LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
師兄們

即將入lightsaver v3 kit
賣家話我自己準備stabilizer同switch就ok

但我對燒焊無咩信心,我唔想搞彎呢個心愛嘅鍵盤
想問下有無邊個party可以委託佢哋幫手焊

同埋睇咗頭post,想問下邊度買kalhi先唔會伏

Edit
睇睇先
Createboard應該幫到你燒焊
多謝師兄提點

想問下師兄知唔知邊度試有得kailh同埋邊度買唔伏
咁頭post話普通垃圾凱華有無話點分辨到
我見tb都係標住kailh = 凱華,有啲驚
用緊
打到啪啪聲
M定F?
兩款都無價寶
M
公司嘢嚟
淘寶keyboard 大部份都無中文字碼既?

打咩keyword 先有?
有無巴打對MD個Holy Panda有見解
我好想試,但睇佢個backstory見到MD俾reviewer個軸都唔撚係最後個製成品而係原版,覺得咁樣好撚shady
佢又賣咁撚貴,好1516
USD$1 / 1粒唔算貴,之前去到USD$4-5。
理論上個模一樣就無問題,連大陸仔都整到老翻,MD有原本Panda個模就應該無問題。不過MD成日都可以好野變柒野,你自己衡量下。
驚就去/r/mm收Holy Panda,都係USD$1.5左右。
真係好1516
俾人譽為tactile endgame既軸,但佢又夠膽死叫人俾錢落一個連sample都無既product度,無review真係好唔放心
但見個discussion度有張圖睇到kailh員工話公司唔撐個project,可能只此一轉,唉
有無咩例子係好野變柒野
其實你怕乜,Halo switch 係MD 獨家,佢可以不停岀。
Panda switch 已經可以複製,BSUN 可以自己整個新模岀。
Zealio V2 可以做alternative,唔明有乜好1516。
咁驚就唔好join gb,直接買現貨。
有冇巴打知道有冇for Mac機嘅機械keyboard
有冇巴打知道邊到有靚既PBT 鍵模賣,唔想淘寶,想睇下實物
http://www.okb.hk/leopold/-105/fc900r-ebgpd

香港上網買都係 970hkd 咋wo
上淘寶網買外國野硬食關稅是咪on9
想買azio retro classic
個外型同手感都好正
有無人有類似型號share
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞