基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
Isis 豬黎架
無差別大屠殺佢地唔識咩
呢一段佢講咗好多人都唔肯面對嘅現實。啲人寧願逃避呢啲現實
你唔好以為自己可以置身事外
到時你身邊有人恐襲你中鎗俾人炸死記得自己講過乜
咪就係
愈睇條友愈矛盾
仲話反對所有 殖民主義...
所有鍵盤戰士
唯一的解決方法係接受一個現代社會文化係流動同多元,建立一個以寬容作為基礎的社會。
ref:

Was the attack anti-immigration in origin?

Yes, beyond all doubt, anti-immigration, anti-ethnic replacement and anti-cultural replacement.
我唔會忘記
早幾日正正諗緊反移民呢樣野
發現自己對中國人越來越仇恨,去到一個好撚唔正常嘅地步
但偏偏香港會有中國人,亦變左「腥港人」,唔可以避
但再諗,「愛就係選擇」,如果大愛就可以解決問題,呢個世界一早和平無問題啦
現實就係涉及資源分配,資源永遠都係有限;有資源分配就有競爭同壓迫。劃界,先係令資源妥當運用,唔洗一齊餓死

呢當野真係好百感交雜,係出面嘅post覆左好多,都唔貼黎貼去了
只可以講鐘一早經罷黎到呢到,只係一直未出現咁嘅流血襲擊(之前北歐好似都有白人無差別打移民,只係唔係shooting)

已經無得返轉頭,除左成個社會可以一齊係大愛、white guilt嘅美夢之中清醒,但係人都知呢樣野係無可能
但你寫出黎嘅時候,應該都唔會相信,呢句野描述嘅社會係有可能出現,因為係違反人性

條友既論述好有說服力
一路睇一路點頭

不過好怕比佢洗腦到時屌死啲蝗我就仆街鳥
根本isis冇可能係支那生存到
點違反人性?

寬容只係要求和平共存,如果呢個係違反人性,咁而家大部份人類社會都係非人性。
有冇聽過「先撩者賤」?
歷史一向證明 enemy並唔令人憎恨 traitors先係
家庭團聚
Did/do you personally hate muslims?
A muslim man or woman living in their homelands?No.
A muslim man or woman choosing to invade our lands live on our soil and replace our people? Yes, I dislike them.
The only muslim I truly hate is the convert, those from our own people that turn their backs on their heritage, turn their backs on their cultures, turn their back on their traditions and became blood traitors to their own race. These I hate.

其實好理性
reddit班左膠真係好多
根本無理性討論
成件事真係好矛盾
紐西蘭 澳洲係移民國 白人係外來人
點解外來人會反外來人...... 情況就如香港一樣?
其實2戰後 個世界都無真正和平過
please elaborate
澳洲同紐西蘭原住民睇完真係得啖笑
以前白鬼咪又係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞