LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
unicomp買唔買得過?
唔知係我問題定係咩
試過凱華box軸
的確係又彈又爽
但係實際打字既手感冇cherry咁順手
我諗係我用慣咗cherry

我唔係話凱華唔好
不過用完其他軸先發覺原來爽唔等於一切
你O係邊度試 KAIHI BOX ???
自己買?
我都試完覺得navy 同 jade個回彈力、阻力、聲都誇張過青軸
不過我自己個人麻麻地呢種阻力,感覺唔夠smooth
岩岩買左zelios v2,岩自己好多,爽用
依個又點睇
【RKG87有线/无线蓝牙双模机械键盘cherry轴樱桃青轴手机平板笔记本87键RGB吃鸡游戏键盘骚男miss徐老师外设店】https://m.tb.cn/h.3quMlxv 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥XiT7bLj4oCo¥后到👉淘♂寳♀👈
呢隻同你上面link果隻都係royal kludge,分別唔大

On paper $200-$400有藍芽+櫻桃軸係抵到貼地,就咁買87粒軸體都要二三百蚊成本

只係想講一分錢一分貨,呢個價位唔好預QC會好好,可能一個唔好彩用一年就壞軸壞底板。如果你budget有限我都無謂叫你千幾蚊買隻majestouch convertible/minila,睇啱咪買囉

唔想咁博就睇下有線鍵盤,$400-500可以買到隻普通cherry, ikbc, irocks, ganss
Taobao買official果隻
有唔同體會係好事
好似話冇 IBM 咁硬淨,啲膠冇咁靚
不過唔係 hardcore 嘅話唔緊要嘅
unicomp 新整又有 USB,方便過你搵隻 IBM/Lexmark 返嚟又要轉插又要維修
利申未用過

btw 啱啱搵下先見到原來出咗隻 trackpoint 版
https://www.pckeyboard.com/page/FeaturedProducts/UB40PGA
Logitech g413 大家點睇?定ikbc kd87算
下,我聖誕前買,27就收到啦喎

你係咪去錯地方訂?
好橙,不過有好過無

巴打會唔會lube d switch?
有冇人訂左Kira mechanical keyboard?
10月delay到而家都未收到
Filco 工房除左親身去日本買之外香港有冇代購?另外佢果幾款上色技術有冇話邊種易甩色啲? 唔該巴打
之前有send過信去問,佢話如果香港的話,應該農曆新年前就收到
不過我cancel左order嚕
2019 開箱

Zilents V2

靜加好強嘅tactile 感,同v1 分別好大。個人感覺舒服過holy panda

GMK Jessica is fucking colorblind

成套野根本就同render 完全唔同色。記得唔好再買Jessica design 嘅gmk set。

原本見到gmk隻sample都算似返render個色系,有諗過遲啲買現貨,出到嚟無啦啦灰色變咗藍色,仲衰過plum
其實套成品都幾靚,不過同render 差太遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞