LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#17 新手入黎請先睇頭post #1001記得開新post

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
你想唔想耐用
點解咁問?想
睇睇第一頁

Q: 點解唔好買電競品牌出嘅鍵盤 Razer Logi TT CM Storm Ducky Corsair?
- 唔抵
- 易壞
- 手感冇咁好
- 信者得救
所以我咪問係咪一定要雷蛇
我自己都唔係咁想買依個牌子
但仲有冇其他好介紹?
雷蛇個綠軸唔同 cherry mx green
razer green 係50 G
cherry blue 60 G
而且手感都明顯唔同
razer 係脆D 同軟身D
我個人覺得razer green 好撳過cherry blue

耐用就真係冇得比 , razer 好易壞
cherry green 姐係blue 但係多20 G 力
買舊屎都唔唔好買razer
最後托左個fd係日本買左隻 realforce RGB

因為真係平同有菊花

連運(郵局攞) 俾左個fd$950
自己砌Box white/box navy
navy真係會打字打到手指練到老鼠仔
就係想佢脆
想脆的話去搵魔鬼sir問吓隻cc ver mx green swirch,應該係未賣晒的。
Navy 用家
個段落真係正
係重周嘈
好 得閒上去撳下
想脆? 用 model f/model m 啦
好耐冇出現 來緊或者買980M
有冇地方試?
古董嘢,唔太方便攞出嚟

razer隻green好似係自家製野同cherry mx green switch唔同,之前行黃金定唔知邊到見到有鋪頭放左隻razer green出嚟比人試,我試左幾下佢係好輕,我諗應該重輕過filco blue switch
同埋依到應該都無人會推薦你買razer嘅野
屌我打完先見到其他巴打原來已經覆左
有冇啲現成買?
hhkb用咩lube
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞