基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
傳媒放大佢係法西斯呢d字眼,已經同話佢係evil冇咩分別
仲有冇巴打有本自白書嘅備份 想睇
真係幾惡
令我諗起西方耶撚一直以來做緊嘅行為
正正係因為冇打過仗你先講得出呢番說話
建議你睇下原一男既《怒祭戰友魂》
或者自己參軍打下仗XD
係唔係睇復仇者聯盟上腦 thanos liked your comment
有討論就直接講啦
中共先唔會收,自己新疆嗰班都未搞得掂,點會收多班自己捉蟲
無錯 自己穆斯林就大撚晒 逼死人地作出決責 槍手只係行得太前
成效有分短期同長期
開源/節流
戰爭係節流 以前嘅戰爭出現係因為科技唔進步、冇足夠資源,將來有冇機會可以由源頭解決問題?
而且戰爭無人確保到會唔會一發不可收拾(eg核武器科技
所以先至冇superpower敢開戰 得把聲
但係今次呢個絕對唔係戰爭
係一個發洩性質嘅屠殺So9sad
留名
應該係依份同第一條link(maybe?)
個圈圈裏面有我上講嘅野
“Additional free community “
宜家嘅世代根本就係一個上咗癮嘅世代(主要因為科技資訊爆炸)
起義,係最終手段
Be Simple
分別唔係指「膚色」
而係指「思想」
其實槍手既動機好大部分只係發洩
左膠當道既環境下,屠殺咪只不過將自己既立場同理念更加污名
雖然係一早計劃定,打左好大篇野咁

但普羅大眾有幾多個會去睇會去了解
再講無差別屠殺真係唔會有咩結果

如果真係想改變人既諗法,
真係要行到極端行為既話

針對性殺人(講明邊啲人做左邊啲仆街野)
或者 花幾年去接觸果啲人,計劃下點樣會顯露到佢地既醜陋性
例如捉佢地去個密室,然後揀自己一個死定另一間房10個基督徒/無神論者 死咁樣

咁都可能會有人buy下

依家咁樣⋯⋯
倒米

當然我覺得佢對蝻既憎恨
左膠要負最大責任
100分

省返時間唔洗釋返中文讀
你要同時有臨時政府即刻補替
如果唔係盞畀土共理由打落嚟
新法西斯排外反難民
14年有套德國戲We are young we are strong
覺得值得一睇
講返92年Rostock一場排外暴動
同依家面對緊同樣社會問題,相似嘅迷茫
唔想被意識形態左右嘅後生仔
點解會被標籤咗係新納粹

但導演左翼立場幾明顯
社運後生仔係班三五成群廢青
而且當年班越南民工都無依家穆斯林嘅宗教問題
可惜我英文唔多好
Me 會睇
此行為不適用於既得利益者
禁止人講只係逃避
唔會令呢種想法消失

或者正正因為呢種諗法冇得到正視
先會用呢種形式爆發

唔好用一句法西斯標籤人
唔好用民主霸權去打壓人
先真正抒解到呢種壓力
以前就指住俠義風骨嚟笑,話人無腦港女,而家就用返一模一樣嘅論述撐白人槍手,笑撚死人咩兒登仔
佢變成法西斯前都係左膠黎架
你至少要做得激過軍部叛變
https://youtu.be/649kKllr7g8
https://youtu.be/CmRsYK-4GOg
#主觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞