基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
link?
人地講緊現代你就扯起中世紀 不如你又了解下七、八世紀果時既穆斯林侵略?
現代西方政府係咪比政治正確綁架?係咪忽略國民安全?歐洲係咪收左過多移民?

左膠係度扮中立理性
問題核心就係回教(可蘭經/聖訓etx)本身就係鼓吹戰爭、殺戮

要堅持和理非世界嘅呢個宗教本身就要取締
果個人係天主教徒黎?

你點拗都無用
事實係佢地不斷生仔透過移民進行文化入侵
當去到咁上下就會開始剝奪原住民各種權利 包括生活信仰
你用過往歷史黎拗 即變相認同佢地既行為係倒退人類文明
印象佛教比人當士兵比伊斯蘭屠殺過?
睇唔到1分鐘就404
不如你又了解下呢個世紀以來既極右翼恐怖襲擊?

sources:
Ideological Motivations of Terrorism in the United States, 1970--2016

同埋依家無話唔畀你驅逐恐怖份子
依家個問題係將所有穆斯林當恐怖份子
仲要直接私刑處決
說好的言論自由呢
又係呢種on9諗法
1 以前走難唔係搵著數
2 以前大家文化水平近未獨立成形
3 所以大家可以共存到

而家3點都唔同晒
攞60年前個社會環境同今日擺一齊比真係屌佢都廢撚事
又無左
咁又唔係咁講
其實移民國家要反移民
天生就有種天然既政治不既正確存在
你個堆係好現實既因素冇錯
但你都好難去沖淡"移民國家"呢個身份
// 果個人係天主教徒黎?//
無所謂
因為按照連登嘅邏輯
伊斯蘭恐怖份子 = 所有穆斯林
所以
n年前嘅十字軍 = 今日嘅基督徒 = 今日嘅白人

同埋我針對嘅唔係限制移民入境與否
如果你係要加強審批移民
我同意啊
(雖然針對伊斯蘭嘅理由係咪充分呢就。。。即係天主教有戀童神父,歐洲人好多信天主教,所以就要針對歐洲人限制?)

我針對嘅係啲人合理化恐怖襲擊嘅藉口
我讀書係為咗同你講道理
我做Gym係為咗你聽我講道理
咁多年以嚟,啲蛔都搞咗好多場聖戰,今次一個白人搞返一次聖戰就有咁多迴響。

班蛔一路扮難民,移民入白人國家,之後就瘋狂生仔女,人數夠多嘅時候就可以用民主選舉安排自己友入政府掌握權力,更多嘅權力之後就會逼白人改信或者是驅逐。白人左膠又無積極搞限制移民,上述講嘅結果就差唔多係必然會發生,呢個白人只係比更多人諗早咗好多步啫。到時白人出生率少,蛔人掌權,白人就無咁易反抗。

白人左膠唔理呢啲侵略性移民,佢哋嘅地方就會愈嚟愈亂。事實係依加都好撚亂,就好似槍手話"去到法國超市都係蛔",如同香港咁"去到學校都係講普通話咁"一樣。
// 今次一個白人搞返一次聖戰就有咁多迴響。//

一次?
你當十幾次十字軍東征流㗎
(雖然嚴格而言係得第一次成功
人地講緊現代你就扯起中世紀 不如你又了解下七、八世紀果時既穆斯林侵略?
現代西方政府係咪比政治正確綁架?係咪忽略國民安全?歐洲係咪收左過多移民?

左膠係度扮中立理性
不如你又了解下呢個世紀以來既極右翼恐怖襲擊?

sources:
Ideological Motivations of Terrorism in the United States, 1970--2016

同埋依家無話唔畀你驅逐恐怖份子
依家個問題係將所有穆斯林當恐怖份子
仲要直接私刑處決

伊斯蘭教本身就係一個鼓吹暴力、製造恐怖分子嘅宗教
信嘅人唔殺人,但可蘭經叫佢哋殺人喎
實情我評價啲新移民
係針對個體同埋制度兩方面
而唔係群體
說明伊斯蘭是邪教的五個理由
https://lih.kg/1062566

唔copy了你直接睇隔離post,佢哋個宗教本身就係原罪
每一個穆斯林都係信奉恐怖分子教義嘅人
唔做唔代表佢個價值觀唔同意呢件事
根本回教就係屌你老母垃圾宗教,信嘅人無辜?我屌你老母啦
睇幾句學人評價成個宗教
link?
恐怖襲擊只係現象黎 更大問題唔係度
你只係拎人既行為黎拗 唔拎佢背後信仰衝突黎講會唔會太偏頗

如果你想討論限制政策果d 根本唔係呢個topic可以講到
講完果陣我諗你成家都一係比人隊冧 一係信哂伊斯蘭教

我建議你得閒睇下伊斯蘭教義
唔好合理化伊斯蘭教存在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞