LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
想問下打機用realforce
或者filco係咪跟自己手感就ok,
早幾日試完兩隻都接受到,
反而leopold唔係咁鍾意,thanks
用 Keyboard 梗係跟自己手感啦

Btw,巴打想買咩軸
紅或茶,偏向紅
一般嚟講,用青嘅先會用filco,紅會用 Leopold。

不過你手感啱先係最重要
我一直用開ducky嘅茶,
leopold比我感覺偏實,
filco反而比較感覺啱啱好,
但試埋realforce覺得佢
有少少似薄膜keynoard,
但又有少少暢快,
唔知係咪我個人錯覺
我淨係用青同紅,唔會用茶,呢個我答唔到你
青打字一流,
我本身打字快公司用青好爽,
但今次買來for打機
其實好似連number pad都可以唔駛
睇你玩咩game啦
bf5 食雞果類
本身用左幾年filco, 諗住買多隻返公司用
想問下filco/ leopold 有冇出過D無邊框嘅款
有冇巴打係玩過Realforce R2 全區45g
同以前有冇咩野分別?
有興趣想入R2
GMK Phantom

砌完個duck blackbird
GMK Oblivion同Heterochromic shishi飛緊過黎
唯有拎套GMK Serika頂住先,好爽啊
即係聽日應該到
佢意思係佢依家交俾local handling agent,再由佢地交貨俾你
Majestouch pink 幾時返貨
想入坑有好多問題
1. 綠軸同青軸嘅分別係邊?
2. 想要Clicky手感,但唔想太大聲,有無好介紹?(係咪都係推flico)
麻煩巴打解答
綠軸係指Razer個隻?
個款係仿製版

Cherry Green係重手版Cherry Blue

Clicky一定係大聲D架啦...
係淘寶買咗個cheap cheap keycap 都幾抵玩
https://www.youtube.com/user/Chyrosran22

有無人有睇呢個channel嘅review?
佢介紹好多舊switch都未聽過 e.g. alps
就係睇完先開始買alps 玩
邊度買?係咪得ebay/matias先有?有點想試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞