基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
港豬:對付敵人都要比佢有自由
點解伊斯蘭教剩係恐襲西方國家?
點解無伊斯蘭恐襲亞洲國家?

如果你真係支持報應, 你應該要知點解西方國家會俾人搞
中国用壓制武力手段對伊斯蘭
西方就成日大愛,又話歧視云云
你唔講羅興亞人係英國人俾武裝佢地打緬甸人?
定係你唔知
恐襲個大愛
唔恐襲個武力壓制你既中國

笑話黎?
回豬就係一班欺善怕惡嘅畜牲
你最後呢句
"如果你真係支持報應, 你應該要知點解西方國家會俾人搞"
同樣地係合理番個槍手做既野

講真, 諗左一諗自白書入面講既野, 根本除左傷亡唔會有第二個結果
以香港為例
1, 我地鍵盤屌住班每日150, 現實默默忍受, 最後香港人被同化﹑忍唔住離開﹑離開唔到既洐生社會撕裂, 結果都係衝突, 雖然死既唔一定係人命, 係希望

2, 選擇對抗的話, 只會被強權逐個獵殺, 因為香港本身冇本錢對抗
3, 冇左150, 大家都互相係自己留係原有既土地生活 (好似自白書入面所講唔憎唔入侵nz既muslim), 但最後只會因為資源問題而打破, 文化入侵, 人口入侵, 衝突再次展開

由globalization開始, 文化﹑宗教仲有其他衝突都係避免唔到, 有得揀冇咩人想係ssp對住班南亞圍住你生活。 會唔會只係世界和平左太耐, 因為教育水平提升﹑資訊流通左既呢幾十年令大家將一d好根本既問題壓制左?
https://fas.org/programs/tap/_docs/2083_-_A_European_Declaration_of_Independence.pdf

Breivik 認為罪魁禍首係班左膠,殺叛國者更加逼切

歸根究底借多元反向歧視係其中一條導火線
東突從來唔似歐洲班mulism咁多個世紀不斷向西侵略,差好遠
佢地係中亞伊斯蘭化既受眾,就同歷史上西域拜火教既定位一樣
冇侵略定係無能力?
天下回豬一樣黑 睇下同治死左幾多無辜漢人?
伊斯蘭本身一堆派別,中亞係有別於中東盛行既傳統遜尼派、伊瑪目什葉派,阿富汗都係因為蘇聯入侵,而令到極端遜尼派萌芽
點解班isis唔屠殺中國人
你拍死隻小強之前會唔會仔細留意下佢咩品種?
清朝移入既漢人有邊個係無辜?
我大部分認同槍手講法但係我唔認為射死班人就解決到問題,因為而家只會令政府更加保護班Islam

當然佢都講明部分目的係想分化美國左右派嘗試引戰,最好civil war添

最撚on尻嘅係班左膠繼續放錯重點繼續一味放標籤完全無視個根源,而家仲想拉pewdiepie祭旗,但係at the end of the day問題係完全冇解決過

而家無論係乘機推禁槍定更加不正常不合理咁幫所謂"少數族裔"都只會令更大怨氣累積,下一單一定更加大獲

上一兩年幾單揸車撞人又係咁樣不了了之,跟住就一單大獲過一單

香港情況都類似,整整下就爆,正如上面講你炸咗蝗蟲集中地都無助解決問題,但係遲早發生
唔好意思,之前貼錯例子,以下係簡易版

思維錯晒
唔係東突無入侵
而係中共仲惡過佢地,食番佢地轉頭
派軍隊,殖民,集中營,洗腦,愛国教育
左翼政黨,「自由派」媒體(如cnn, bbc)同民間嘅左派運動組織組成咗一個壓制自由(言論自由,創作自由,甚至信仰自由)嘅全球網絡。回教難民危機所導致嘅災害,如性犯罪大幅上升,恐襲加劇等威脅住當地人嘅生活同安全。但當有人提出呢D問題,希望政府做野時,左翼份子便群起而攻之。左派民眾會喺網上攻擊,恐嚇,甚至組織遊行對當事人大加批鬥。媒體就會火上加油,以明顯偏頗嘅角度報導事件,甚至做fake news,抹黑當事人。而政黨,就企喺民眾同媒體背後,提供支援同支持。

喺一個咁嘅環境下,一切被視為唔係大愛包容,偏左翼嘅意見都會受到打壓。最後只會令心懷不滿嘅人走向極端。
又係思維錯晒
強国監控晒,入埋集中營,酷刑,洗腦
但西方大愛任你想點就點
即係你指班isis因為強國監控難發動大屠殺?
其實唔係我亂講
新聞都有講,強国係新疆一帶嚴密監控
新聞咪話去果度旅行,好多解放軍係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞