LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
點解E個網price.com.hk 冇報價??
呢隻真係垃圾中嘅垃圾

不如平平地買個magicforce smart 68玩下
點解垃圾
試過實物覺得幾正喎
Magicforce smart 68 啱啱google過,外型唔係好啱心水,想要類似打字機果款
用緊k95brown, logitech 普通kb
有冇青軸kb 又有g1-g6 果d 自定義key 介紹?
好似唔多見
買咗個keyboard 響mac 到用,想買mac 嘅keycaps 例如command
要透光

想問邊度可以買到?
淘寶只有一款唔透光

想知會唔會有網站賣緊透光嘅
佢隻鍵帽好易甩色,個自家軸壞左都無得配,又唔係好手感,唔好話2000蚊,400蚊都比多佢,唔信可以搵下review

打字機類鍵帽其實唔多舒服,有frd之前玩過同類型鍵帽,唔夠兩日就換左,所以叫你平啲買個magicforce 試下先,就算唔啱都可以轉返普通鍵帽
打字機外型嘅鍵盤完全係gimmick嘢嚟,我初初接觸鍵盤果時都覺得好型棍,最後發現全部都係搵笨嘅,攞個外型扮曬嘢賣貴成千蚊,造工又唔係特別好,果啲乜乜Qwertyxxxxx、Loxxxx、Penxx、Dataxxxxxxxx 真係送比我都唔要
係,用啲類 cherry mx blue clicky switch 扮打字機
搵隻 model m 都比佢哋更加似打字機
真係想要打字機鍵盤就買部打字機改裝
Merry Christmas

想試fico 青軸
有冇邊到有得試?
有冇巴打知魔鬼/linke分別邊間有?
師兄請問邊到入手model m?
新手想買隻藍牙的機械鍵盤
taobao個D有冇伏?
price.com.hk 冇好出奇?…
睇你點睇,有d 屋邨電腦鋪賣d 機械keybboard 支那牌子
同淘寶貨一樣質素
去試下就知
二三百蚊都有
不過如果想買平野,cherry 牌個d 都唔差
性價比都叫ok,四百幾有cherry 軸
咁你都要比個名㗎,逃佬成千上萬個鍵盤
想問下香港有無地方買到拆軸嘅夾?
除咗tb之外
sor
依隻點睇
【RK987无线蓝牙有线双模游戏樱桃轴黑青红茶轴平板手机笔记本ipad家用办公充电背光87/104pbt键帽机械键盘】https://m.tb.cn/h.3qsgv0q?sm=3af231 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥kePDbLSBsY2¥后到👉淘♂寳♀👈
400蚊人仔有藍芽有櫻桃軸,用到都算係咁

呢個價位除左anne pro 2之外無乜其他選擇,有埋RGB但係60%未必個個啱
諗住打字用,60%未必岩
咁上面個款係咪可以一試?
係十周年配色pd版定真係十周年嗰陣出嘅熱昇華版先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞