LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
我兩隻機械 keyboard 都係幫襯佢
5年前買左隻 filco ninja 啡軸, 日打夜打都冇病冇痛, 最新換左套新cap, 好似新一樣
玩埋自組,試下custom軸,一試立即入坑
有冇人玩過vortex隻tab? BT+USBC
想問下有無人知邊到買到Flico 全白色87Key 無線?
問魔鬼/linke 冇就可能要日本買
我想問 fnatic streak 得唔得

之前做緊特價 我有個friend買咗話唔要原價賣俾我
真係夠朋友, 2手仲要特價買入原價轉讓
原價自己買隻新唔好?
係我表達得唔好
係佢用佢買返嚟個價錢 大約$800 問我要唔要
好似冇乜人用roccat
其實ROCCAT 早期出O個D 機械鍵盤唔曳
想要Leopold黑軸,係唔係只有淘寶有得買?

我麻麻matrix

最近收咗個好正嘅canoe
Percent嘅Board完全唔值個價,完全係大陸野嘅典範,質素差同Overpriced。
同作者原價收FE,就算真係唔掂aftermarket都賺返轉
無知一問,ikbc f108整體好唔好?
如果平時打機多同打下文交功課 建唔建議上靜電容keyboard? (而家用緊 CherryMX Silver Switches)

Realforce TKL 都有分A, SA, 冇A/SA; 30g/55g (keycaps weight?)
如果上Realforce, 應該揀邊款 ?

點睇
Full size/TKL 係 Costar 代工 (Filco mj2 嗰間) (v2 係,v3 唔知)
60% 係 Vortex
Keycap 係 ABS UV coated,如果唔係想 custom print keycaps 嘅有啲無謂
運費貴死人
自己試手感
新手想係massdrop 買野,想問下shipping address 係咪自己屋企地址就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞