LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
唔好意思 想問下 Leopold FC900R / FC750R / FC980M 有咩分別
用黎打機為主
有無telegram
你google佢地個樣就知 ,其他除左唔同軸,應該都無大分別
之前cyber Monday 係Amazon jp 買左隻hhkb bt, 今日收到。

平咗幾多?
唔記得三千定四千yen,我自己係family mart 攞就免運。
最平買法應該係去yodabashi 個d 用tax free 再銀聯discount 買,但就無bt 版。
賊巴住日本?
去旅行,順便買隻返香港tune
可唔可以開箱睇下??
賊爸
TGR x Singa 點睇
gasket mount 係乜料子??
買到就買,gasket mount 係一種舊design,OTD 365 mini 就係用gasket mount
想問有冇推薦的防水機械鍵 鍵盤?
有咩咁特別
啲聲正啲??

賊爸有買唔到嘅board 架咩
corsair k68 好似有防水型號
但係機械KB 最好都係唔好入水同野食

平時咁樣用電腦
leopold d制好怪, 特別細粒, 用極都唔上手
你唔試下先買架咩
冇試
又細粒, 摸落質感又怪
唔禁下就買
不過我第一次買機械鍵盤買cherry blue rgb 都冇試就叫sales 畀隻我
佢拎到出黎我禁左幾下, 覺得怪怪 好scratchy , D 聲都唔清脆
但我目標堅定, 第一隻一定要啪啪聲同. cherrymx
所以買左
撳幾下冇意思, 要用一排先知夾唔夾
http://www.coolpc.com.tw/phpBB2/viewtopic.php?f=77&t=252106
點解台灣買ducky one 2 rgb 可以平咁多
香港雖然冇full size 買 , 但係TKL 都要899 HKD
台灣先係772 HKD,
100% 先係HKD822 仲要係同shine7 一樣功能同造工,只係個外殼唔同

SHINE 7 香港賣1300HKD 台灣做緊998 HKD
差成3百蚊 香港行貨食水真係深到
買唔到
shipping address error
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞