(見過鬼怕黑)識揀一定唔揀高登仔做男朋友

1001 回覆
397 Like 623 Dislike
我發現呢個傻西唔會意識到自己係幾咁cheap
有份比錢就叫慘?至少無你咁厚顏無恥咁cheap咁慘

男朋友比錢就係cheap? 你捱得唔代表你要捱,真心同情你

點解比少少錢就叫捱 除非你屋企好窮啦
我屋企比我既錢夠我食飯買衫買手袋喎
如果你真係窮到生活需要都要靠人比錢既話
我都真心同情你

係咪講中左 你諗唔到點覆我?
hello

唔好無視我啦
支持絲打

d重點唔好放晒落aa制,送禮物呢d

基本上係條友性格有問題

最簡單既尊重都冇

我只可以講你飛佢飛得好

咪就係你呢啲柒頭搞到啲女以為自己塊閪鑲金咁
Btw 你咁樣奶樓主都無得比你屌架啦

有冇絲打聖誕冇人約?
https://lihkg.com/thread/50246/page/1?ref=ios
又難怪 私私縮縮講嘢1999又滿口高登呀粗口爛舌嘅男仔現實真係有好多 一開聲真係唔識畀反應你 異性都驚咗你

所以唔多/唔敢出聲又青靚白淨嘅男仔係幾吃香
女人---嫁個有錢人的秘方...華爾街金融家的回答

嫁個有錢人的秘方
這個故事我從前聽朋友講起過,恰巧在飛機上的《讀者》上又看到,還是覺得很精彩,和大家分享。
  一個美國女孩在一家大型網站論壇金融版上發表了這樣一個問題帖:我怎樣才能嫁給一個有錢人?
  漂亮女孩如此直白地袒露心扉:我說的都是心裏話,本人25歲,非常漂亮——是那種讓人驚艷的漂亮,談吐文雅,有品位。我想嫁個年薪50萬美元的男人,要想住進紐約中央公園以西的高尚住宅,至少要嫁給這樣收入的人。
  我有幾個具體問題請教:1. 有錢的單身漢都在哪消磨時光,具體的咖啡店、餐廳名字?2. 為什麼有些富豪的妻子看起來相貌平平?我見過有些女孩,長相毫無吸引人之處卻嫁入豪門,而單身酒吧裏那些迷死人的美女卻運氣不佳。3. 你們怎麼決定誰能做妻子,誰只能做女朋友?
下面是一位華爾街金融家J.P(摩根銀行投資顧問,年薪超過50萬美元)的回帖:
  從生意人的角度來講,跟你結婚是個糟糕的經營決策。拋開細枝末節,你所說的其實是一筆簡單的‘財’和‘貌’的交易。甲方提供迷人的外表,乙方出錢,公平交易。但是,一個致命的問題——你的美貌會消逝,我的錢卻不會無緣無故地減少。事實上,我的收入很可能會逐年遞增,而你不可能一年比一年漂亮。
  因此,從經濟學的角度講,我是增值資產,你是貶值資產。如果美貌是你僅有的資產,那10年後你的價值堪憂。用華爾街的術語說,每筆交易都有一個倉位,跟你交往屬於“交易倉位”,一旦價格下跌就要立即拋售,而不宜長期擁有——也就是你想要的婚姻。聽起來很殘忍,但對於一件將要加速貶值的產品,明智的選擇是租賃,而不是購入。如果你對“租賃”有興趣,請和我聯繫。
  年薪超過50萬美元的人,當然都不是傻瓜,因此我們只會跟你交往,不會跟你結婚。所以我勸你不要再苦苦尋找嫁個有錢人的秘方。你倒是可以想辦法把自己變成一個年薪50萬的人,這比碰到一個有錢的傻瓜的勝算要大。

我第一時間諗起呢篇文
再諗諗下 屌你個老母臭閪 拍拖對住你就又要養又要氹
仲衰撚過d雞

正呀不過可能樓主明自己會變負資產所以趁後生拎多d著數掛
呢鑊我就撐樓主喎
大佬呀, 又大波又靚,做得男人就付出多少少當回報返人地既青春同美貌啦
宜家先係樓主o既黃金時間

樓主 我愛你 你呢種咁率直既性格 真係好有野性

Btw, 食飯 ,我埋單無所謂,見你咁撚有野性,等我用碌尻慢慢教返你做一個人,麻煩到時請配合張腿
你on9 你ex更on9
再講多樣野,女仔揀男朋友一定要具備以下條件
1唔aa

2專一
呢樣野可能一開始唔會知,但如果同你一齊之後仲有同ex聯絡,仲有玩交友app,唔好諗即刻飛,唔好諗住佢會因為你而改變,太多絲打好天真以為個男人會因你而改變,唔會㗎!

3唔好異地戀
我嘅意思係一齊冇耐就會分開好耐例如幾年嗰啲九成都會散,唔好浪費自己女人最寶貴既青春
太多失敗例子

4有一定經濟能力
點解要同第一條分開,因為有錢唔代表會對你付出,所以第一條最重要

..........

仲有好多,得閒睇吓blog增值吓自己喇
http://www.lungchuntin.com/blog/愛情就這麼簡單-第一次約會男方要-aa-必然是黑心男/

笑撚到GAPGAP聲
你要錢咪搵個有錢仔囉
不過你都係比人中出即飛姐
唔夠我講就算啦 唔逼你
最後一句 有條件 唔代表要好似你咁做雞
仲要將成件事講到懶係合理
你要腿張開係你既事
呢鑊我就撐樓主喎
大佬呀, 又大波又靚,做得男人就付出多少少當回報返人地既青春同美貌啦
宜家先係樓主o既黃金時間

樓主 我愛你 你呢種咁率直既性格 真係好有野性

Btw, 食飯 ,我埋單無所謂,見你咁撚有野性,等我用碌尻慢慢教返你做一個人,麻煩到時請配合張腿

CHING岩呀
我都排隊
食幾貴都得
食完去開房就得
你話女人要生仔覺得唔公平,咁你可以選擇唔生架ma,你話付出青春咁男人冇青春架?男人60歲可以偷食前提係要有錢,你60歲有錢一樣可以搵人幫你奶個臭西wo,男人愈老愈值錢係因為人愈大搵既錢愈多咁未值錢囉,女人都得架,女人30歲人老珠黃男人夠會中年發福啦,睇識唔識keep既jer,我覺得AA制冇問題wo,係香港男性同女性搵錢能力相約,點解唔AA?女人後生都話可以做雞啊,男人係香港做鴨冇市場又點計啊?計我話你ex有問題,但你更加有問題

好同意呢位同學既講法
咁男士有風度咁比哂錢
女士又係咪應該賢良淑德
做番女士既 溫柔體貼 最少都要煮飯啦
唔識煮唔緊要 你肯滿足男士既慾望 都叫好啦
我就咁睇 你成篇文 你一邊要人請你 你又付出左咩?
就算你係靚女大波 由一開頭你肯同佢一齊
你就姐係接受佢 而佢就算冇 180 30分 都唔欠你什麼
到最後 你係段感情入面付出左d咩?

依個又係on99
又係到以偏概全 你撞到個on9仔 就覺得其他人都有機會係 心諗做乜鳩

你就戇鳩鳩
我咪講咗唔代表全部都係咁
我只係分享緊
但見過鬼怕黑

你第二句已經講撚到明你覺得其他高登仔都係咁啦
補番句唔係話大部分高登仔係咁就以為冇事

我無補 頭幾句已講咗

我個意思係話你打完第2句
係下面補番句呀

是但啦
但真心想分享吓個別例子
係我錯 sorry 巴絲
屌細力啲 我講嘢1999

我只係想帶出成個論壇 樹大有枯枝
唔駛因為一個on9仔就潛意識幫其他人定型
話唔定第時你老公都係高登仔。上左十幾廿年果啲黎

咁仲好啦
有共同話題
如果唔over 應該都會幾開心
係開post會畀老公知
同意
ex係高登仔
雖然一向AA我都覺得冇問題
但係聖誕節啊除夕呢d日子俾少少心機同我過都好啊
重要節日寧願留喺屋企打機都唔同我慶祝
叫佢最少送禮物俾我 幫佢諗埋我要公仔
佢都重要送一堆莫名奇妙既野俾我
最奇怪既係我收過耳機膠塞 (用咗1年iphone原裝耳機)

一放長假期就2個禮拜都可以留喺屋企唔見
打機又唔肯同我打 死都要自己一個沖rank
同佢講陪下我 佢陪1,2日又變翻之前咁打足全日機
r佢講陣電話 傾咗5分鐘就話耳仔熱要cut線

前個排真係忍唔到同佢提出分手
佢話ok 但想我今個禮拜六俾多次機會佢
唉...我都唔知想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞