基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
問個實際問題
你可以點分邊d有害邊d無害?

仲有 isis一堆係歐洲出生既人生勝利組都加入「聖戰」 又點計?
我只會話你唔支持人類補完計劃嘅話, 唔好話自己係左翼或者右翼
咩話
又係比黑鬼仔呃上船嗰啲蠢仔?
制定新人口政策係唯一方法,例如香港取消150個就會慢慢改善。
你殺人其實無咩野用。

雖然明白班新移民係好惡頂好影響,但呢個行為只係為發洩。
咁揾到個勤力上進嘅新移民
係咪以後都唔撚反支那人
希望世界可以聽到個聲音啫
傳媒又比左腸控制曬
咁都唔代表你唔理解兇手
定係左膠有特權可以唔理解兇手
用番你個左膠說話
兇手唔係“完全嘅惡”, 甚至係正義TIM
佢算唔算狂熱愛國者 但係唔做軍隊反而係本土清理污血
左膠再唔正視問題根源,歐洲各國穆斯林人口係去到咁上下,應該就會打內戰了
係「德國政府」交賠償
而唔係「德國人」個體交賠償
除非你係納粹戰犯,否則你係唔會畀人捉去審判㗎

請問起策劃種族滅絕、攻打外國嘅entity係邊個啊?
單人匹馬恐怖份子?

而家個槍手請問係咪去打ISIS啊?
仲有一樣
啲傳媒有冇諗過自己係幫兇之一
有咩事發生就只係pray for 咩咩
一日到黑叫大愛, 令讀者透過選舉迫政府做野接納移民
其實有冇諗過當地本地人需要啲咩
其實唔使好耐
當地人繁殖率同伊斯蘭教人繁殖率係 1:4
啲BB個個都叫 Muhammad 個時都未識驚
咁睇黎你唔係太熟悉4(8)chan, 或者post-truth era既某種論述"文化"
我咁睇
呢條友好大機會係一個troll
佢份野好多點其實都唔係新野
你去/pol/求其行一轉就有
佢d論點本身係乜根本唔係重點
重要既係d點係trigger points
只要有人對號入座咁就足夠
你話為乜?
咪就係為左有得玩lor (for the lulz)
去玩社會既主流 然後睇人崩潰
激化矛盾再做更多既lulz
佢自己都認架 掛個名話自己係accelerationlist
咪又係一個meme
響果個圈子入面既人都當呢件事係 "ironic memes and jokes"
個 keyword 係 irony
所以呢件事真正disturbing既地方係果49條人命既死唔係因為一d好grand 既cause
而只係一個笑話 佢地既死對個槍手同佢d fds可能只係一種inside joke
依家NZ政府又禁片又禁文
reddit班友已經夠傻仔
點知你地仲衰 當正佢講d野有寶咁
條友仲唔笑到gap gap聲?
點解D伊斯蘭比人恐襲,用番佢攪人個套攪佢, D回教國家笠晒晒水冇人出聲屌既
中國都霸左新疆成百年所以當左係自己地方。美加澳新夠一樣係白人霸番黎,點解佢哋又唔係入侵者???
美加白人讀過下書都唔敢指其他種族係入侵者,係要叫非法移民。
咁多年以嚟,啲蛔都搞咗好多場聖戰,今次一個白人搞返一次聖戰就有咁多迴響。

班蛔一路扮難民,移民入白人國家,之後就瘋狂生仔女,人數夠多嘅時候就可以用民主選舉安排自己友入政府掌握權力,更多嘅權力之後就會逼白人改信或者是驅逐。白人左膠又無積極搞限制移民,上述講嘅結果就差唔多係必然會發生,呢個白人只係比更多人諗早咗好多步啫。到時白人出生率少,蛔人掌權,白人就無咁易反抗。

白人左膠唔理呢啲侵略性移民,佢哋嘅地方就會愈嚟愈亂。事實係依加都好撚亂,就好似槍手話"去到法國超市都係蛔",如同香港咁"去到學校都係講普通話咁"一樣。
你咁講我又諗起槍手行兇前post過一段話
類似係「日日shitposting我受夠啦,係時候去做下野 大家英靈殿再見啦」之類 似係佢真心膠buy班troll

若然呢個只係prank
咁都幾誇張
班左膠唔會睇數據,只講大愛,叫你睇下呢句仲正
中共點解對新疆回人咁嚴厲,因為知佢地根底同中共一樣超高侵略性。

算啦,個班人只會對實鎗實彈,有片睇有道德高地既事有興趣。講再教育營?不了
請問我邊句可以推論出「兇手唔係“完全嘅惡”, 甚至係正義TIM」
仲有我邊度有話過「唔理解兇手」?
而家係講緊啲人將將兇手扣聯去全體穆斯林度

係咪完全無法得出「從個體責任得出群體責任」?
唔係啊
你可以嘗試證明伊斯蘭教:
--》佢有一啲結構性原因,令到大部分人都變成恐怖份子
--》呢啲結構原因,係無法變更嘅
不過就算你證明到呢點都好
咁我都唔認為以暴易暴係可以接受嘅手段

屌,天主教咁多戀童神父
一樣有結構性原因(教廷缺乏監管、受害者過分信任、制度過份壓抑神父性慾??之類)
咁你係咪就有理由abuse其他天主教徒嘅兒童作為報復?

啊唔係啊
天主教係「西方價值」黎㗎唔知平時反耶嘅連登仔會點呢
古代有滅過佛,之後佛教加左好多本土原素,3教合人先冇事
份槍手自白書要俾多D人睇
前半我都同意
但係如果你話純粹係個兇手真心膠,認真看待啲irony
我就唔太認同

無錯好多politically incorrect meme都係假膠
但正正係呢種「唔使認真」嘅態度
令人更加容易接受極端思想
何況用幽默包裝呢啲訊息
咁就可以避免社會反彈
因為你一認真批判,啲人就可以笑你真心膠、鬧你左膠打壓言論思想自由乜乜柒柒
同時又當係dogwhistle咁鼓動同道中人
// 今次一個白人搞返一次聖戰就有咁多迴響。//

一次?
你當十幾次十字軍東征流㗎
(雖然嚴格而言係得第一次成功
覺得好似當時希特拉屠猶太人咁,歷史好似重複緊

猶太人當年住喺歐洲又係冇國家民族意識,民族完全係靠宗教維繫,令到佢地唔會融入當地社會,重要做啲通番賣國行為,搞到成個歐洲都係仇家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞