(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀高登仔做男朋友

1001 回覆
397 Like 623 Dislike
[quote]我發現呢個傻西唔會意識到自己係幾咁cheap
有份比錢就叫慘?至少無你咁厚顏無恥咁cheap咁慘

男朋友比錢就係cheap? 你捱得唔代表你要捱,真心同情你

點解比少少錢就叫捱 除非你屋企好窮啦
我屋企比我既錢夠我食飯買衫買手袋喎
如果你真係窮到生活需要都要靠人比錢既話
我都真心同情你

係咪講中左 你諗唔到點覆我?
hello[/quote]
乜原來自己afford 到就代表要同男朋友AA架?
咁你咪繼續同男朋友AA囉 唔阻止你
貼埋大床仲好

講緊點解間唔中比下錢係等於慘等於捱喎
唔好get錯
支持絲打

d重點唔好放晒落aa制,送禮物呢d

基本上係條友性格有問題

最簡單既尊重都冇

我只可以講你飛佢飛得好

巴打高質

紅字重點
重要係好雙重標準
講一套做一套
支持絲打

d重點唔好放晒落aa制,送禮物呢d

基本上係條友性格有問題

最簡單既尊重都冇

我只可以講你飛佢飛得好

咪就係你呢啲柒頭搞到啲女以為自己塊閪鑲金咁
Btw 你咁樣奶樓主都無得比你屌架啦

有冇絲打聖誕冇人約?
https://lihkg.com/thread/50246/page/1?ref=ios

唔係奶唔奶問題

只係講普通互相尊重

我唔知出自佢把口有幾多真有幾多假

亦都唔知佢現實相處同佢ex個情況

平心而論佢ex唔會係咩好人

但係佢一開波得罪晒所謂高登仔 我都冇撚計

另外,你以為真係有pm 功能咁on9呀

想屌9人唔該用下你個腦諗下啦傻hai

我都真心同情你

貼埋大床仲好

佢奉旨要養你架?俾少少錢就叫捱,咁你都係搵一個有錢仔算啦,但有錢仔會唔會睇得起你啊?
首先樓主你搵幾多佢搵幾多先
如果佢係好明顯搵多過你, 又係佢約你去街乜乜乜
我覺得男方係有責任比多d or比哂

如果你同佢都搵差唔多, 而佢又主動追你, 約你去邊
我覺得一開頭男方出錢好正常
到拍左拖耐左, 其實就應該互相輪流分擔下洗費
當然男方正路可以多少少, 而女方既態度亦應該要樂於協助男朋友, 咁先係健康既關係

不過你條ex又真係好撚肉酸, 由頭到尾都係諗住AA
好撚丟男人架, 無錢真心唔好學人溝女, 係溝既階段都唔肯比錢, 日後只會更mean更垃圾
利申從來一開始都唔會比女方駛錢, 多數女方後期都會主動話比番錢

留名等睇比呢班垃圾男話我護主厹

巴打 好同意你最尾果段 我出post 都係想屌鳩果班又要同人AA又要溝女既垃圾
咁又唔岩得曬既 睇相處方式咖姐 你中意男比曬咁你咪搵個男比曬既仔lol
咁吾會個個都好似你個高登ex咁月入5m既
有錢好仔唔多 冇錢扮有錢好多 你搵到個對你好既 咁我都只係祝幸福
但有錢既表示佢有能力隨時換走你 即使你而家大波有羅 但你再老洛去 點都唔會夠d後生女女黎
冇錢既aa制當情趣
唔同人唔同選擇姐 樓主無錯曬咖
但都係啦 一個高登仔 別一概而論
ps. 有5p仔請原諒
首先樓主你搵幾多佢搵幾多先
如果佢係好明顯搵多過你, 又係佢約你去街乜乜乜
我覺得男方係有責任比多d or比哂

如果你同佢都搵差唔多, 而佢又主動追你, 約你去邊
我覺得一開頭男方出錢好正常
到拍左拖耐左, 其實就應該互相輪流分擔下洗費
當然男方正路可以多少少, 而女方既態度亦應該要樂於協助男朋友, 咁先係健康既關係

不過你條ex又真係好撚肉酸, 由頭到尾都係諗住AA
好撚丟男人架, 無錢真心唔好學人溝女, 係溝既階段都唔肯比錢, 日後只會更mean更垃圾
利申從來一開始都唔會比女方駛錢, 多數女方後期都會主動話比番錢

留名等睇比呢班垃圾男話我護主厹

巴打 好同意你最尾果段 我出post 都係想屌鳩果班又要同人AA又要溝女既垃圾

點解唔可以AA先?你係廢物嚟架樓主?無手無腳要人養個隻?同你拍拖係愛你,但唔包括佢要無限度金錢上支出。錢,得嚟唔易架on9
同意
咁又唔岩得曬既 睇相處方式咖姐 你中意男比曬咁你咪搵個男比曬既仔lol
有錢好仔唔多 冇錢扮有錢好多 你搵到個對你好既 咁我都只係祝幸福
但有錢既表示佢有能力隨時換走你 即使你而家大波有羅 但你再老洛去 點都唔會夠d後生女女黎
冇錢既aa制當情趣
ps. 有5p字請原諒
有風度嘅男人會自動拎荷包出嚟
有教養嘅女人會主動夾返自己嗰份
咁先係aa嘅原意
如果係由男方開口要求就好柒

講得好
我男朋友夠係高登仔,我唔覺得有你講到咁有問題囉。
追番post 樓主真係入哂魔
仲打埋文 教人揀仔
真係好正宗港女
如果成世都用錢同價值既比較去揀拖拍
我覺得同賣左自己豬仔冇分別
你揀人 人揀你姐

算把啦 男人咪一樣用錢黎評價條女,唔用佢啲錢就係好女仔 呢啲咪男人logic

老實講女人好多野俾左男人就拎唔返,男人付出錢都叫可以掙得返,依家呢個社會 唔係處女又俾人嫌,年紀大又俾人嫌,俾男人中出過又俾人嫌,女人同你拍拖承受既風險多男人幾多倍,男人一句分手,女人真係可以乜都冇撚晒,然後你就拍拍屎忽走。好心班男人請女朋友食餐飯唔該唔好乜都計住計住,驚死自己蝕底咁,咁樣你不如攬住啲錢過世,對住啲錢打飛機囉
有158個港女/厹
你話女人要生仔覺得唔公平,咁你可以選擇唔生架ma,你話付出青春咁男人冇青春架?男人60歲可以偷食前提係要有錢,你60歲有錢一樣可以搵人幫你奶個臭西wo,男人愈老愈值錢係因為人愈大搵既錢愈多咁未值錢囉,女人都得架,女人30歲人老珠黃男人夠會中年發福啦,睇識唔識keep既jer,我覺得AA制冇問題wo,係香港男性同女性搵錢能力相約,點解唔AA?女人後生都話可以做雞啊,男人係香港做鴨冇市場又點計啊?計我話你ex有問題,但你更加有問題

好同意呢位同學既講法
咁男士有風度咁比哂錢
女士又係咪應該賢良淑德
做番女士既 溫柔體貼 最少都要煮飯啦
唔識煮唔緊要 你肯滿足男士既慾望 都叫好啦
我就咁睇 你成篇文 你一邊要人請你 你又付出左咩?
就算你係靚女大波 由一開頭你肯同佢一齊
你就姐係接受佢 而佢就算冇 180 30分 都唔欠你什麼
到最後 你係段感情入面付出左d咩?

終於有人蚊到我呢個po想帶出嘅嘢
女仔如果做到以下嘅嘢,我好肯定男方女方都會開心

1唔好發脾氣
這是大忌之中的大忌,但幾乎全部的女孩子都會犯此毛病。

究其原因,是大部份女孩子都會覺得,發了脾氣之後如果得到男方的關心,給男方哄哄,就會覺得男方重視她。

關心唔係咁得到,你本身有冇野吸引人去關心你?例如生活有冇好玩有趣既事分享?最重要你有冇關心對方先?例如佢既興趣你了解幾多?佢既口味?佢既夢想?你付出關心先好叫人關心你

亂發脾氣的女孩子,到最後的感情幾乎都是失敗告終。要回頭已經太遲了。

2不可否認女仔喺外表上必然要付出更多

男人係視覺動物,係事實,懂化粧,你的異性緣一定會強得多。看過太多女孩子都不注重自己外表,仲問條仔你肥左會唔會仲中意你,放過條仔喇,大家都知答案,唔係話要model,至少唔好肥腫難分,如真的過肥,節食及運動是少不免的事情。此外,也要留意自己的衣著,因為一個人的衣著,確是可以令自己的身型改變,而且突顯自己的品味。

3忌負面批評,最好常常有笑容, 不要時常黑面

笑容,一定係女仔可以令男仔開心既必殺技。

拍拖係要開心,你亦都好難想像要個男仔主動9笑。有啲女仔覺得咁唔開心點笑,注意,冇人有責任做你情緒垃圾桶,咁有唔開心咁點?你可以直接講你有咩唔開心,想佢比個hug你就完。唔好要個男仔估你估乜9,唔好要佢tum,直接講一個佢可以即時幫到你既行為,因為佢只係你男朋友唔係你肚條蟲。

如果你係冇喇喇唔開心冇原因,咁唔該成熟啲自己處理自己情緒。

4讚美他

你知道男人的基本生存需求是甚麼嗎?就是:

自我肯定!

那自我肯定,需要甚麼?當然是極度而過份的讚美!讚美,也是需要有技巧的,你無端端不停讚美對方,你會讓對方覺得很假,而且也未必適合對方脾胃。 所以,你要讚美對方想你讚美的東西。 男人想你讚美的東西,一定是男人對你說的東西。

例如佢某一天剪短了頭髮呢?你可以讚美他,而且要讚美他一整天;這時還可以加上一些技巧,例如不停久不久就說:「呀….我也說不上來,你今天就是很不同,很靚仔,很帥,很自然,很有型…是甚麼呢?有甚麼不同?」

你可以待男人自己說:「噢…是嗎…我今天剪了頭髮。」

這個時候來一個大力讚賞,就很好了。

事情完了嗎?還未完,你再過一會,再說:「噢,其實我真的很想告訴你,你今天真的很帥,你真的和以前很不同。」

佢開心你開心

仲有好多女生可以多加留意既事,男生也有自己既位置,我呢個po想帶出既係男女付出既野係唔同的,如果所謂高登仔可以唔好再成日話女人係雞,又中出即飛人,女仔可以識得帶眼識人,男同女本身就係兩種生物,互相了解尊重先係出路

講左咁耐,我又要再一次投身入高登戰場了

我都真心同情你

貼埋大床仲好

佢奉旨要養你架?俾少少錢就叫捱,咁你都係搵一個有錢仔算啦,但有錢仔會唔會睇得起你啊?

佢可能覺得男朋友生日個d都唔應該出錢 如果唔係就叫捱
女仔們,我求你拍拖真係要用用腦,我講既野可能係偏激左啲,請唔好懷疑我既真心,其實唔係當男人係敵人,但真係呢個世界唔係有愛就得,上網研究吓點拍拖係要的

求你地真係唔好再愛情至上,會累死你

http://www.lungchuntin.com/blog/愛情就這麼簡單-第一次約會男方要-aa-必然是黑心男/

個blog好到肉,其實仲有好多其他值得睇的
[size=6]絲打!係時候長大喇![/size=6]

又係個d話錄

唔係港女語錄,本人覺得都好on9
但係我講嘅野係一個男人應該做嘅嘢

如果男有錢緊係想比哂啦但揾得唔多既咁點係咪打飛機算

就算你搵得唔多 都唔代表要同女朋友AA 你咪食平啲囉
男女係冇平等可言,各自付出既野根本唔同,男人淨係睇到自己付出,然後就覺得自己好委屈咁,男人拍拖咪又係講金,用條女肯唔肯aa黎衡量條女要唔要得過,戇鳩鳩
又要唔想付出又要想有女屌,你同你左手過世算把啦食餐飯都驚死蝕俾條女咁,柒到

利申 不嬲行aa制 但覺得男人成日掛呢樣野係嘴邊好撚冇用,好撚小家

終於有正常人留言

點解一定要付出咗先屌得女?你塊閪要用錢嚟衡量?鑲金架?
一日你唔係佢老婆一日佢都唔係奉旨要養你架on9

咁你又當人係自己老婆咁屌
我女友成日問返我夠唔夠錢洗
佢埋我單
其實你需要嘅唔係男友老公
唔係愛
而係錢
其實你冇錯
喺古時/動物界
女性一向都係依賴男性
古人會揀個打得
動物會揀個強壯
呢啲都係因為生活
喺現代社會
貨幣就係代表生活
金錢就係代表質素
呢樣嘢我好細個就知
所以我好明白
物競天擇
因此我死捱爛捱 不擇手段
都要向上流
就好似三文魚咁

加油
冇錢既aa制當情趣
ps. 有5p字請原諒

屌你老母閪識唔識睇完你自己打啲咩字先post出黎?
ps左就大撚晒呀on9
男女係冇平等可言,各自付出既野根本唔同,男人淨係睇到自己付出,然後就覺得自己好委屈咁,男人拍拖咪又係講金,用條女肯唔肯aa黎衡量條女要唔要得過,戇鳩鳩
又要唔想付出又要想有女屌,你同你左手過世算把啦食餐飯都驚死蝕俾條女咁,柒到

利申 不嬲行aa制 但覺得男人成日掛呢樣野係嘴邊好撚冇用,好撚小家

終於有正常人留言

我女嚟架,傻豬嚟嘅

終於有正常人留言

你要公平交易咁同做雞無分別

終於有正常人留言

唔需要公平交易囉,我愛個個男人,所以俾佢有咩所謂?

終於有正常人留言

唔需要公平交易囉,我愛嗰個男人,所以俾佢有咩所謂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞