LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
靜音圈真係有用? 利申:日日打機比人炸型話嘈
咁咩廠現貨係用RETOOLED CHERRY??
唔係唔想自己砌, 係真係唔識砌#
之前上網睇個skiwithpete , 又要焊, 又要入program#lny
咁高階仲有咩牌子??
HHKB, topre, realforce 就貴多一陪要2K 一個,
varmilo 就大陸牌子, vortex 就冇full size又係大陸的
vortex 有FULL SIZE
vortex係大陸?
仆街 我買咗隻
好啲咁 唔好當完全靜音
講真,佢識少少扮代表,真玩鍵盤係唔會輪到呢條柒頭
以我所知好似得anne pro係現貨有得揀用retooled cherry

其實焊係可以外判俾人搞嘅,香港都有師兄做
topre計真係hhkb, realforce到頂
cherry嘅無一個現貨係值得叫endgame,真係自組先係皇道
我覺得頭post應該將重點放最頂,delete啲驗眼圖,唔係啲人入到黎唔會有心機睇
隻Filco majestouch成一年幾 發覺keycap下面好撚污糟 有無咩工具可以蚊走啲cap掃走啲污糟野
feel free to suggest edit
淘左隻tada68pro
但淘左先有巴打放左隻hhkb 比我
用唔著隻tada68pro
cherry 青軸黎
唯有放出黎比巴打

tg: http://t.me/lihkg_notepad
做咩唔留盒呀

正常 Filco 應該送埋 tool 俾你蚊 keycap
日森hhkb加咗價
原來19700yen依家26500yen
請求巴打推薦無線keyboard
最好紅軸或黑軸
budget 一千蚊上下
唔該
我都想知VORTEX係咪大陸

MADE IN TAIWAN
我果隻冇寫made in TW
個盒都冇
屌 即刻想dum咗佢買過隻
想放隻Vortex Vibe【唔連鍵帽】

Spec:
Zealio v2 78g(段落軸) - stock state
Stabilizer - factory lube
PCB fully functional

無花痕,可以連原裝盒,唔連鍵帽,唔連線(因為我買返黎果陣佢無...)
用就淨係用左一個星期多d

有興趣 https://telegram.me/aspd1129
補充多句,會上返原裝鍵帽
好正咁wo ching
而家想換青軸都係推filco?
大陸公司, 但係台灣製
其實佢係高階野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞