(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀高登仔做男朋友

1001 回覆
397 Like 623 Dislike
男女係冇平等可言,各自付出既野根本唔同,男人淨係睇到自己付出,然後就覺得自己好委屈咁,男人拍拖咪又係講金,用條女肯唔肯aa黎衡量條女要唔要得過,戇鳩鳩
又要唔想付出又要想有女屌,你同你左手過世算把啦食餐飯都驚死蝕俾條女咁,柒到

利申 不嬲行aa制 但覺得男人成日掛呢樣野係嘴邊好撚冇用,好撚小家

終於有正常人留言

點解一定要付出咗先屌得女?你塊閪要用錢嚟衡量?鑲金架?
一日你唔係佢老婆一日佢都唔係奉旨要養你架on9

咁你又當人係自己老婆咁屌

我女嚟架,傻豬嚟嘅

所以你好自豪你條仔當你係肉便器
我發現呢個傻西唔會意識到自己係幾咁cheap
有份比錢就叫慘?至少無你咁厚顏無恥咁cheap咁慘

認真
你成日話我唔肯AA就係雞係厚顏無恥
但好過你比人屌之餘仲要夾番錢
你真係仲慘撚過做雞
咁女追男係咪又要請埋男方嗰份
我支持樓主
唔排除有拜金港女
但其實大部分女人要既嘢都好簡單 心意 2個字
物質唔洗多 應洗則洗 不樓由佢追我既時候已經係aa
因為我唔想靠男人 而係想佢愛錫我only
一齊3年幾 我從來無同佢食過貴嘢 2個人加埋無超過300蚊 所有生日節日紀念日 都係係屋企食住家飯
禮物唔洗講
反而我成日送心意嘢比佢 佢嫌無物質嘢 好 我近2年 送親都物質嘢 kindle都送左部比佢 因為佢話過想要
有時幾心酸 我話我想要頸鏈 平平地2百令 靚就得
講左好耐毛都無一條 我係想你表現出你記得我講過乜嘢啊!想你有個份心意啊!

其實你班友 開口埋口就雞 就公廁 亂咁擺d相上黎吹花人 踩到女人地底泥咁 你地唔好忘記 你地係女人十月懷胎生出黎㗎 無女人你地有得係度吠?
又話中出即飛 咁咪就係有男人屌完女 走撚埋數 咪淨係咁多唔係處女既女囉 處就得一個 只要有個仆街玩撚完人地個女走左去咁就無左

你地唔好生女添啊 生出黎比人玩 比人話係雞 無人會肯真心愛錫㗎!

男女係冇平等可言,各自付出既野根本唔同,男人淨係睇到自己付出,然後就覺得自己好委屈咁,男人拍拖咪又係講金,用條女肯唔肯aa黎衡量條女要唔要得過,戇鳩鳩
又要唔想付出又要想有女屌,你同你左手過世算把啦食餐飯都驚死蝕俾條女咁,柒到

利申 不嬲行aa制 但覺得男人成日掛呢樣野係嘴邊好撚冇用,好撚小家

終於有正常人留言

你要公平交易咁同做雞無分別

唔需要公平交易囉,我愛個個男人,所以俾佢有咩所謂?

所以話重點係心態問題呀絲打
我愛佢咪比
舊/連分唔到

認真
你真係仲慘撚過做雞

係你心態同雞無分別
錢我大把 你向我乞既話 我都會施捨d比你咖
係父權主義既高/連登開d咁既post 真係勇氣可嘉
Btw 未追到你果陣就話用錢追你姐 追到點解唔係AA制? 咁你d錢留起黎做咩? 儲起陪佢供樓? 定騎牛搵馬物色更好對象?
將心比心 一段感情一定係雙向 付出呢樣野應該係大家一齊負擔 並唔係男人做晒 如果一味叫男仔全部付出 咁同男人用錢買感情搵ptgf同叫雞有咩分別? 大時大節 男人比錢唔係問題 但唔係日日夜夜 餐餐都比 樣樣計到咁盡仲邊有愛?
冇睇哂內文,齋睇標題已經正皮左

終於有正常人留言

你要公平交易咁同做雞無分別

點解要睇為交易??用錢就叫交易 你請你父母食飯多謝佢地既付出係咪叫交易?女朋友唔係淨係付出個閪,如果你話你條女拍拖個段時間真係乜都冇付出過既話 咁你點解仲要一齊
講到尾樓主覺得咩都有個價值
自己眼中既大波靚女
男性應該有同等既條件作為交換

都冇錯既 襯有本錢唔好浪費 盡情享受大波靚女既著數
就好似父幹高大型男都唔會同d垃圾平胸豬扒一齊咁
不過女人貶值過後條命點就自己諗啦

呢個世界的確任何野都有個價
拍拖,愛情都係一樣

認真
你真係仲慘撚過做雞

為左屌比人屌就叫慘,真心愛一個男人比佢屌係幸福
不過你隻臭雞永遠唔會明
你話女人要生仔覺得唔公平,咁你可以選擇唔生架ma,你話付出青春咁男人冇青春架?男人60歲可以偷食前提係要有錢,你60歲有錢一樣可以搵人幫你奶個臭西wo,男人愈老愈值錢係因為人愈大搵既錢愈多咁未值錢囉,女人都得架,女人30歲人老珠黃男人夠會中年發福啦,睇識唔識keep既jer,我覺得AA制冇問題wo,係香港男性同女性搵錢能力相約,點解唔AA?女人後生都話可以做雞啊,男人係香港做鴨冇市場又點計啊?計我話你ex有問題,但你更加有問題

好同意呢位同學既講法
咁男士有風度咁比哂錢
女士又係咪應該賢良淑德
做番女士既 溫柔體貼 最少都要煮飯啦
唔識煮唔緊要 你肯滿足男士既慾望 都叫好啦
我就咁睇 你成篇文 你一邊要人請你 你又付出左咩?
就算你係靚女大波 由一開頭你肯同佢一齊
你就姐係接受佢 而佢就算冇 180 30分 都唔欠你什麼
到最後 你係段感情入面付出左d咩?

終於有人蚊到我呢個po想帶出嘅嘢
女仔如果做到以下嘅嘢,我好肯定男方女方都會開心

1唔好發脾氣
這是大忌之中的大忌,但幾乎全部的女孩子都會犯此毛病。

究其原因,是大部份女孩子都會覺得,發了脾氣之後如果得到男方的關心,給男方哄哄,就會覺得男方重視她。

關心唔係咁得到,你本身有冇野吸引人去關心你?例如生活有冇好玩有趣既事分享?最重要你有冇關心對方先?例如佢既興趣你了解幾多?佢既口味?佢既夢想?你付出關心先好叫人關心你

亂發脾氣的女孩子,到最後的感情幾乎都是失敗告終。要回頭已經太遲了。

2不可否認女仔喺外表上必然要付出更多

男人係視覺動物,係事實,懂化粧,你的異性緣一定會強得多。看過太多女孩子都不注重自己外表,仲問條仔你肥左會唔會仲中意你,放過條仔喇,大家都知答案,唔係話要model,至少唔好肥腫難分,如真的過肥,節食及運動是少不免的事情。此外,也要留意自己的衣著,因為一個人的衣著,確是可以令自己的身型改變,而且突顯自己的品味。

3忌負面批評,最好常常有笑容, 不要時常黑面

笑容,一定係女仔可以令男仔開心既必殺技。

拍拖係要開心,你亦都好難想像要個男仔主動9笑。有啲女仔覺得咁唔開心點笑,注意,冇人有責任做你情緒垃圾桶,咁有唔開心咁點?你可以直接講你有咩唔開心,想佢比個hug你就完。唔好要個男仔估你估乜9,唔好要佢tum,直接講一個佢可以即時幫到你既行為,因為佢只係你男朋友唔係你肚條蟲。

如果你係冇喇喇唔開心冇原因,咁唔該成熟啲自己處理自己情緒。

4讚美他

你知道男人的基本生存需求是甚麼嗎?就是:

自我肯定!

那自我肯定,需要甚麼?當然是極度而過份的讚美!讚美,也是需要有技巧的,你無端端不停讚美對方,你會讓對方覺得很假,而且也未必適合對方脾胃。 所以,你要讚美對方想你讚美的東西。 男人想你讚美的東西,一定是男人對你說的東西。

例如佢某一天剪短了頭髮呢?你可以讚美他,而且要讚美他一整天;這時還可以加上一些技巧,例如不停久不久就說:「呀….我也說不上來,你今天就是很不同,很靚仔,很帥,很自然,很有型…是甚麼呢?有甚麼不同?」

你可以待男人自己說:「噢…是嗎…我今天剪了頭髮。」

這個時候來一個大力讚賞,就很好了。

事情完了嗎?還未完,你再過一會,再說:「噢,其實我真的很想告訴你,你今天真的很帥,你真的和以前很不同。」

佢開心你開心

仲有好多女生可以多加留意既事,男生也有自己既位置,我呢個po想帶出既係男女付出既野係唔同的,如果所謂高登仔可以唔好再成日話女人係雞,又中出即飛人,女仔可以識得帶眼識人,男同女本身就係兩種生物,互相了解尊重先係出路

講左咁耐,我又要再一次投身入高登戰場了

又有冇高登巴打可以答到我男人有乜付出?
女人---嫁個有錢人的秘方...華爾街金融家的回答

嫁個有錢人的秘方
這個故事我從前聽朋友講起過,恰巧在飛機上的《讀者》上又看到,還是覺得很精彩,和大家分享。
  一個美國女孩在一家大型網站論壇金融版上發表了這樣一個問題帖:我怎樣才能嫁給一個有錢人?
  漂亮女孩如此直白地袒露心扉:我說的都是心裏話,本人25歲,非常漂亮——是那種讓人驚艷的漂亮,談吐文雅,有品位。我想嫁個年薪50萬美元的男人,要想住進紐約中央公園以西的高尚住宅,至少要嫁給這樣收入的人。
  我有幾個具體問題請教:1. 有錢的單身漢都在哪消磨時光,具體的咖啡店、餐廳名字?2. 為什麼有些富豪的妻子看起來相貌平平?我見過有些女孩,長相毫無吸引人之處卻嫁入豪門,而單身酒吧裏那些迷死人的美女卻運氣不佳。3. 你們怎麼決定誰能做妻子,誰只能做女朋友?
下面是一位華爾街金融家J.P(摩根銀行投資顧問,年薪超過50萬美元)的回帖:
  從生意人的角度來講,跟你結婚是個糟糕的經營決策。拋開細枝末節,你所說的其實是一筆簡單的‘財’和‘貌’的交易。甲方提供迷人的外表,乙方出錢,公平交易。但是,一個致命的問題——你的美貌會消逝,我的錢卻不會無緣無故地減少。事實上,我的收入很可能會逐年遞增,而你不可能一年比一年漂亮。
  因此,從經濟學的角度講,我是增值資產,你是貶值資產。如果美貌是你僅有的資產,那10年後你的價值堪憂。用華爾街的術語說,每筆交易都有一個倉位,跟你交往屬於“交易倉位”,一旦價格下跌就要立即拋售,而不宜長期擁有——也就是你想要的婚姻。聽起來很殘忍,但對於一件將要加速貶值的產品,明智的選擇是租賃,而不是購入。如果你對“租賃”有興趣,請和我聯繫。
  年薪超過50萬美元的人,當然都不是傻瓜,因此我們只會跟你交往,不會跟你結婚。所以我勸你不要再苦苦尋找嫁個有錢人的秘方。你倒是可以想辦法把自己變成一個年薪50萬的人,這比碰到一個有錢的傻瓜的勝算要大。

我第一時間諗起呢篇文
再諗諗下 屌你個老母臭閪 拍拖對住你就又要養又要氹
仲衰撚過d雞

終於有正常人留言

我女嚟架,傻豬嚟嘅

同自己心愛既人便唔洗佢額外付出既就叫肉便器咁你就當我係啦 我自問塊西無鑲金 而且都乾淨過你 付出得多就比人上得
講到尾樓主覺得咩都有個價值
自己眼中既大波靚女
男性應該有同等既條件作為交換

都冇錯既 襯有本錢唔好浪費 盡情享受大波靚女既著數
就好似父幹高大型男都唔會同d垃圾平胸豬扒一齊咁
不過女人貶值過後條命點就自己諗啦

呢個世界的確任何野都有個價
拍拖,愛情都係一樣

咁你個價唔值AA制丫嘛

認真
你真係仲慘撚過做雞

不過你隻臭雞永遠唔會明

正解呀 因為佢係前者
你覺得你比得條仔屌,佢就要比埋你果份,呢d咪雞囉

上面個絲打講得幾好,又未結婚,佢無責任養你,你都可以唔比佢屌

終於有正常人留言

我女嚟架,傻豬嚟嘅

同自己心愛既人做唔洗佢額外付出既就叫肉便器咁你就當我係啦 我自問塊西無鑲金 而且都乾淨過你 付出得多就比人上得

好同意呢位同學既講法
咁男士有風度咁比哂錢
女士又係咪應該賢良淑德
做番女士既 溫柔體貼 最少都要煮飯啦
唔識煮唔緊要 你肯滿足男士既慾望 都叫好啦
我就咁睇 你成篇文 你一邊要人請你 你又付出左咩?
就算你係靚女大波 由一開頭你肯同佢一齊
你就姐係接受佢 而佢就算冇 180 30分 都唔欠你什麼
到最後 你係段感情入面付出左d咩?

終於有人蚊到我呢個po想帶出嘅嘢
女仔如果做到以下嘅嘢,我好肯定男方女方都會開心

1唔好發脾氣
這是大忌之中的大忌,但幾乎全部的女孩子都會犯此毛病。

究其原因,是大部份女孩子都會覺得,發了脾氣之後如果得到男方的關心,給男方哄哄,就會覺得男方重視她。

關心唔係咁得到,你本身有冇野吸引人去關心你?例如生活有冇好玩有趣既事分享?最重要你有冇關心對方先?例如佢既興趣你了解幾多?佢既口味?佢既夢想?你付出關心先好叫人關心你

亂發脾氣的女孩子,到最後的感情幾乎都是失敗告終。要回頭已經太遲了。

2不可否認女仔喺外表上必然要付出更多

男人係視覺動物,係事實,懂化粧,你的異性緣一定會強得多。看過太多女孩子都不注重自己外表,仲問條仔你肥左會唔會仲中意你,放過條仔喇,大家都知答案,唔係話要model,至少唔好肥腫難分,如真的過肥,節食及運動是少不免的事情。此外,也要留意自己的衣著,因為一個人的衣著,確是可以令自己的身型改變,而且突顯自己的品味。

3忌負面批評,最好常常有笑容, 不要時常黑面

笑容,一定係女仔可以令男仔開心既必殺技。

拍拖係要開心,你亦都好難想像要個男仔主動9笑。有啲女仔覺得咁唔開心點笑,注意,冇人有責任做你情緒垃圾桶,咁有唔開心咁點?你可以直接講你有咩唔開心,想佢比個hug你就完。唔好要個男仔估你估乜9,唔好要佢tum,直接講一個佢可以即時幫到你既行為,因為佢只係你男朋友唔係你肚條蟲。

如果你係冇喇喇唔開心冇原因,咁唔該成熟啲自己處理自己情緒。

4讚美他

你知道男人的基本生存需求是甚麼嗎?就是:

自我肯定!

那自我肯定,需要甚麼?當然是極度而過份的讚美!讚美,也是需要有技巧的,你無端端不停讚美對方,你會讓對方覺得很假,而且也未必適合對方脾胃。 所以,你要讚美對方想你讚美的東西。 男人想你讚美的東西,一定是男人對你說的東西。

例如佢某一天剪短了頭髮呢?你可以讚美他,而且要讚美他一整天;這時還可以加上一些技巧,例如不停久不久就說:「呀….我也說不上來,你今天就是很不同,很靚仔,很帥,很自然,很有型…是甚麼呢?有甚麼不同?」

你可以待男人自己說:「噢…是嗎…我今天剪了頭髮。」

這個時候來一個大力讚賞,就很好了。

事情完了嗎?還未完,你再過一會,再說:「噢,其實我真的很想告訴你,你今天真的很帥,你真的和以前很不同。」

佢開心你開心

仲有好多女生可以多加留意既事,男生也有自己既位置,我呢個po想帶出既係男女付出既野係唔同的,如果所謂高登仔可以唔好再成日話女人係雞,又中出即飛人,女仔可以識得帶眼識人,男同女本身就係兩種生物,互相了解尊重先係出路

講左咁耐,我又要再一次投身入高登戰場了

又有冇高登巴打可以答到我男人有乜付出?

冇高登仔答到我,因為佢地除左屌西冇諗過其他野,唯一可以叫做有啲付出既經濟能力都唔付出,仲話自己係男人?

認真
你真係仲慘撚過做雞

不過你隻臭雞永遠唔會明

正解呀 因為佢係前者

隻臭雞有人肯屌執撚到啦,肯撚定死魚
關撚事咩,你條仔上高登當認真,高登價值觀當自己價值觀on9之嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞