LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
Type s有冇興趣?
我有隻放左係度唔用
都有興趣啊
留tg
有隻藍芽版黑色日版Layout (有方向鍵)既HHKB 黑想放或者換
想換有線版HHKB 或者FILCO Majestouch Convertible 2 87Key
tg再傾補幾多錢 主要想換多過賣
放就$1500
http://t.me/lihkg_flowerfire
睇Budget
用開咩軸

青就Filco,其他就Leopold
用開茶,而家睇緊隻FC900R PD
新手想問keycap係咪通用?
用緊ikbc 108key,不過想換realforce隻灰藍色
唔知啱唔啱用?
唔通用
買前請睇清楚自己隻軸
新手想問無線機械鍵盤有冇推介?諗住買Logitech G613
啱啱行黃金見到隻logitech g413 $599
想買黎試下 呢隻得唔得 睇落去唔錯
新手唔太識
琴日先係魔鬼sir到買左隻 fc900r pd 茶 好滿意
我本身有隻leopold 靜電容 舊左買隻新kb玩下
同埋Mac機用既
請問下 leopold key caps 可以係邊度買

想買白灰 or 黑
想問下如果鍾意leopold嗰種外型嘅款,有無d平d嘅選擇?
【GANSS高斯 GM108D 有线蓝牙双模可编程机械键盘PBT热升华cherry轴】https://m.tb.cn/h.3FZNeFp?sm=083d3f 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥VHw9btUisUY¥后到👉淘♂寳♀👈
有無巴打買過呢款?
求無線打機keyboard 推薦
希望700內
求介紹
買左隻flico majestouch 2 tenkeyless
係咪可以換keycap?
可以
但大鍵啲平衡桿會令你好頭痛
QC問題
相同配置
想要平又ok,我會揀iKBC
但Leopold 1000有找堅係屈機

到左啦
想要工房
上官網訂返黎
覺得filco key cap好模話leopord 同 hhkb

係唔係我問題
咩switch?
Leopold青軸打落真係冇咁爽
換返abs keycap會唔會有改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞