基督城槍手自白書集中討論區

858 回覆
261 Like 14 Dislike
果d 湧入既難民 / 移民都係共犯黎
就好似香港每日150人咁, 你今日睇好似冇咩野
人地慢慢壯大自己既勢力, 他日社會地位高過你本地人你就會明咩事
sor 我講得唔清楚
應該咁講,香港呢種支那人死返上去,但又唔係會想全面滅殺支那,亦接受有經濟等交流嘅依種思想
老吹都要有譜
真主偉大係叫其他伊斯蘭人醒覺?
你自己諗下你講緊咩
Yes
我諗佢指份自白既受眾其實唔係俾所有光譜既人,反正如果你係和理非大愛份子,根本都唔會convince 到你做同路人,反而自白係鼓動部分中間或游離派,可以自發學佢咁出黎暴力抗爭。
簡單講姐係又窮又廢又比人排 於是係極端組織尋求存在意義
正一唔死都無用

好人好姐點會生班咁既垃圾出黎
移民政策過鬆咪搞到有呢種事發生囉
歐洲佬諗住補充低端勞動力 點知搞出個大頭佛
睇到有共鳴既人應該唔少
但有佢咁既吉士既人搵多個都未必有
我邊到有講香港人覺得自己優越啲
屌D白人當年咪又係外來入侵賤種,澳洲新西蘭的土著唔係白皮膚
正是,但係響白人角度,伊斯蘭人不願融入歐洲既風俗,絕對係不可行既。德國既土耳其移民,好似都有類似情形,所以世界盃德國兵敗,奧斯爾就因為土耳其身分,加上見過Erdogan而成為眾矢之的
冇架, 勝者為王, 所以今日你意識到俾外敵入侵就應該反抗
如果唔係到第日入侵者成為主流, 你想反抗都冇用
一句講晒
如果格硬要合理化佢啲行為

就要將責任推晒俾政府
因為係瘤閪蘭垃圾政府導致
土耳其回教徒身在歐洲 但係就聽番母國領袖埃爾多安鳩up

呢班人根本就無loyalty 憑咩要人比佢融入
要人地唔排你 唔該做番好自己先啦
我記得2010年定2011年,仲未係兩登變過街老鼠既默大嬸已經講過,話德國既種族融合政策完全失敗
果陣佢當然未預計到敘利亞內戰
但其實個炸彈已經埋好左
制度既錯就要去做勇士殺人
咁樣合理?

政府對每日150問題就只會用
唔好阻人天輪樂 為由唔取消

醫療界都知既問題所在
但政府都仲係用上述理由

咁連燈仔係咪又要組團去拎老牛去殺蝗?
唔係 就係因為個文化已勁成立 所以根本冇衝突 如果照你咁講唔通韓國人又係中國人?
係你可以同佢地debate

佢地d logic唔consistent 我真係無耐性回
澳紐聯軍
呢兩個地方居民可自由流動
唔係突登唱反調, 但得咩?
先唔講人部份宗教既信徒為左信仰可以聖戰
一d宗教異端就賺錢洗腦人民

宏觀d舉其他社會既問題黎講,
選舉可以玩黑材料(eg.香港), 傳媒操控 (成個hollywood 屌trump), 恐怖d既地方可以殺埋人都仲得 (南美)

又以接收難民為例, 根本現時難民主要來自伊斯蘭既國家, 佢地因宗教分歧一路打打殺殺, 其他國家如歐洲就算香港又基於人道理由無條件咁收, 但佢地因為處境加埋其他因素令佢地成為一個個炸彈設置係人民生活入面。
難民掙扎求存會愛收容佢地既地方嗎? 怕被歧視而先敵視, 怕被邊緣而先擴將

縮到香港咁細既地方黎講....我地連住咩地區, 男女性別, 工作地位都會嘈到面紅耳熱

人類真係可以大愛咩? 心入面每個人都想有咁既社會, 但可能出門口先落雨我地都會發炆, 何況人與人相處, 種族, 文化同埋宗教既林林總總
南非
但其實中古時期,伊斯蘭教係以寬容著稱
例如薩拉丁同鄂圖曼都有收容猶太人(收重稅就另一回事)
莫臥兒尊伊斯蘭為國教,都幾寬容印度教徒
反而今日班自命虔誠穆斯林一嚟就真主偉大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞