基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
醫療界都有講報紙講過150
過左兩星期大家都WFC

當記者再問政府 政府依然都係答
唔好阻人天輪樂

我估過多兩星期政府都係會繼續比難民入黎
佢諗既野根本等於連登仔/普通香港後生
睇完佢篇文同白人社會發生緊既事
其實真係明點解佢會渣槍殺人
"but, if those same people seek to come to my peoples lands, replace my people, subjugate my people, make war upon on my people, hence i shall be forced to fight them, and hold nothing in reserve."

但始終開槍殺無辜既人真係無可能支持
轉頭諗其實回佬都成日周圍殺無辜者
再諗落去就覺得好煩
分唔到對錯 死結黎
雖然佢講得幾有道理, 但係用到槍vs手無寸鐵嘅人, 點都係失敗者, 一d都唔光彩, 一係你夠彊就去搞話事人/領袖/當權者
果d 湧入既難民 / 移民都係共犯黎
就好似香港每日150人咁, 你今日睇好似冇咩野
人地慢慢壯大自己既勢力, 他日社會地位高過你本地人你就會明咩事

咁佢可以去冧支持150人嘅當權者, 走去搞d魚毛有咩用, 係就直接去搞掂維尼/柒婆
理論上呢個係最後辦法
將蝗蟲數量減少係對本土有利
除左回教徒外,中共霸權再甘串又擴大霸權去世界各地,遲早又另一班癲鬼佬,見華人樣就殺
我諗正如前面所講,西方入侵中東輸入基督教文化及民主思想,反而被伊斯蘭人利用宣洩極端主義
150 生既仔最後都係香港人黎架...
文化無大唔同... 最大問題講普通話同簡體字? 香港人起碼都識三個語言以上的...係當前福利被分享呢下問題嚴重D
但最大問題係中港文化差異有幾大? 中國民族之多 唔少淪近地區仍以廣東話為母語... 更何況個種族係同一個...所以香港講中港問題先會咁矛盾

但伊斯蘭 同 白人 直頭係文化 宗教 飲食 習俗 種族來源所有野完全唔同+歷史上對立,係種族 宗教既分爭 層次係完全唔同香港同中國呢種情況...
其實先黎到既移民屌之後先黎既移民係正常
就好似排隊咁, 先到先得
當有條友打你尖, 你都會屌佢
「Btw民已移,等你班蝗蟲後代打蝗蟲。」

呢單野個啟示就係話俾你聽咪咁撚老定,你去到其他地方唔會尊重當地風俗文化,一樣有人會當你異族收你皮。
咁你抵禦外敵入侵都冇咩可能單人匹馬殺到對方司令架啦
殺當中既敵人有咩奇怪
再講個例子
林老師以死控訴
一大堆不記名校長一齊支持羅校長
咁政府做左野未

再講 就算你殺蝗
都會有人話你正仆街 搞亂香港
正如有一大堆不記名校長一齊支持羅校長一樣
即係話 你殺蝗 依然都係用個個理由
簡單d既例子,如果好打得 當年強硬d去拆村屋僭建。我信有原居民會斬9佢
唔係人人都咁膠,香港人民風焊勇d,每日150一早應該要起義
首先穆斯林人走就唔一定係侵略
佢地可以係為左逃避戰亂

其次係政治考量
歐洲唔收佢地咪變成中國或者印度收
甚至俄佬都有機會收少少
到時等於為呢兩個國家增添一堆額外勞動人口
加上中國成熟既管治手段
可以迅速控制呢班人既思想
結果又會加快中國發展速度
對歐洲帶黎威脅
槍手目的唔係為咗清理門戶
而係敲響個警鐘
但係現實 蝗打尖搶你公屋
你一樣會屌 但係屌完對自己完全係無幫助
但係比你屌既蝗唔係無左忽肉 反而多左間公屋
警鐘?
政府依然都會放難民入黎
正如之前醫療界遊行暫停150一樣
殺完佢地 就到中國正式接管香港
唔洗等2047
我自己覺得兩種"新移民"最大既分別係, 佢地點樣影響社會發展。
以前個堆你口中幾萬幾萬都係踩成腳牛屎既來港移民, 令香港由漁村變輕工業亞洲4小龍, 再成為國際金融中心。

而97起每日150, 當然唔可以否定佢地對香港冇貢獻, 亦唔講新聞點樣通常報導佢地拎綜援r著數 etc.
咁到而家過左22年, 香港又有冇因為呢班勞動力令我地更鞏固亞洲入面既地位﹑影響力?

不過既然你民巳移, 抱住隔山觀虎鬥既心態不如比心機係你新既地方貢獻一下吧, 如果唔係做左你當地人眼中既侵略者就替你擔心了
左膠包容一個反女權嘅宗教
可以嘅話,應該將戰爭「盡量」推到「最後選項」嘅手段
你明明有睇過歷史
你應該知Al-Qaeda係美國同蘇聯冷戰搞出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞