基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
留名 殺人係唔岩 條友不可原諒
但如果一味當係恐怖活動 無視仇恨係點黎既話 咁無助解決成件事
冇野架
香港人同共狗一樣都係唔like伊斯蝻教
志同道合就應該中港融合
如果你係真心膠/唔知何謂歸謬法的話
咁我都無辦法
明明係反駁緊幫槍手辯護嘅理據,咁都可以畀你spin到係同情ISIS
痴q線,9成地球人唔like食屎又要融合?
如果你咁講,伊斯蘭教同中國都好憎美帝
嘩佢唔融合?敵人的敵人就係朋友係一件幾on9 ga事
點呀五毛狗
幫槍手辯護同俠義風骨條女有咩分別?
我都認得你
之前幾次討論都見到你
希望之後都可以同你討論啦
至於學識呢啲就過獎,我都只係9吹嘅鍵盤戰士(連登有邊個唔係

我都明我自己嘅語氣係唔太善意
不過響時事台
只有偏激嘅聲音會得到重視
最初我都打算和理非非講道理,結果沉曬底
要引起迴響,最直接嘅方法就係挑釁

不過偶爾都會遇到好似絲打一樣平心靜氣嘅人
叫人中港融合既人叫人5毛狗
歐洲引入回教徒移民係二戰後已經出現嘅事,而家目的係要廉價勞力,唔係咩大愛內疚而畀佢地黎。連登仔乜鳩都鐘意賴落左膠呢個稻草人度
睇左shooter篇野
純講思想
佢既中心思想其實係民族主義
係相信有種族差異個種民族主義(唔係公民民族主義)
其他經濟方面主張,同左翼冇太大分別

係個種典型由左突變極右既極端主義
呢種思潮全球化後大盛
全球化導致貧富分化嚴重惡化
中產下流
一批受過一定教育
能接觸最新資訊
但又生活不斷相對惡化
又改變唔到
形成一種左右滲集思想
納粹主義其實係咁既背景下出現
但現況又同納粹主義好唔同
呢種思潮更加去組織去中心
樓上班友好明顯係get唔到,仲話返人轉頭
近十年係前所未有歐洲最大規模引入穆斯林,
而主要原因唔係經濟, 而係政治, 引入果d 係大部份戰爭難民
你唔知唔好講
ubi間垃圾廠,暴雪
係 事實的確係咁 老一輩嘅香港人好多都係大陸偷渡落黎 但香港已經有佢一套嘅文化 語言 依家政府就係同你講將來本地文化係會被取締 要我地去改變包容 你叫係香港文化生活嘅我地點接受?same case
民族主義同法西斯主義兩樣嘢黎架
講真今次呢個槍手好成功咁幫共產黨宣傳左
相信以後會更少外國人對共產黨反感
咪同極端民族主義差唔多
一句你係咪中國人已經玩死你
槍手應該係頂唔順極左引入班完全融合唔到既人影響到自己,所以變成另一個極端。
惡性循環

其實兩極都唔好,無咩野好拗
隨時殺左個恐怖分子 救返唔少人

https://www.youtube.com/watch?v=FqfbeuZf-n8
行得太前既人 總係會比社會指罵
到白人國家淪陷 伊斯蘭人口多過白人人口時 大家就會知佢係民族英雄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞