(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀高登仔做男朋友

1001 回覆
397 Like 623 Dislike

冇高登仔答到我,因為佢地除左屌西冇諗過其他野,唯一可以叫做有啲付出既經濟能力都唔付出,仲話自己係男人?

hello父權高登仔去哂邊

你眼中既付出得錢 哂氣 男人叫完雞都唔會同隻雞講道理叫佢唔好收錢

男人你除了錢付出了什麼?女人付出的我已列表說明
你呢

點解兩個人一齊要用付出嚟衡量?唔係睇你有幾愛佢?咩一段感情有價值可言?咁如果真係要有返個價值係度,咁咪同交易無分別?咁你同做雞有咩唔同?
好贊同樓主
而家啲男仔愈黎愈小家,同高登仔拍過拖,完全唔敢拖出去見fd,比人知道同佢aa制,係勁無面子。好似係貼左個系比佢屌,但佢完全冇付出咁,飛撚左
唔講錢既話,啲高登仔連風度都冇,去食飯唔會識比女仔坐去梳化位,行路唔會話讓比女仔行先。講真呢啲風度我淨係會係啲呀叔身上先會見到。

你計較呢d咪仲小家
唔夠我講就算啦 唔逼你
最後一句 有條件 唔代表要好似你咁做雞
仲要將成件事講到懶係合理
你要腿張開係你既事

得啦知你貼埋錢比人屌好撚威喇

人地肯付出就話人免費雞你唔比人唔似你咁遇到d玩完即棄咩

我同男朋友真心為對方付出 諗住同對方過世咖
唔似得你囉~ 比人玩完無價值之後就比人飛
oops
呢個post D女人真係癲癲地
真係講都廢撚事
好彩我條女唔似你地咁on9
你地慢慢圍爐取暖
好啦 入鄉隨尻俗 是咁的

之前識左個男朋友上左十幾年高登。真係覺得香港男人愈黎愈cheap,唔知佢既行為係代表全香港定係所謂好撚完美 身高180 會考30分 仲有一畢業就月入5萬 既全能高登巴打

同佢拍過拖之後,真係覺得高登仔真係好撚多可以令y自己站在不敗之地既on9 logic。

首先佢成日話我拜金 我平時行街想食餐飯又唔貴,佢都覺得好肉赤,咁我平時過節日都想收禮物,佢就話我拜金等等。但佢咪又係要大波靚女,咁各有所需佢又嘈乜者?咩高登仔真心覺得睇人有無錢就cheap d,要人有樣對波咩cup就情操高尚啲?

佢話咁男女平等丫嘛,仲主張同我AA制,我地女人付出咁多青春 咁你地班所謂要男女平等究竟付出左d咩?我自己比哂錢仲要拍拖呀屌你?下?典解既?
OK,如果你係吳彥祖咁既樣都仲話可以接受,我請埋你去食半島又點話呀? 你溝女就預左要付出架啦,唔係點叫溝?Get it?

唉佢成日話咩中出即飛,計我話呢就緊係AA即飛,公平啦?

仲有你地想屌哂所有女 見到人地有sp就好撚羨慕 但佢話做佢老婆一定要係處,仲有所有女人都係雞。咁佢係精蟲上腦果下,咁我就問佢:係咪屌完就娶我先?佢又唔出聲。

你地成日話男女唔公平 男人點解要咩都比哂錢
我真心覺得好on9 乜你覺得呢個世界有公平?
咁女人要生仔又公唔公平?
男人愈老愈值錢 可以去到60歲都仲出去偷食 女人30歲之後就人老珠黃想搵人要都難 又公唔公平?
你地見到啲人屌盡天下女就話好撚型好羨慕 女人比人屌就係雞係公廁 咁又公唔公平?
點解可以咁on9 男女之間有平等?

丫,ex話高登好多絲打都支持AA架喎,佢地好自豪架,仲屌鳩人港女影衰佢地自以為看透世事既智障女人,好心你地咪撚咁cheap啦,貼埋大床呀笨。真心想知一餐飯既錢都要慳返既男人點解都仲有market? 助長連登仔咁廢你地有份做成。

不過話時話 我都有一樣野既幾欣賞 雖然你地咁廢 但總算有d自知之明 有咁既logic ,都知 這些機會不是你的,你地都係繼續溝唔到女啦。
完。

利申 : EX係高登仔 比我飛撚左 你問我答

絲打幾歲
連登好撚痴線,咁既post 有55個正評

打開女朋友就咪撚出聲啦
男方俾晒錢你就滿意俾佢屌既咁點解唔可以話你係雞呀 臭雞
扑你唔駛出精咩
講到扑野你付出最多
上面你話女人應該搵個更好既 咁男人係咪都係先?你話女人到30歲後開始無市場 付出左青春 男人俾晒係應份既 得!無問題架 到你老左人老珠黃既時候你老公出去搵個更好身材更靚既都係應份架

你講得絕對冇錯,所以女人就係要搵一個專一得來,經濟都唔差嘅男人就係我想講嘅嘢

傻閪,有錢但專一,你慢慢等撚到2046,唔係話冇,但都唔會輪到你

有錢要專一?話你拜金真係無錯
追番post 樓主真係入哂魔
仲打埋文 教人揀仔
真係好正宗港女
如果成世都用錢同價值既比較去揀拖拍
我覺得同賣左自己豬仔冇分別
你揀人 人揀你姐

算把啦 男人咪一樣用錢黎評價條女,唔用佢啲錢就係好女仔 呢啲咪男人logic

老實講女人好多野俾左男人就拎唔返,男人付出錢都叫可以掙得返,依家呢個社會 唔係處女又俾人嫌,年紀大又俾人嫌,俾男人中出過又俾人嫌,女人同你拍拖承受既風險多男人幾多倍,男人一句分手,女人真係可以乜都冇撚晒,然後你就拍拍屎忽走。好心班男人請女朋友食餐飯唔該唔好乜都計住計住,驚死自己蝕底咁,咁樣你不如攬住啲錢過世,對住啲錢打飛機囉

女朋友肯同我aa喎
女人---嫁個有錢人的秘方...華爾街金融家的回答

嫁個有錢人的秘方
這個故事我從前聽朋友講起過,恰巧在飛機上的《讀者》上又看到,還是覺得很精彩,和大家分享。
  一個美國女孩在一家大型網站論壇金融版上發表了這樣一個問題帖:我怎樣才能嫁給一個有錢人?
  漂亮女孩如此直白地袒露心扉:我說的都是心裏話,本人25歲,非常漂亮——是那種讓人驚艷的漂亮,談吐文雅,有品位。我想嫁個年薪50萬美元的男人,要想住進紐約中央公園以西的高尚住宅,至少要嫁給這樣收入的人。
  我有幾個具體問題請教:1. 有錢的單身漢都在哪消磨時光,具體的咖啡店、餐廳名字?2. 為什麼有些富豪的妻子看起來相貌平平?我見過有些女孩,長相毫無吸引人之處卻嫁入豪門,而單身酒吧裏那些迷死人的美女卻運氣不佳。3. 你們怎麼決定誰能做妻子,誰只能做女朋友?
下面是一位華爾街金融家J.P(摩根銀行投資顧問,年薪超過50萬美元)的回帖:
  從生意人的角度來講,跟你結婚是個糟糕的經營決策。拋開細枝末節,你所說的其實是一筆簡單的‘財’和‘貌’的交易。甲方提供迷人的外表,乙方出錢,公平交易。但是,一個致命的問題——你的美貌會消逝,我的錢卻不會無緣無故地減少。事實上,我的收入很可能會逐年遞增,而你不可能一年比一年漂亮。
  因此,從經濟學的角度講,我是增值資產,你是貶值資產。如果美貌是你僅有的資產,那10年後你的價值堪憂。用華爾街的術語說,每筆交易都有一個倉位,跟你交往屬於“交易倉位”,一旦價格下跌就要立即拋售,而不宜長期擁有——也就是你想要的婚姻。聽起來很殘忍,但對於一件將要加速貶值的產品,明智的選擇是租賃,而不是購入。如果你對“租賃”有興趣,請和我聯繫。
  年薪超過50萬美元的人,當然都不是傻瓜,因此我們只會跟你交往,不會跟你結婚。所以我勸你不要再苦苦尋找嫁個有錢人的秘方。你倒是可以想辦法把自己變成一個年薪50萬的人,這比碰到一個有錢的傻瓜的勝算要大。

我第一時間諗起呢篇文
再諗諗下 屌你個老母臭閪 拍拖對住你就又要養又要氹
仲衰撚過d雞

高質文
身為女仔都睇唔過眼樓主
依家個個講男女平等
就係鄙視物化女性

既然自己有經濟能力
點解唔夾埋一份

樓主呢啲唔係反父權
而係當正自己係雞係ptgf
俾男人包起做sex machine
你咪揀mk仔做男朋友囉
Lm比人中出即飛
本老衲最怕啲戇尻無腦港女
一日24小時 男又係咁多 女又係咁多
屌你 男人會多幾個鐘 令你啲時間矜貴啲?

再講而家老奉請你?又唔撚屌得你
你比到乜撚嘢個男人?唔好撚同我講青春
上面已經講咗男人嘅時間
同你嘅時間係一撚樣
定係我屌鳩你個閪會發達呀?

又要請你食飯 仲要俾你度住我啲錢
我不如叫雞唔好?

利申:好耐冇上水 見到個post把幾火
而家返落去潛水
同埋樓主咩年代
俾人強姦完?
你有得say no唔仆
而且做愛得男方爽
可能你真係做開性奴

你眼中既付出得錢 哂氣 男人叫完雞都唔會同隻雞講道理叫佢唔好收錢

男人你除了錢付出了什麼?女人付出的我已列表說明
你呢

點解兩個人一齊要用付出嚟衡量?唔係睇你有幾愛佢?咩一段感情有價值可言?咁如果真係要有返個價值係度,咁咪同交易無分別?咁你同做雞有咩唔同?

愛情有等價交換但唔係交易,又或者可以這麼說,不能接受的,是沒有條件作等價交換的男人。

這也是合乎邏輯。你從來唔會聽到一個男孩子說:「我最理想的對象,就是一個又醜,又沒有才華,又粗魯,常常發脾氣,對我諸多要求的女人。」

好了,又有美貎又有智慧又有身材又有才華溫柔體貼照顧細心的女人,她們會選擇甚麼人作為拍拖或結婚對象?

她們當然是找條件好的男人。而沒有條件的男人,得到這類型的女生機會差不多是零。

也因此,沒有錢沒有才華工作運不强的男人,他們基本上不會得到任何機會或入場券;這是「等價交換」原則下必需要接受的現實。

第一次接觸「等價交換」這個字眼的朋友,很多時候都會有誤會,就是男女之間的等價交換,就是肉體交易,男方出錢,女方出賣肉體。

這是完全錯誤的。因為肉體交易,並不有愛。而男女感情,愛情,一定有愛的成份在內。

等價交換,不一定是金錢和肉體,可能是才華,可能是溫柔性格。

只是男生可供交換的東西不多,只靠外表吸引別人的,不是沒有,而是很少;同樣地,只靠內在美而沒有外表又能夠吸引男生的,不是沒有,而是很少。

再回絲打或巴打?你可以唔接受感情係需要衡量,量度,自己既人生對自己負責就得,只係事實如此。
講乜撚野公平
天生我有鳩你無就注定男女唔公平㗎啦
追番post 樓主真係入哂魔
仲打埋文 教人揀仔
真係好正宗港女
如果成世都用錢同價值既比較去揀拖拍
我覺得同賣左自己豬仔冇分別
你揀人 人揀你姐

算把啦 男人咪一樣用錢黎評價條女,唔用佢啲錢就係好女仔 呢啲咪男人logic

老實講女人好多野俾左男人就拎唔返,男人付出錢都叫可以掙得返,依家呢個社會 唔係處女又俾人嫌,年紀大又俾人嫌,俾男人中出過又俾人嫌,女人同你拍拖承受既風險多男人幾多倍,男人一句分手,女人真係可以乜都冇撚晒,然後你就拍拍屎忽走。好心班男人請女朋友食餐飯唔該唔好乜都計住計住,驚死自己蝕底咁,咁樣你不如攬住啲錢過世,對住啲錢打飛機囉

男人一句分手女人可以無咗啲咩?答案我俾你:淨係男朋友啊傻閪。
分手唔會無咗一個人嘅價值,佢係好嘅依然都大把人要,大把人識欣賞。唔好攞呢個嚟做藉口跟著要男人請你食飯送禮物。講到自己拍拖咁委屈,咁不如你唔好拍啦。唔係處俾人嫌係正常,呢樣野本身有得你避免,但你偏偏要去做,咁我只可以講抵死。年紀大俾人嫌?你做得好保養嘅,係好嘅,識打扮怕咩年紀大俾人嫌姐?俾人中出過俾人嫌,同係唔係處嘅一樣,你明知咁樣會有機會俾人嫌都去做,咁真係抵死架喎。路就真係自己揀嘅,仆完街又要喊又要其他人唔笑你,會唔會有少少太過分啊?
身為女仔都睇唔過眼樓主
依家個個講男女平等
就係鄙視物化女性

既然自己有經濟能力
點解唔夾埋一份

樓主呢啲唔係反父權
而係當正自己係雞係ptgf
俾男人包起做sex machine

咪係 拍拖拍要計雙方付出
仲有 就算付出都唔一定會有回報
付出完一定有回報既洗撚溝女咩 拎去投資發完達 樓主呢種女人自然走黎含我撚 最多到時中出即飛完比佢上黎開多個post
(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀有錢仔仲男朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞