LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
同zealio 比 你覺得邊個正啲

我想用xd60 v3.0 砌一隻玩
搵緊人賣matias switches 同stabilizers
官網話ship to hk shipping要40 usd
問緊kbparadise 有冇得散賣
紅軸打機完勝茶軸
不過LEOPOLD D制好似細粒D, 用落唔多慣
乜有話完唔完勝嘅咩
唔係睇自己鍾意邊種軸
話說贏咗wesg佢其中一樣獎品係razer huntsman 本身用緊vortex race3
見佢送就試下用,如果唔差就去massdrop買套carbon玩下
咁佢keycaps垃圾就預咗
我本身就唔太熟kb,佢個自制switch禁落似青軸,聲都似

佢個軸就係咁嘅,撳落去好大聲彈弓聲,笑撚咗
所以都係不了
如果想買razer千其唔好
呢排轉左用linear 覺得都幾正
但就冇clicky同tactile 既手感
打字成日都打多左幾粒
想買一塊布用黎唔用鍵盤既時候cum住佢
有冇呢樣野? 定都係普通布
去買個膠蓋仲好啦
filco 日本牌子就梗係上 amazon jp
仲去us睇蹝時間
魔鬼sir 之前見佢fb入左好多,有冇問
有呀,但我見到都係黑色,一係今晚再睇下有冇睇漏

佢賣晒啦
肥花見到有人放緊
唔知係咪你個隻

唔介意二手西咪屌住先
想問你地買機械鍵盤會不會買藍芽款
猶豫緊filco 青軸買不買藍芽
係啊,之前無咩用過機械鍵盤,第一次買,唔知應唔應該買埋藍芽功能
個人比較鍾意側刻,不過藍芽又無側刻板
用緊convertible 2 茶 返唔到轉頭
淘寶嗰啲得唔得?
藍芽?
試下轉用zealios
我覺得佢有feel過茶好多
不過價錢就貴好多
藍唔藍芽睇你咩需要
我就唔買藍芽既
想平平地買隻入門,會打機
Ducky One PBT定SS Apex M500好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞