?
你地見到啲人屌盡天下女就話好撚型好羨慕 女人比人屌就係雞係公廁 咁又公唔公平?
點解可以咁on9 男女之間有平等?

丫,ex話高登好多絲打都支持AA架喎,佢地好自豪架,仲屌鳩人港女影衰佢地自以為看透世事既智障女人,好心你地咪撚咁cheap啦,貼埋大床呀笨。真心想知一餐飯既錢都要慳返既男人點解都仲有market? 助長連登仔咁廢你地有份做成。

不過話時話 我都有一樣野既幾欣賞 雖然你地咁廢 但總算有d自知之明 有咁既logic ,都知 這些機會不是你的,你地都係繼續溝唔到女啦。
完。

利申 : EX係高登仔 比我飛撚左 你問我答

紅字為白痴位
//仲有你地想屌哂所有女 見到人地有sp就好撚羨慕 但佢話做佢老婆一定要係處,仲有所有女人都係雞。咁佢係精蟲上腦果下,咁我就問佢:係咪屌完就娶我先?佢又唔出聲。//

由頭到尾只係聲稱咋頂

聲稱我話有e都得啦

你都係聲稱咋八婆
博乜呀想?
人地問我先答而已

屌,真心同假膠都唔識分

sor呀 對於我既條件我真係講事實
我無野唔比得人知咖 同埋我吹大都無乜意思
我心態好正常 亦上左岸 唔需要吊高黎賣
拍緊仲要溝
Btw好欣賞樓主

肯放過位巴打

真心問,要同女友AA既男人你會要?

真心 你依啲臭閪港女 貼錢都唔閪要啦

唔係喎。呢次我撐樓豬啊,叫完雞要比錢好正路啊
因為女朋友根本唔係溝返黎,大家鐘意大家先會一齊
樓豬係都係做雞姐,大家唔好咁大力,雞都有愛國

無錯
無個d先要嘈

其實你現實係咪一個失敗女人 無高質男人要 於是妒忌身邊啲女仔frd搵到有風度既男人 先會係咁上黎屌鳩佢地係雞?
本身係拍拖既大前題下,根本就冇公唔公平呢回事,大家相愛既咁咪得。如果覺得aa接受唔到,咁咪同佢講或者直接飛尻佢囉,又開男女平等乜尻野事,社會睇男女已經越黎越平等,男女平等唔係話因為你係女仔所以就要有著數,咁樣先叫平等,呢啲根本係偽女性主義。樓豬你同你ex上床,人地都要比力架,都要付出架。姐係你覺得你比佢屌得佢爽?所以你要係另一方面爽番咁樣?呢啲乜撚野logic,本身aa就冇問題。出自你把口就講到男人比晒錢係應份。唔撚鍾意咪唔撚好同佢一齊
邊個可以擔保連登冇偽毒?樓豬你呢啲根本就係一竹竿打一船人

無錯
無個d先要嘈

其實你現實係咪一個失敗女人 無高質男人要 於是妒忌身邊啲女仔frd搵到有風度既男人 先會係咁上黎屌鳩佢地係雞?

唔夠人講又要作故仔啦 好可憐
支持絲打
呢到開post 比班高登仔圍,真係辛苦晒

絲打ex 衰兩樣
一,又要處又要屌
老婆就要處,拍拖又要上床,痴鬼線
仲要係你面前講,完全冇理你感受

二,唔大方
賺到錢都計住計住
乜都aa,點expect 佢會對你好?個人唔大方,好難相處,做朋友都唔想同呢啲人做,根本只係孤鳩寒。佢好明顯只係唔錫你。

正皮係比絲打既

多謝哂巴打

無錯
無個d先要嘈

唔夠人講又要作故仔啦 好可憐

因為身邊所有靚女有錢女都唔會好似你咁撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞