基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
你用好多terms砌埋都係無回應到
呢一種資本、資源嘅流動係好宏觀,咁樣去睇似乎好理性,但其實係好唔理性,因為從個體去出發嘅話,呢種流動係個體身上係見唔到
不過而家係講緊點分配
但講到底,呢個世界嘅資源係有限,我相信你都讀過Karl Marx 我諗你都明,conflict係必然

接受唔同想法但有個限度,例如民主制度下反民主嘅人會被「驅逐」
而家面對緊嘅係兩套唔同秩序(文明)之間嘅嚴重衝突
資源反而只係面個層直觀嘅野....
我見有巴打做緊中譯
呢段講得勁撚好
香港班和理非廢中廢老自己上撚哂岸就叫細既包容
希望有人自殺之前幫香港屠下蝗蝻蛔
講得好清晰好理性

點睇呀各位義士
毛利人&澳洲原住民:哦
依加就快還喇
你放長雙眼睇
曾經我都好天真以為香港人團結對付蝗

唔好話去到殺人,連鄙視咀咒都做唔到
多元係咪代表要通吃?
係咪幾低劣既文明都要忍讓?

包容都算 而家有蛔成日叫所有人就佢地
咁我地使唔使叫班港女又包下頭 或者叫茶樓唔食豬?

回教=低劣&霸道
D人會當睇唔到
「然後另一派少人d 就係主張可以有改變,不過人數太少,話唔到事。」

所謂少人個派什葉個本質咪一樣係反文明恐撚怖,你睇下家陣兩伊、黎巴嫩、敍利亞,仲有d真主黨 兩派外又有德魯茲、阿赫邁底亞⋯ 都唔明點解仲有班懶理性左膠仲覺得可以坐低傾和理非非,個個派別都恨不得異教徒死清光,再到回教不同派別既都要死。
有無段片的link
垃圾左膠,支持槍手,支持pewdiepie,殺死所有回教徒
以前真係覺得世俗回國可以成為大多數,但土耳其走回頭路,印尼首都鍾萬學事件原敕世俗既穆斯林可以咁輕易變返原教旨
睇左條片,好不安
篇文冇左了,各位有冇backup
原來有理由就可以亂槍掃射殺人
咁同呀爺真係無分別
仲要咁多連登仔撐
有時真係好懷疑連登仔中學畢業未
一d批判性思考都無
其實應該將輿論引去支那起集中營
等班回教佬同中共鬼打鬼
班恐怖分子入到境先算啦
求 pdf 檔案
根本個個蛔國都想變番原教旨國,世俗化令人民有個人思想,批判思考,班垃撚圾宗教高層邊樹會撈到油水又可以屌下處女咁嘆。最好就下面一班蠢閪狂熱份子幫自己打生打死

例如你睇下伊朗呢d 根本唔本唔抵可憐。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞