基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
佢個理念係好,我都絕對同意
但殺無辜平民唔殺當權者/高官呢個手法就....
香港人無槍姐
但有香港人有老牛在腰間喎
404 左
有冇back up?
咁請問點解唔係 要政府take action 去趕走佢地?
政府唔肯...咁點解你槍手唔迫佢地?
點解係去血洗清真寺,唔係去血洗政府機構?

其實個槍手咪同香港人一撚樣
日日去上水屌班 拖gip 客......你唔去屌政府拍版果個?
拖gip 客你一日屌得幾多個?政府話事果個一聲令下就可以改變個人口政策wo
就好似屋企門口有個蜂巢
你打唔羸隻蜂后,就日日走去逐隻蜜蜂踩死...

根本就錯晒
問題係母語係普通話既, 會繼續用普通話傳授下一代
講廣東話會愈來愈少, 你睇下廣東省就會明, 只有私下同朋友先講番廣東話
所有公眾場合都講普通話, 教下一代都係用普通話,
你可能唔覺, 但我真係覺得母語講廣東話同普通話既好大分別
而家o係每日150之下, 過多幾十年廣東話就會玩完
咁當然比起今次呢次槍擊事件槍人意識到未來穆斯林取代白人又真係比較小事
因為我引用既開頭係講緊中港, 所以一直都圍住呢個話題
的確中港矛盾唔適用落佢呢個層面去比較

依家香港真係越來越多南亞佬, 上次有人係ssp屋頂派錢個次睇到一額汗
但香港而家民生問題聚焦係中港矛盾, 講真d南亞人可洐生既問題亦可能因為中港矛盾而一路放置不理
一張大牛都收哂皮啦,你睇下個陣d本土勇武派
今日得班比佢地屌到上天花板,既所謂垃圾去衝政總
香港對上有隻熊係到揸旗
就算唔係777做
邊個做都一樣唔會停150
1. 蛔真係無辜?
2. 殺當權者都幾有難度 雖然條友有呼籲人殺Merkel
3. 其實佢呢套都好難搵到足夠支持 左膠控制哂院校 支持佢法西斯理念既人唔會多
整咗個翻譯本,暫時都唔完整,希望各位巴絲幫幫手,比下意見。
編輯後記得加番個名。

《後殖民世代》
https://drive.google.com/file/d/120SMuKxDCw9y9Tmd0SsJj0v0qpE-LTlF/view?usp=drivesdk
我覺得血洗政府機構都係差唔多效果
不過可以更強調政府既責任
結論
"之鋒都恥笑u no gun 冇force邊有bargaining power"
無GUN都可以用老牛
係睇佢地夠唔夠膽做姐
就算有GUN都唔會拎出黎
咁呢個係政府保唔保護廣東話問題
完全唔係殺手所指既種族入侵,你同150生左個仔,
個仔一樣會係享受香港免費教育學廣東話學英文,同樣會係一個香港華人,文化 語言 習俗完全一樣
但你睇下而加有港女會揀南亞做老公, 到時宗教變成伊斯蘭 華人DNA被溝淡,個樣都唔係華人樣,皮膚又黑半鬼半亞, 心口又多毛,呢D先係真真正正殺手所指既入侵,但見你地講到150同港結合生完仔後,個仔會完全唔同左種族咁... 根本就唔關事
多謝個港女引入新種族
一開頭翻譯已經有錯
kebab remover 唔係講緊中東食物果隻kebab
班極右講kebab係代指中東佬
其實唔係班主流傳謀/左膠係度打壓呢d聲音
呢d事係可以避免

政治上,主流媒體可以比呢d人發聲/展現到反對力
嚴格控制移民質素
d人就唔會咁易走向極端, 因為有渠道比佢地宣洩

d政客,主流媒體個撚個都慷他人之概
話鳩班移民就即刻係報紙屌柒你歧視
右翼冇渠道宣洩咪有一少部份人走向極端
佢地政府d人仲係白人,中共政權既人唔係香港人甚至南方人,有d難對比。
你叫今次去殺政府部門會殺好多白人,條友選清真寺有原因
麻煩巴打幫手改下,如果有需要可以開個Google doc改
然後up條link上黎就得。
做乜要睇咁遠?
就咁睇政府日日用天輪樂個理由就知啦
算啦 翻譯完單野都唔hit架啦
睇唔明英文不如唔好睇 篇野咪又係希特拉果套反移民反國際資本反共產黨 其實無咩特別
rule of law 唔係defined by man? 係神整出嚟架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞