基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
槍手o係呢個時候開槍已經係最好既時候.
佢呢篇文都已經設想到未來穆斯林o係歐洲人口會擴大,
漸漸o係國家有自己勢力, 可以投票俾穆斯林政客影響國家
進一步文化層面取代本地文化
白人要反抗而家真係唯一機會,
否則過多幾十年穆斯林勢力大左之後, 唔好話白人開槍,
隨時穆斯林光明正大殺白人 , 白人都唔敢出聲
班冇腦左膠唔會諗到自己今日引入穆斯林, 幾十年後帶黎不可挽回既負面影響
反而開槍既就係諗到以後既局勢先會o係今日開槍
自戀狂從來都只能借助槍炮去威脅其他人,因為呢d人冇槍make唔到noise.
pussy.
所以呢期成日有人笑連登唔係主流其實連登正正比現實更現實,現實大家都假,講咩大愛和平,但連登唔係出樣,無人知你邊個,正正更能反映大家內心現實想要咩當大家都唔係現實咁面對自己想要咩,呢d自殺,槍擊,殺人只會越黎越多,你想要蘋果,但現實得個桔,又要扮到好開心滿足,最後得兩個結果,一係去搶,一係就唔敢人搶等死
其實唔同post都成日見到巴打,睇得出你好有學識
係有小小好戰,成日直接challenge同對方(包括我haha)嘅邏輯問題,又或者提出異論試人
正中紅心嘅野,第一反應一定係惱羞成怒,真心
不過好事黎,咁樣個討論區先有討論,而唔係淪為回音壁
你咁比係啱,但兩者最大分別,係民主制度唔會逼你一定要食,呢個世界一樣有唔係民主制度國家,但多元文化就係民主制度國家多數嘅買一送一,好似包餐咁,仲要難食都逼你食
根本多元文化就係一個錯誤 移民唔應該被鼓勵
其實希特拉當年輸係因為佢唔夠心狠手辣,白人當年去到美洲咪又係殺曬班印第安人,今日美國人有邊個要負返責任
你呢d 就係左膠典型既"白人贖罪論"
覺得白人對過往行為雖然贖罪
咪撚玩啦, 你睇歷史幾時有見過有國家打完人地之後覺得內疚
跟住俾佢地入侵番自己? 以往歷史係冇出現過咁瘋狂, 愚蠢既事
唯一有既咪就係而家班左膠控制下既歐洲
因為果班左膠既真面目就係背國賊, 同埋過份天真既蠢人

開槍果個就係考慮得比呢班左膠更多先會決定開槍, 佢知道俾呢班左膠搞落去, 歐洲遲早淪為穆斯林國度, 白人成為次等人

班連登仔咁驚比人文化入侵
搬上支那住未
上面最興民族主義
多元文化就好似共產主義一樣,其實好美好,就佢冇諗到人性,之前係美國某大學一個教授講,地獄係咩?就係一個美好完美主義落係一個現實入邊
好多女性都渴望俾人感覺自己特別、型,往往女人唔係太適合政治,因為貪慕虛榮係女人既天性,貪慕虛榮好難做殘酷而正確既決定。
而家就係中國文化, 語言入侵緊香港喎
同埋香港人真係缺少左自己民族主義

最岩聽呢句
一直都想講移民係敗政黎
連登唔少post都提倡移民, 而我就大大力支持全球排華
Whataboutlism
所以如果有上帝,佢造人真係好搞笑,人有罪惡感,但其實只要人一生存在世,你就會傷害到其他野同人,同七宗罪一樣,當罪惡感發揮到極致,就會變成傷害
要留住資本,就要令到個制度變得capital friendly,即係低稅低褔利。但一低稅低褔利就會有財富嚴重不平等,所以資本流動會影響國內分配,特別係福利分配。要解決呢個問題又唔想做北韓,唯一的方法就係好似歐盟咁進行國與國政治上的整合去制衡資本,但呢個方法無可避免會令唔同國家的文化面對面接觸,所以接受和平共存就會變得重要。

要分清移民的所謂秩序指的係咩。如果係奴隸制、獨裁、種族主義、恐怖主義之類的話,自由民主社會無需要寬容。但如果係新的宗教、文化、語言、生活飲食習慣,我見唔到有唔寬容的理由。

同埋就算無移民,一個自由社會之內一定會有各種不能共存的文化同信仰,和平共存都係必需。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞